ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Ή. Κουρή, Απ. Βανταράκης: Πριν καταρρεύσουμε πρέπει να τους καταρρεύσουμε

Στιγμιότυπο από την σημερινή συνέλευση ΠΕΔ.


Η οργανωμένη αντίδραση και η μαζική αντίσταση του λαού μας μπορεί να αλλάξει αυτή την πολιτική υποδούλωσης που συνειδητά ακολουθείται
«Η σημερινή έκτακτη συνέλευση της ΠΕΔ, τα όσα ειπώθηκαν από ορισμένους δημάρχους και η άγονη κόντρα με εργαζομένους του Δήμου Πατρέων, απέδειξε ότι αυτοί που χρόνια υπηρέτησαν το πολιτικό σύστημα εξακολουθούν να είναι οι στυλοβάτες του και αρκούνται σε χλιαρές και άσφαιρες αντιδράσεις, σε υπεράσπιση “κεκτημένων” μόνο της τοπικής αυτοδιοίκησης αποκόπτοντας το πρόβλημα από το ευρύτερο κοινωνικό, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά και την ψήφιση του 3ου μνημονίου.
Είναι ολοφάνερο  ότι κανείς δεν μπορεί να καταλογίσει άγνοια ή αδυναμία στα μεταπολιτευτικά κόμματα εξουσίας, τα οποία κάποιοι που σήμερα είναι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, τυφλά υπηρέτησαν. Με πλήρη επίγνωση των αρνητικών συνεπειών, συνειδητά και εσκεμμένα, οι κυβερνώντες οδήγησαν τη χώρα μας στη χρεωκοπία, την κοινωνία μας στο μαρασμό και τον πολιτικό λόγο στο περιθώριο.
 Μέρος της περιθωριοποίησης της «πολιτικής των μαζών», που συνειδητά εφαρμόστηκε, είναι και η απαξίωση του θεσμού της αυτοδιοίκησης. Εμείς, οι αιρετοί του Α΄ βαθμού είμαστε η πιο άμεση και κοντινή στον κόσμο πολιτική έκφραση. Η αποδυνάμωσή του ρόλου μας, η απενέργεια των πρωτοβουλιών μας, ο διακοσμητικός  μας χαρακτήρας στο οικοδόμημα μιας δήθεν δημοκρατικής πολιτικής σκηνής είναι μέρος του όλου σκηνικού που στήθηκε για μια ακόμη φορά σε βάρος της χώρας μας.
Τί απομένει; Αυτό που αντιλαμβάνονται όλοι όσοι πολιτεύονται εκτός συστήματος. Η οργανωμένη αντίδραση και η μαζική αντίσταση του λαού μας μπορεί να αλλάξει αυτή την πολιτική υποδούλωσης που συνειδητά ακολουθείται. Να συμπορευτούμε  με τους εργαζόμενους. Πρωτοπόροι οι εργαζόμενοι του δήμου Πατρέων σήκωσαν ανάστημα  τους στο ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας και όσοι καμώνονται ότι δεν καταλαβαίνουν που οδηγούνται τα πράγματα στον τομέα της καθαριότητας, της ύδρευσης κλπ. είναι υποκριτές, εξίσου με την τρικομματική κυβέρνηση, που εκβιαστικά και αντισυνταγματικά προωθεί τα βάρβαρα  μέτρα ταπείνωσης και εξόντωσης του λαού μας.
Έπρεπε να είχε εκτιμηθεί πολύ νωρίτερα η σημασία και οι επιπτώσεις των μέτρων και του μνημονιακού νόμου και οι αντιδράσεις των αιρετών (κυρίως των δημάρχων) να ήταν πολύ πιο έγκαιρες και βέβαια πολύ πιο ουσιαστικές. Είναι αδιανόητο να ζητάμε την έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου και η δημοτική αρχή να την προσδιορίζει μετά την συνέλευση της ΠΕΔ. Δεν έπρεπε να κατατεθεί πρόταση του δημοτικού μας συμβουλίου; Κάποιοι όμως, βολεύονται με γενικόλογες τοποθετήσεις και νεφελώδεις, λαϊκιστικές προτάσεις που σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν καμία βάση και δεν θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα, προσβλέποντας μόνο σε πρόσκαιρα ωφέλη.
Η  συνεργασία μας με τους πρωτεργάτες των κινητοποιήσεων στο Δήμο Πατρέων, στην περιφέρεια, στους συλλόγους γειτονιάς για τη χάραξη κοινής στρατηγικής και κοινού πολιτικού πλαισίου που δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, είναι μονόδρομος.
Καλούμε τους φορείς της πόλης που απαθείς παρακολουθούν τις εξελίξεις να συστρατευθούν για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και του δικαιώματος της εργασίας. Ειδικά τώρα που οι τοπικές κοινωνίες δεν γνωρίζουν πραγματικά που να στηριχτούν, όταν η κεντρική κυβέρνηση δείχνει το πιο σκληρό, αντιλαϊκό και αντεργατικό της πρόσωπο, τώρα είναι πιο άμεση η ανάγκη για άμεση και ειλικρινή στήριξη των τοπικών κοινωνιών και των εργαζόμενων.
Είναι μονόδρομος να έρθουμε σε ρήξη με το νόθο κατασκεύασμα της «σωτηρίας» μας.
Οι απολύσεις, όπως και τόσα άλλα αντιλαϊκά μέτρα, των ΙΔΑΧ αλλά και χιλιάδων  άλλων εργαζομένων είναι μία από τις μορφές της πολιτικής υποδούλωσης που επιβλήθηκε από τους δανειστές μας και που κανείς από την εσωτερική τρόικα δεν τολμά να  αντικρούσει.
Όταν η πολιτική επιβάλλεται σκληρά, αντιδημοκρατικά και αντισυνταγματικά σαν γροθιά στο στομάχι, τότε επιβάλλεται και η δική μας αντίδραση να είναι γροθιά στο στομάχι.
Γι αυτό πριν καταρρεύσουμε πρέπει να τους καταρρεύσουμε. Οι μαζικές παραιτήσεις των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης θα ταρακουνήσουν το πολιτικό τους σύμπαν. Τα ημίμετρα (2-3μερο κλείσιμο δήμων, κατασκήνωση στο Σύνταγμα) ξέρουν να τα αντιμετωπίζουν έχοντας μάλιστα σαν κύριο όπλο τα γνωστά επικοινωνιακά τρικ.
Την αδυναμία τους όμως να επιβάλλουν τις πολιτικές εξόντωσης και ξεπουλήματος μέσω των αιρετών τοπικής αυτοδιοίκησης είναι δύσκολο έως αδύνατο να τη διαχειριστούν. Πόσοι από μας είναι έτοιμοι και πρόθυμοι για αυτή τη γροθιά στο στομάχι;

Ήρα Κουρή
Απόστολος Βανταράκης
Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι»

Δεν υπάρχουν σχόλια: