ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

«Πολυσχιδής προσωπικότητα, που διακρίθηκε» ο αείμνηστος ιστορικός Κ. Τριανταφύλλου

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την εκδήλωση για Τριανταφύλλου στο Αρχαιολογικό Μουσέίο Πατρών.


Επιτυχής εκδήλωση χθες βράδυ στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών για τον ιστορικό
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην κατάμεστη αίθουσα του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών η εκδήλωση – αφιέρωμα για τον ιστορικό Κώστα Τριανταφύλλου που διοργάνωσαν ο Δήμος Πατρέων και η ΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.
Χαιρετισμό απεύθυναν ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Γιάννης Δημαράς και η Προϊστάμενη της ΣΤ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων  Αρχαιολόγος κ. Ερωφίλη–Ίρις Κόλια.
Για το έργο του Κώστα Τριανταφύλλου μίλησαν οι: Μιχάλης Πετρόπουλος, Αρχαιολόγος, Επίτιμος  Έφορος Αρχαιοτήτων και Αγαμέμνων Τσελίκας, Φιλόλογος-παλαιογράφος.
Αναφερόμενος στον Ιστορικό ο Δήμαρχος Πατρέων τόνισε: «Ο Κώστας Τριανταφύλλου είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο της πόλης και η συνεισφορά του δεν αμφισβητείται.
Είναι αυτός που κατέγραψε μεγάλο μέρος της ιστορίας της, συμβάλλοντας στη διάσωση της ιστορικής μας μνήμης. 
Αρκεί μόνο το κορυφαίο έργο του το «Ιστορικό Λεξικό των Πατρών» για να γραφεί το όνομά του με ξεχωριστά γράμματα στην πνευματική και επιστημονική ζωή της Πάτρας.
Αξίζει να επισημάνουμε ότι για το «Ιστορικό Λεξικό των Πατρών», το οποίο εκδόθηκε τρεις φορές και που αποτελεί παρακαταθήκη και κληρονομιά για όλους τους Πατρινούς, τιμήθηκε με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών.
Το πλούσιο έργο του και η παρουσία του στη δημόσια ζωή του τόπου δεν περιορίστηκαν όμως μόνο στο Ιστορικό Λεξικό. Πολυσχιδής προσωπικότητα, διακρίθηκε σε όλους τους τομείς που ασχολήθηκε.
Άνθρωποι σαν τον Κώστα Τριανταφύλλου που προσέφεραν στον τόπο τους με πάθος και με γνώση αποτελούν σήμερα σε μια εποχή κρίσης όχι μόνο της οικονομίας αλλά και των ιδεών και των αξιών παράδειγμα προς μίμηση και σημείο αναφοράς.
Μας δείχνουν νέους δρόμους και διεξόδους γι’ αυτό και ο Δήμος της Πάτρας τιμά τον ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του και 10 χρόνων από το θάνατό του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: