ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Να υπερασπιστούμε τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της Αυτοδιοίκησης

Ο Γιάννης Λύχρος δεξιά με τον Γραμμ. του ΣΥΝ Αχαΐας Κ. Σπαρτινό αριστερά. Στιγμιότυπο από την πλ. Γεωργίου της Πάτρας.


Ανοιχτή επιστολή του περιφερειακού συμβούλου Δυτ. Ελλάδας Γ. Λύχρου
   Πριν ακόμη καταλαγιάσουν οι πανηγυρισμοί της κυβερνητικής τρόικας των εκπροσώπων των δανειστών, για την υπερψήφιση των μέτρων και του προϋπολογισμού που θα τα εφαρμόσει, άρχισε ο χορός του Ζαλόγγου των απολύσεων των εργαζομένων, στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού. Απολύσεις που υπαγορεύονται άμεσα από τα μέτρα που ψηφίστηκαν. Απολύσεις που στόχο έχουν, αφ΄ ενός την εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού και αφετέρου την προετοιμασία του εδάφους, για την μετατροπή των δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε πεδίο κερδοσκοπικής δράσης ιδιωτικών συμφερόντων. Μόνο σε όσους έχουν να πληρώσουν θα μαζεύονται τα σκουπίδια, θα ανάβουν τα φώτα στη γειτονιά τους, θα μπορούν να αθλούνται τα παιδιά τους, θα μεταφέρονται τα παιδιά στο σχολείο, θα έχουν πρόσβαση σε κοινωνικές υπηρεσίες και πολιτιστικές δραστηριότητες. Όλες οι υπηρεσίες που παρέχει σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις θεωρούμε αυτονόητες, θα γίνουν βορά μεγάλων επενδυτικών συμφερόντων και άλλων ιδιωτών, που θέλουν να επενδύσουν στη λεηλασία μιας χώρας κατεστραμμένης, με πολύ φτωχό εργατικό δυναμικό.
Με τον τρόπο αυτό, βαθμιαία θα πάψει να υπάρχει Τοπική Αυτοδιοίκηση, αυτό το βασικό κύτταρο Δημοκρατίας της κοινωνίας μας. Αυτός είναι ο δεύτερος στόχος του σχεδίου, η αποδυνάμωση της Δημοκρατίας.  
Οι εργαζόμενοι Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, είναι οι πρώτοι που θα αντιμετωπίσουν το φάσμα των απολύσεων. Αν το επιτρέψουμε, δεν θα είναι οι μοναδικοί. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι πρώτες απολύσεις θα προκαλέσουν και δεύτερο κύμα απολύσεων. Υποχρεωτικά το δεύτερο θα φέρει και τρίτο κύμα απολύσεων ακόμα μεγαλύτερο.
Τώρα είναι η στιγμή της δυναμικής αντίστασης, για να αποτρέψουμε τις απολύσεις. Μην τους αφήσουμε να εφαρμόσουν την τακτική της σαλαμοποίησης, του διαίρει και βασίλευε.
Οι Περιφερειάρχες,  Οι Δήμαρχοι, οι αιρετοί, οι εργαζόμενοι πρέπει να μπουν μπροστά και να οδηγήσουν ολόκληρη την κοινωνία σε δυναμικούς, αποφασιστικούς και ειρηνικούς αγώνες, απέναντι στις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές. Να υπερασπιστούν τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της αυτοδιοίκησης.
Η Αντίσταση Πολιτών καλεί ολόκληρη την Κοινωνία της Δυτικής Ελλάδας να συμπαρασταθεί, συμμετέχοντας στον αγώνα των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτές τις στιγμές, ο δικός τους αγώνας είναι αγώνας όλων μας
Καλούμε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας να αναλάβει τις ευθύνες του, παίρνοντας πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή.
Να αρνηθεί κατ΄ αρχήν να δώσει στοιχεία και με κάθε τρόπο να διευκολύνει τέτοιες πολιτικές.
Να συγκαλέσει άμεσα το Περιφερειακό Συμβούλιο για να παρθούν αποφάσεις συμμετοχής στον αγώνα, για την αποτροπή της κατάρρευσης των δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Να αναλάβει πρωτοβουλία για σύγκληση συνεδρίου της Εν.Π.Ε., ώστε όλη η τοπική αυτοδιοίκηση α΄ και β΄ βαθμού, να μπει στον αγώνα της κοινωνίας για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.
Γιάννης Λύχρος
Περιφερειακός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: