ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Συμβολική κατάληψη του από τους 12 δήμους της Ανατολικής Αττικής στο Υπ. Εσωτερικών

Στην πρωτοπορία οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ, που διαβλέπουν, όπως και οι δήμαρχοι λουκέτα στους Δήμους.


Κλειστοί έμειναν σήμερα όλοι οι δήμαρχοι Αττικής ζητούν από την ΚΕΔΚΕ να κλιμακώσει τον αγώνα κατά του μνημονίου
«Λουκέτο» έβαλαν σήμερα στους δήμους τους -με εξαίρεση τους παιδικούς σταθμούς- οι δήμαρχοι της Αττικής και ένωσαν τη φωνή τους με τους εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις. Μάλιστα, οι 12 δήμαρχοι της Ανατολικής Αττικής προχωρούν ένα βήμα παραπέρα και ως πρώτη αντίδραση στη λαίλαπα που φέρνει το νέο Μνημόνιο θα πραγματοποιήσουν συμβολική κατάληψη του υπουργείου Εσωτερικών.

Οι δήμαρχοι της Αττικής ζητούν από το ανώτατο όργανο των αιρετών, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, να σταματήσει τις "συμβολικές κινήσεις" και στο έκτακτο συνέδριό της στις 3 Δεκεμβρίου να αποφασίσει κλιμακούμενα κλεισίματα των δήμων, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μαζί με τους εργαζόμενους, καθώς και συμμετοχή των κατοίκων στις κινητοποιήσεις. Τονίζουν ότι αρνούνται οποιαδήποτε συμμετοχή και συνευθύνη στα σχέδια για διαθεσιμότητα και απολύσεις εργαζομένων τώρα και στο μέλλον, ενώ ζητούν να γίνει προσφυγή στην ελληνική και ευρωπαϊκή δικαιοσύνη για την ακύρωση των αντισυνταγματικών διατάξεων για την Αυτοδιοίκηση στο Μνημόνιο και στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Την ίδια ώρα, οι δήμαρχοι Αχαρνών, Διονύσου, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας- Πικερμίου, Σαρωνικού, Σπάτων - Αρτέμιδος και Ωρωπού αφήνουν ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο να παραιτηθούν, αντιδρώντας στη διαθεσιμότητα, τις νέες περικοπές πόρων και την "επιτροπεία". Ξεκαθαρίζουν δε ότι δεν θα παραδώσουν τις υπηρεσίες τους σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Στο μεταξύ, ασφαλιστικά μέτρα κατά των διατάξεων του Μεσοπρόθεσμου για τη διαθεσιμότητα αποφάσισε να καταθέσει ο δήμος Πατρέων. Να αλλάξει νοοτροπία ή να παραιτηθεί καλεί τέλος τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης με επιστολή του ο δήμαρχος Πειραιά. "Θέλω να πιστεύω ότι οι απειλές σας να αφήσετε απλήρωτους εργαζόμενους, ακόμη και άτομα με ειδικές ανάγκες, στους ΟΤΑ έχουν γίνει υπό το κλίμα είτε πανικού, είτε ελλιπούς ενημέρωσης. Διότι σε διαφορετική περίπτωση η πρόθεσή σας αυτή που στόχο έχει να τρομοκρατήσει εργαζομένους που δοκιμάζονται και η ζωή τους ανατρέπεται από τις αποφάσεις σας, είναι το λιγότερο άστοχη", αναφέρει ο Β. Μιχαλολιάκος.

(Πηγή: Αυγή)

Δεν υπάρχουν σχόλια: