ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Σχετικά με τη μεταφορά στην Καλαμάτα, τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών

Το Πανεπιστήμιο Πατρών βαίνει προς απορφανισμό σχολών.


Μετά το βόλεμα των ημετέρων της πατρίδας του ο Σαμαράς στέλνει πεσκέσι και το Πανεπιστήμιο Πατρών
Πεσκέσι τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών στέλνει ο Σαμαράς στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καλαμάτα, μετά το βόλευμα συμπατριωτών του στο νέο μουσείο Ακρόπολης. Γιαυτό το ατόπημα η βουλευτής αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κανελλοπούλου έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Το Υπουργείο Παιδείας, φαίνεται ότι προτίθεται να μεταφέρει Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών, όπως αυτό της Φιλολογίας, στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο του προγράμματος ''Αθηνά''. Οι συγχωνεύσεις τμημάτων με τον τρόπο που δρομολογούνται δεν σημαίνουν τίποτα άλλο παρά υποβάθμιση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.
Καταξιωμένα τμήματα, που λειτουργούν για πολλά χρόνια σαν πραγματικές εστίες κουλτούρας, γνώσης και πολιτισμού για την πόλη μας και την ακαδημαϊκή κοινότητα, τμήματα με πολλούς φοιτητές και ικανό διδακτικό προσωπικό, με μία υπογραφή αλλάζουν, ενδεχομένως, έδρα, γιατί έτσι αποφάσισαν κάποιοι. Το Πανεπιστήμιο Πάτρας πληρώνει βεβαίως, αν η μεταφορά πραγματοποιηθεί και την σθεναρή αντίστασή του στην αντιεκπαιδευτική πολιτική του κ. Αρβανιτόπουλου. Οποιαδήποτε.
Στα... παλιά τα χρόνια, ο λαός της επαρχίας έλεγε παραπονούμενος ότι ''΄Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα''. Φαίνεται ότι για τον βουτηγμένο στον τοπικισμό και την πελατειακή πολιτική αντίληψη κ. Σαμαρά, η Ελλάδα είναι... μόνο η Καλαμάτα. Πιστός στη γραμμή του Μουσείου της Ακρόπολης, και δρώντας σαν κοινοτάρχης του περασμένου αιώνα, διαλύει τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων, διαγράφει τις προσπάθειες εκατοντάδων φοιτητών και των οικογενειών τους.
Ο επαρχιωτισμός της κυβέρνησης δεν είναι όμως μόνο σκανδαλώδης. Είναι και επικίνδυνος. Για αυτό το λόγο στηρίζουμε την οποιαδήποτε αντίδραση της πανεπιστημιακής κοινότητας και των φοιτητών ενάντια στην μεταφορά οποιουδήποτε τμήματος.
Οι ίδιοι που διατείνονται ότι θα σώσουν την Ελλάδα, την εξευτελίζουν μαζί με τους θεσμούς της, μαζί με τα Πανεπιστήμια της. Εξευτελίζουν τη νεολαία και συνεχίζουν να εμπαίζουν τις τοπικές κοινωνίες, αγνοώντας το πολιτικό τσουνάμι που θα τους συμπαρασύρει βαθιά στο ντουλάπι της Ιστορίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: