ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Οι τοκογλύφοι δανειστές της Αργεντινής δεν εννοούν να ελευθερώσουν το λαό της!

Χωρίς λόγια.


Τοκογλυφικά φουντς 1,3 δις εμφανίζονται με απαίτηση πληρωμής των
Aντιμέτωπη με τον εφιάλτη του χρέους είναι και πάλι η Αργεντινή καθώς μετά από απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου, θα πρέπει να πληρώσει 1,3 δις μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, σε funds που δεν δέχτηκαν το κούρεμα των ομολόγων τους και προσέφυγαν στα δικαστήρια. Αυτή ήταν η δεύτερη οριστική απόφαση του αμερικανικού εφετείου καθώς η Αργεντινή είχε προσφύγει κατά της πρώτης, που εκδόθηκε τον περασμένο Οκτώβριο. Προς το παρόν δεν υπάρχει αντίδραση στα νέα δεδομένα από τις χρηματοπιστωτικές αγορές των ΗΠΑ, που παραμένουν κλειστές λόγω της γιορτής των Ευχαριστιών.
Υπενθυμίζεται ότι η Πρόεδρος της Αργεντινής, μόλις πριν μερικές ημέρες είχε αναστενάξει δημόσια ότι επιτέλους πληρώνουμε αύριο την τελευταία δόση των χρεών προς το ΔΝΤ, ύψους 2 δις δολαρίων και η χώρα οριστικά απαλλάσσεται από το βραχνά του χρέους προς τους τοκογλύφους δανειστές!
Η κυβέρνηση της Αργεντινής βρίσκεται στα δικαστήρια για πολλές ημέρες με αγοραστές ομολόγων, που καλούνται "vulture funds", και έχουν ως στόχο να αγοράζουν «κοψοχρονιά» ομόλογα χρεοκοπημένων χωρών και να προσφεύγουν στη συνέχεια στα δικαστήρια, μην αποδεχόμενα το κούρεμα. Μάλιστα, στην απόφασή του ο Αμερικανός δικαστής λαμβάνει υπόψη και τις απειλές της κυβέρνησης της Αργεντινής μετά την πρώτη απόφαση, όταν η Κριστίνα Φερνάντεζ είχε πει ότι δεν πρόκειται να πληρώσει.
"Αυτές οι απειλές δεν μπορούν να αγνοηθούν και απαιτούν την ανάληψη δράσης», δήλωσε ο δικαστής, όπως αναφέρεται από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Η κυβέρνηση της Αργεντινής δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση στην υπόθεση για να την πάει στο Ανώτατο Δικαστήριο, αλλά η απόφαση να δικαστή Griesa δεν αφήνει πολύ χρόνο για χρησιμοποιήσει άλλα ένδικα μέσα.
"Το λιγότερο χρόνο θα είστε στην Αργεντινή για να βρουν τρόπους για να αποφύγει (πληρωμές), υπάρχουν περισσότερες εγγυήσεις κατά της φοροδιαφυγής», δήλωσε ο δικαστής στην απόφασή του. Vulture funds, έχουν με ένδικα μέσα ακινητοποιήσει σε λιμάνι του εξωτερικού και τη ναυαρχίδα του πολεμικού ναυτικού της Αργεντινής απαιτώντας να πληρωθούν στο ακέραιο, κάτι που δεν δέχεται μέχρι στιγμής η Αργεντινή, με αποτέλεσμα το πλοίο να παραμένει ακινητοποιημένο.

(Πηγή: www.lifo.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: