ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Ανάμεσα σε βροχή από χημικά γιορτάστηκε η μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου στην Πάτρα

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ISTOLOGIOU.

Τα ΜΑΤ έριχναν αδιάκριτα, ακόμη και στο φρουρούμενο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι διαδηλωτές απαντούσαν με συνθήματα
Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης φάνηκε ότι ήταν αναγκαίο.
 Ανάμεσα από βροχή χημικών και κρότων πορεύτηκαν απόψε οι περίπου τρεις χιλιάδες  Πατρινοί, που προσήλθαν στο θρυλικό Παράρτημα για να τιμήσουν τους αξέχαστους αγωνιστές της αντιδικτατορικής αντίστασης την ημέρα αυτή πριν 39 χρόνια.  Η εσπευσμένη επέμβαση των γιατρών και των εθελοντών του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης, που λειτουργεί στην πόλη, με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και λίγο καιρό αποδείχθηκε σωτήρια, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις ατόμων ευπαθών, ηλικιωμένων και μικρών παιδιών, που οι γονείς τους τα είχαν κοντά τους!
Η γιατρός Νάντια με τα φάρμακα στο χέρι.

Η αλόγιστη χρήση χημικών από την αστυνομία φάνηκε ότι ήταν στοχευμένη ενέργεια που υποδείχτηκε από ψηλά, με σκοπό τη διάλυση των διαδηλωτών. Και τούτο εξηγείται από το γεγονός ότι τα ΜΑΤ που ακολουθούσαν σε κοντινή απόσταση αυτή τη φορά, δεν δίστασαν να εκτοξεύσουν χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ακόμη και μέσα στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, που διακρίθηκε για τη μαζικότητά του, αλλά και για την περιφρούρησή του σε κάθε διασταύρωση.
Εντούτοις αυτό δεν εμπόδισε τα ΜΑΤ του Δένδια και του ΠΑΣΟΚ με την κυβερνώσα ΔΗΜΑΡ του Φ. Κουβέλη να χτυπήσουν το μπλοκ της ριζοσπαστικής αριστεράς.
Άξιο προσοχής είναι ότι οι ρίψεις χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης ανάμεσα στο πλήθος ήταν συνεχής και άρχισαν σχεδόν λίγο μετά από το ξεκίνημα της πορείας.  Στην πλ. Τριών Συμμάχων, με αφορμή το κτύπημα ενός ΑΤΜ από ομάδα 20 περιθωριακών, που ακολουθούσαν σε απόσταση από την πορεία, έπεσαν τα πρώτα και μέχρι προ της πλατείας των Ψηλαλωνίων οι ρίψεις ήταν απανωτές. Η αντίσταση και επιμονή των διαδηλωτών να συνεχίσουν την πορεία μέχρι το μνημείο του δολοφονημένου από τους παρακρατικούς της  Δεξιάς  το 1991, Νίκου Τεμπονέρα, ήταν εντυπωσιακή.
Οι επικεφαλής συνεχώς συνιστούσαν εντατικότερο βάδισμα και προσοχή να μην λύσουν τις αλυσίδες οι της περιφρούρησης και να μην τρέξουν οι διαδηλωτές και ποδοπατηθούν.
Με συνεχή πορεία και απανωτά συνθήματα για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου και κατά της κυβέρνησης και των ΜΑΤ που έριχναν χημικά αδιακρίτως  οι διαδηλωτές κατέληξαν στο Παράρτημα, απ’ όπου είχαν ξεκινήσει, με τα μπλοκ πάντα στοιχισμένα και τους ανθρώπους του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης να παρέχουν τις υπηρεσίες του αδιάλειπτα.
Τα συνθήματα ήταν σχετικά με το Πολυτεχνείο και την κοινωνική διάλυση που έφερε η τριμερής εσωτερική κυβερνώσα τρόικα. Εμπρός λαέ μην σκύβεις το κεφάλι, αντίσταση και πάλι, η χούντα δεν τελείωσε το 73, ο λαός δεν ξεχνά τους προδότες τους ξεχνά και πολλά άλλα ήσαν τα συνθήματα που ακούγονταν.    
Στις 6.45 ξεκίνησαν οι διαδηλωτές με τα πανό τους από το Παράρτημα και μέσω Κολοκοτρώνη, Όθωνος-Αμαλίας, Τριών Συμμάχων, Γούναρη, Αθ. Διάκου όπου έπεσαν χημικά, συνέχισαν στα Ψηλαλώνια και επέστρεψαν για το Παράρτημα.
Άλλο χαρακτηριστικό του κλίματος αστυνομοκρατίας ήταν ότι η οδό Γερμανού, στην άνω πόλη της Πάτρας, γέμισε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, που εξέτρεπαν την πορεία των οχημάτων εκτός κέντρου πόλεως και παράλληλα φρουρούσαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, με ισχυρή δύναμη.






















 









Δεν υπάρχουν σχόλια: