ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Δεν θα μπορούσαν να περιφρουρήσουν καλύτερα παρά να μετατρέψουν την πορεία σε πόλεμο;

Στιγμή της διακομιδής ενός ανύποπτου πολίτη, σοβαρά τραυματισμένου στο μάτι από ευθεία βολή χημικού,  στο παιχνίδι της αστυνομίας με τους μαντιλοφορεμένους!


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ
 Ενώ ανάμεσα σε βροχή χημικών και κρότων πορεύονταν το περασμένο Σάββατο οι περίπου τρεις χιλιάδες  Πατρινοί, που προσήλθαν στο Παράρτημα για να τιμήσουν τους νεκρούς της αντιδικτατορικής αντίστασης, στην άνω Πόλη χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατούσε ήταν ότι η οδό Γερμανού είχε έντονη παρουσία αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ, που φρουρούσαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Η αλόγιστη χρήση χημικών από την αστυνομία φάνηκε ότι ήταν στοχευμένη ενέργεια που υποδείχτηκε από ψηλά, με σκοπό τη διάλυση των διαδηλωτών. Και τούτο εξηγείται από το γεγονός ότι τα ΜΑΤ που ακολουθούσαν σε κοντινή απόσταση αυτή τη φορά, δεν δίστασαν να εκτοξεύσουν χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ακόμη και μέσα στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, που διακρίθηκε για τη μαζικότητά του, αλλά και για την περιφρούρησή του, από νεαρούς σε κάθε διασταύρωση.
Άξιο προσοχής είναι ότι οι ρίψεις χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης ανάμεσα στο πλήθος ήταν συνεχής και άρχισαν σχεδόν λίγο μετά από το ξεκίνημα της πορείας.  Στην πλ. Τριών Συμμάχων, με αφορμή το κτύπημα ενός ΑΤΜ από ομάδα 20 περιθωριακών, που ακολουθούσαν σε απόσταση από την πορεία, έπεσαν τα πρώτα και μέχρι προ της πλατείας των Ψηλαλωνίων οι ρίψεις ήταν απανωτές, ενώ συνεχίστηκαν και κατά την κάθοδο και το πέρασμα από την οδό Κορίνθου των διαδηλωτών. Ακόμη και μπροστά από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Κορίνθου 313, κατά την επιστροφή της πορείας, τα ΜΑΤ πέταξαν χημικά στο πλήθος. Κι ενώ έγινε τέτοια επίδειξη αστυνομικής βίας, δεν κατάφεραν οι φρουροί του νόμου να προστατεύσουν καταστήματα και αυτοκίνητα που υπέστησαν φθορές από τον συνήθη κλεφτοπόλεμο μεταξύ αυτόνομων και ΜΑΤ.
Ερωτηματικό βέβαια, τίθεται ως προς το εάν πράγματι θέλει  το Υπουργείο να προστατεύσει την πόλη από αυτόν τον κλεφτοπόλεμο, δεδομένου ότι είναι ηλίου φαεινότερο ότι η αστυνομία συνεργάζεται με ταραξίες-προβοκάτορες, ή αυτοί είναι μέλη του Σώματος! Θέλει; Μάλον όχι.
Διότι εάν ήθελε μπορούσε κάλλιστα αυτό το είδος περιφρούρησης που έκανε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής να το επαναλάβει και στο κέντρο της πόλης, απ’ τα σημεία  που διέρχεται η πορεία. Δηλαδή να προστατεύσει τρεις τέσσερις τράπεζες που είναι στο διάβα της πορείας και ενδέχεται να γίνουν στόχος, βάζοντας μικρή δύναμη απ’ έξω να τις φρουρεί. Ακόμη να συνιστά στους διευθυντές των υποκαταστημάτων την θωράκιση της εξωτερικής όψης με ρολά. 
Τη Χρυσή Αυγή την προστάτευσαν 18 μηχανές με περίπου 36 αστυφύλακες ΔΙΑ σε τρεις ομάδες και σε αντίστοιχες διασταυρώσεις. Τόσο δύσκολο ήταν να κάνουν το ίδιο με τα προκλητικά σημεία της πορείας; Κόσμος ξεσπιτώνεται, στενάζει από την τραπεζική ληστεία, συνεπαγόμενο είναι ότι θα υπάρξουν και πράξεις βίας. Μήπως δεν είναι βία και ληστεία μαζί, να χάνεις το βιος σου γιατί υπέγραψες τα ψιλά γράμματα, που τα αγνόησες μπροστά στην ανάγκη σου να ξελασπώσεις με κάποιο δάνειο, που στο τέλος σου γίνεται θηλιά στο λαιμό;  
Τα μπλοκ πάντα στοιχισμένα και τους ανθρώπους του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης να παρέχουν τις υπηρεσίες του αδιάλειπτα, κατέληξαν στο Παράρτημα. Μαλόξ για τα μάτια, νερό, βάμμα, παυσίπονα ήταν τα στοιχειώδη για την αντιμετώπιση των χημικών. Ναι δεν είναι υπερβολή εάν υποστηρίξω ότι μία ειρηνική πορεία, που έγινε για να τιμήσει τους νεκρούς του αντιδικτατορικού αγώνα, κατέληξε σε πόλεμο της Αστυνομίας του Δένδια κατά των πορευόμενων! Κυριολεκτικά είχαμε πόλεμο το π. Σάββατο το απόγευμα. 
(Το παρόν άρθρο δημοσιεύεται σήμερα στην free εφημερίδα της Πάτρας ΡΕΠΟΡΤΕΡ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: