ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΜΑΡ: Δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης Ρουπακιώτη για τις δηλώσεις του!

Τον στηρίζει η ΔΗΜΑΡ, αλλά δεν θέτει θέμα εθνικής κυριαρχίας!


Αυτό ήταν το πρόβλημα της ΔΗΜΑΡ, η απομάκρυνση και όχι η εθνική μας κυριαρχία που καταβαραθρώνεται!
Αντιμέτωπη με το ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξης βρέθηκε σήμερα το πρωί η ΔΗΜΑΡ μετά την εξομολόγηση του Αντ. Ρουπακιώτη στην εκπομπή του Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 και στην πρόκληση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλη που κάλεσε την ηγεσία του κόμματος να δηλώσει εάν στηρίζει τον Υπουργό της.
 Απαντώντας ανεπισήμως στελέχη του κόμματος είπαν ότι «ο κ. Ρουπακιώτης περιβάλλεται με εμπιστοσύνη και δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσής του από την κυβέρνηση».
Φάνηκε ότι στη ΔΗΜΑΡ επιζητούν να πέσουν οι τόνοι σχετικά με τις πολιτικές διαφωνίες του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη για ορισμένες προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Γιαυτό και δεν απάντησαν στο ουσιώδες: Ότι ο υπουργός του κόμματος δέχεται πιέσεις και του πασάρουν για υπογραφή ότι επιθυμούν οι τροϊκανοί. Και το υπογράφει χωρίς να θέλει παίρνοντας όμως την ευθύνη. Ότι εντέλει είναι υποταγμένος σε ξένες δυνάμεις.
Ανάλογη ήταν και η συζήτηση στην άτυπη σύσκεψη εν απουσία Ρουπακιώτη, που πραγματοποιήθηκε το πρωί, στα κεντρικά γραφεία της ΔΗΜΑΡ, υπό τον Φώτη Κουβέλη και με τη συμμετοχή ηγετικών στελεχών του κόμματος, στην οποία έγινε ανασκόπηση της λειτουργίας της κυβέρνησης και των κανόνων που θα πρέπει να τη διέπουν, ώστε να μην εκδηλώνονται τριβές.
Αυτό ήταν το πρόβλημα της ΔΗΜΑΡ και όχι η εθνική μας κυριαρχία που καταβαραθρώνεται!
Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ανέφερε ότι «ο κ. Ρουπακιώτης εξέφρασε τις απόψεις του και για το μνημόνιο, από τη στιγμή που υπέγραψε το θέμα είναι λήξαν. Στηρίζουμε τον κ. Ρουπακιώτη. Νομίζω ότι με τις χθεσινές δηλώσεις που έκανε αδίκησε το έργο που έχει κάνει στο υπουργείο».
Υπενθυμίζεται ότι σαφείς αποστάσεις από τις κυβερνητικές επιλογές κράτησε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος εμφανίστηκε λάβρος κατά της τρόικας και των δανειστών που «μας πάτησαν στον λαιμό». Ο Αντ. Ρουπακιώτης, αν και με την υπογραφή του ψηφίστηκε το τρίτο Μνημόνιο, τόνισε ότι «με το να εξαγγέλλονται μέτρα το ένα μετά το άλλο ωφελούνται οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές εταιρείες». Δήλωσε επίσης ότι το υπουργείο θα αποδεχθεί την πρόταση της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για αλλαγές στον Κώδικα Δικηγόρων παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε διάσταση με τις προβλέψεις του Μνημονίου.
Επιτιθέμενος στην τρόικα ο Αντ. Ρουπακιώτης υπογράμμισε ότι "επικράτησαν ιδιαίτερα σκληρές οικονομιστικές αντιλήψεις", ενώ αναφερόμενος στους δανειστές είπε ότι «απαίτησαν και πέτυχαν να καταργήσουν στοιχειώδη δικαιώματα των δικηγόρων προς όφελος των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιρειών».
Ο Α. Ρουπακιώτης είπε επίσης ότι «αδιαφορώ αν με λένε υπουργό των δικαστών και των δικηγόρων» και πρόσθεσε ότι θα δεχτεί το σχέδιο της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, που ανάμεσα σ' άλλα περιλαμβάνει και την υποχρεωτική παράσταση δικηγόρου στην υπογραφή συμβολαίων, την οποία κατήργησε το τρίτο Μνημόνιο.

Αποκλείει έκτακτο συνέδριο

Εξάλλου, ο κ. Παπαδόπουλος, μιλώντας στον ίδιο ραδιοσταθμό απέρριψε την πρόταση στελεχών της ΔΗΜΑΡ για σύγκληση συνεδρίου του κόμματος, ενώ είπε πως πρέπει και η ΝΔ στην συγκυβέρνηση να κάνει μερικά βήματα πίσω από τις θέσεις της.
«Μου εξηγείτε γιατί δεν εξοικονομήσαμε χρήματα από την Εκκλησία; Για ποιον λόγο να κάνουμε εμείς πίσω κάπου, όταν η ΝΔ δεν κάνει κάπου αλλού πίσω; Πρέπει να είναι ισότιμη σχέση, δεν μπορεί η ΔΗΜΑΡ μονίμως να κάνει πίσω σε βασικές αρχές του αξιακού της κώδικα. Δεν αγγίχτηκε η Εκκλησία, γιατί έχει το χρυσό αυγό;» ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ.
Σε ό,τι αφορά το νόμο περί ιθαγένειας, χαρακτήρισε «απολύτως οπισθοδρομικές» τις αλλαγές που προωθούνται και αναρωτήθηκε: «Πράγματα που συμβαίνουν σε όλες τις χώρες, εδώ υπό το φόβο της Χρυσής Αυγής θα πηγαίνουμε πίσω σε ζητήματα που σχετίζονται με τα δικαιώματα;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: