ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Μανιτάκης: Ανακρούει πρύμνη και παραπλανεί, «δεν θα βάλω υπογραφή σε καμία απόλυση»

Είναι γνωστό ότι η διαθεσιμότητα είναι έμμεση απόλυση,  ένα χρόνο μετά, όπως ζητά η Άνκ. Μέρκελ. Ο υπουργός της ΔΗΜΑΡ, πως λέει όχι. Θα παραβεί την εντολή του Πρωθυπουργού; Αστεία πράγματα!


Απάντηση του υπουργού της ΔΗΜΑΡ,   στις παρεμβάσεις του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μητρόπουλου
Ο υπουργός της ΔΗΜΑΡ, Αντ. Μανιτάκης, υπό το βάρος των αντιδράσεων που προκάλεσε ο χθεσινός εκβιασμός του προς τους δημάρχους που δεν δέχτηκαν να υποκύψουν στις απειλές της κυβερνητικής τρόικας, αναγκάστηκε στην ανάκρουση πρύμνης, δηλώνοντας ότι μιλά για διαθεσιμότητα και όχι για απολύσεις!
Ωστόσο το ερώτημα παραμένει. Είναι δυνατόν να πιστεύει ότι οι αυτοδιοικητικοί άνδρες που ανθίστανται θα καταπιούν αμάσητα, τα όσα υποστηρίζει; Εάν δεν πρόκειται ελιγμό του, καθώς οι κινητοποιήσεις των ΟΤΑ βρίσκονται σε εξέλιξη, για τι άλλο πρόκειται; Είναι γνωστό ότι η διαθεσιμότητα είναι έμμεση απόλυση, που θα συμβεί ένα χρόνο μετά, σύμφωνα με τη σχετική ΠΝΠ και την προτροπή του επιτρόπου Ελλάδας Χούφτελ της Άνκ. Μέρκελ.  
Με δεδομένα τα παραππανω, υψηλοί τόνοι επικράτησαν σήμερα στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, όπου ο αρμόδιος υπουργός Αντώνης Μανιτάκης αναφέρθηκε στο θέμα της διαθεσιμότητας. «Δεν έχω απολύσει κανένα δημόσιο υπάλληλο, ούτε πρόκειται να βάλω την υπογραφή μου σε καμία απόλυση» είπε κατηγορηματικά!
Αναφερόμενος στην άρνηση των δήμων να δώσουν στοιχεία επανέλαβε ότι αν τελικά δεν δοθούν στοιχεία, θα γίνει χρήση των καταλόγων απογραφής δημοσίων υπαλλήλων. Υπενθυμίζεται ότι χθες η ΚΕΔΚΕ του απάντησε ότι το Υπουργείο έχει τα στοιχεία και αν νομίζει ο Αντ. Μανιτάκης ας πάρει αυτός την ευθύνη.  
Στις παρεμβάσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και εργατολόγου, Αλέξη Μητρόπουλου και στις συνεχείς αναφορές του σε απολύσεις, ο υπουργός είπε: «Δεν θα απολογηθώ για το Μνημόνιο αλλά για όσα έκανα εγώ. Δεν έχει γίνει ούτε μια απόλυση και πραγματικά απορώ γιατί τόση χαρά και προθυμία να απολυθούν. Μήπως είστε δικηγόρος της τρόικας;» είπε, προσπαθώντας να ασκήσει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ από αριστερή σκοπιά, όταν οι πολιτικές που υπηρετεί ο δοτός Υπουργός είναι δεξιές και άκρως Σαμαρικές!
Ο Αλ. Μητρόπουλος ζήτησε από τον υπουργό να ανακαλέσει επικαλούμενος την αντιδικτατορική του δράση.
Πάντως, η αναφορά Μανιτάκη στη χρήση των στοιχείων από τους καταλόγους απογραφής προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου, προσκείμενου στην κυβέρνηση.
Ο Δήμαρχος απέστειλε νέα επιστολή στον υπουργό, ζητώντας του να σταματήσει να απειλεί εργαζομένους και να στρέφεται κατά των εκλεγμένων εκπροσώπων των ΟΤΑ, διότι εκτός των άλλων εκθέτει και την κυβέρνηση.
«Θέλω να πιστεύω ότι οι απειλές σας να αφήσετε απλήρωτους εργαζόμενους, ακόμη και άτομα με ειδικές ανάγκες, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχουν γίνει υπό το κλίμα είτε πανικού, είτε ελλιπούς ενημέρωσης, σε διαφορετική περίπτωση η πρόθεσή σας αυτή που στόχο έχει να τρομοκρατήσει εργαζομένους που δοκιμάζονται και η ζωή τους ανατρέπεται από τις αποφάσεις σας, είναι το λιγότερο άστοχη» αναφέρει στην επιστολή ο Δήμαρχος Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: