ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024

Κασσελάκης: Να διαγράψει τον Συρίγο ο Μητσοτάκης

 

Ανακύκλωση των ίδιων προσώπων - Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο υπουργείο Υγείας και η Δόμνα Μιχαηλίδου στο υπουργείο Εργασίας κι ο Χρυσοχοΐδης στη θέση του «κομμένου» Οικονόμου

Ανακοινώθηκε και επίσημα ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης πριν καλά καλά κλείσει 6 μήνες η θητεία της, κάτι που συνιστά ομολογία παταγώδους αποτυχίας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Γιάννης Οικονόμου «κόπηκε» από υπουργός Προστασίας του Πολίτη καθώς το δόγμα τάξη και ασφάλεια της ΝΔ πήγε περίπατο, με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να αναλαμβάνει για πέμπτη φορά το συγκεκριμένο υπουργείο.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αφήνει το υπουργείο Εργασίας και επιστρέφει στο υπουργείο Υγείας στη θέση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενώ ο Ανδρέας Νικολακόπουλος αναλαμβάνει τη θέση του υφυπουργού.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου αναλαμβάνει το υπουργείο Εργασίας και τη θέση της ως υφυπουργός Παιδείας παίρνει η Ιωάννα Λυτρίβη.

Ακόμα, ο Παύλος Μαρινάκης αναβαθμίζεται σε υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, διατηρώντας παράλληλα και τα καθήκοντα του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Οι αλλαγές:

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Υφυπουργός: Ανδρέας Νικολακόπουλος

Υπουργείο Υγείας
Υπουργός: Άδωνις Γεωργιάδης

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπουργός: Δόμνα Μιχαηλίδου

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
Υφυπουργός: Ιωάννα Λυτρίβη

Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Παύλος Μαρινάκης

Η ορκωμοσία ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 4 Ιανουαρίου και ώρα 18.00.

 

Στεφανός Κασσελάκης: Να διαγράψει τον Άγγελο Συρίγο ο Μητσοτάκης

Να διαγράψει τον Άγγελο Συρίγο από την κοινοβουλευτική μάδα της ΝΔ καλεί τον Κυρ. Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στεφ. Κασσελάκης τονίζοντας ότι αλλιώς ο πρωθυπουργός «αποδεικνύει ότι ο κ. Συρίγος είναι «λαγός» του».

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Στέφανος Κασσελάκης θέτει το ερώτημα «ποια ατζέντα προσπαθεί να αλλάξει ο pρωθυπουργός με τον άγαρμπο ανασχηματισμό του;» παραθέτοντας παλαιότερη δήλωση του Άγγελου Συρίγου για την Συνθήκη της Λωζάνης αλλά και τα όσα είπε περί «παρωχημένων» διατάξεων, προκαλώντας αντιδράσεις ακόμα και στο εσωτερικό της κυβέρνησης. 

«2020: “Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι ιερή”. 2024: “Το 97% της Συνθήκης της Λωζάνης δεν έχει αξία”. Τι άλλαξε άραγε σε 4 χρόνια. Ποιος ζητάει την αναθεώρηση της Συνθήκης εδώ και τόσο καιρό; ο Ερντογάν» επισημαίνεi ο Στέφανος Κασσελάκης, αναφερόμενος στα όσα έλεγε τότε και τώρα ο Άγγελος Συρίγος. 

«Αφού ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε σήμερα να ανακατέψει την τράπουλα των στελεχών του, τον καλώ να διαγράψει τον κ. Συρίγο από την κοινοβουλευτική του ομάδα. Αλλιώς, αποδεικνύει ότι ο κ. Συρίγος είναι «λαγός» του» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

 

Ο Σωκράτης Φάμελλος:  Παταγώδη αποτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Σωκράτης Φάμελλος  σχολιάζει, ως παταγώδη αποτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη το θέμα της προστασίας του πολίτη, ιδίως, όπως υπογραμμίζει στη μη εφαρμογή καμίας από τις εξαγγελίες του για την οπαδική βία.

Οσον αφορά την επιστροφή του Αδωνη Γεωργιάδη  στο υπουργείο Υγείας που ξυπνά «μαύρες» μνήμες από την εποχή που ήταν αρμόδιος για την υγεία υπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου ο οποίος μάλωνε με τον Τόμσεν για το ποιος θα έχει τη «δόξα» της απόλυσης γιατρών, σχολιάζει δηκτικά ο Σωκράτης Φάμελλος ότι επιστρέφει στον «τόπο του εγκλήματος».

Για την αναβάθμιση της Δόμνας Μιχαηλίδου που αναλαμβάνει το υπουργείο Εργασίας, ο Σωκράτης Φάμελλος σημειώνει καυστικά ότι παίρνει προαγωγή γιατί οι μαθητές περπατούν χιλιόμετρα για να πάνε σχολείο στη Θεσσαλονίκη, θυμίζοντας τις δηλώσεις της ως υφυπουργού Παιδείας,

 

Θεοδ. Αυγέρη για Χρυσοχοΐδη: Νοσοκομεία νυχτερινά κέντρα διασκέδασης

«Έξι μήνες μετά την επανεκλογή του και μια ημέρα μετά τις προκλητικές δηλώσεις Συρίγου, ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε σε αλλαγές στην «μεταρρυθμιστική» κυβέρνηση του.

Απομάκρυνε τον κ. Χρυσοχοΐδη από το υπουργείο Υγείας γιατί τα νοσοκομεία επί των ημερών του έμοιαζαν περισσότερο με νυχτερινά κέντρα διασκέδασης παρά με νοσηλευτικά ιδρύματα και τον επανατοποθέτησε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από το οποίο τον είχε απομακρύνει ως ανεπαρκή το καλοκαίρι του 2021. Ήταν τότε που ο κ. Χρυσοχοΐδης παρέδωσε στον διάδοχό του 1.300.000 στρέμματα καμμένης γης σε Βόρεια Εύβοια και Αττική.

Για έναν «αδιευκρινιστο» λόγο στην θέση του ανεπαρκή κ. Χρυσοχοΐδη ,επαναφέρει έναν παλιό γνώριμο του χώρου, τον κ. Γεωργιάδη, ο οποίος μάλωνε με τον Τόμσεν για το ποιος θα έχει τη «δόξα» της απόλυσης γιατρών. Ενός υπουργού του οποίου η θητεία ταυτίστηκε με το μεγάλο φαγοπότι του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Δεν θα μπορούσε βέβαια να μην αναβαθμιστεί και η κυρία Μιχαηλίδου η οποία προχώρησε σε συγχωνεύσεις σχολείων για να διανύουν χιλιόμετρα οι μαθητές με τις σάκες τους μέσα στο κρύο γιατί τούς κάνει.... καλό.

 Με αυτές τις αλλαγές δεν μας προκαλεί απορία ότι παραμένει στη θέση του, για να συνεχίσει το έργο του, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Σκρέκας με τις μοναδικές επιδόσεις του να πωλείται κατά 213% ακριβότερο το βρεφικό γάλα στην Ελλάδα».

 

Η Ιωάννα Λυτρίβη αναλαμβάνει υφυπουργός Παιδείας

Η Ιωάννα Λυτρίβη αναλαμβάνει υφυπουργός Παιδείας, μετά τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, πριν καν κλείσει 6 μήνες θητείας, μετά την εκ νέου ανάληψη των καθηκόντων της.

Καθώς η Δόμνα Μιχαηλίδου υπουργοποιείται, αναλαμβάνοντας πλέον το υπουργείο Εργασίας, τη θέση της υφυπουργού Παιδείας παίρνει η Ιωάννα Λυτρίβη.

Το 2013 τοποθετήθηκε ως επιστημονική συνεργάτιδα στο πολιτικό γραφείο του τότε υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ ήταν στενή συνεργάτιδα και της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως. Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, μετά τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές του Ιουλίου του 2019, η Νίκη Κεραμέως «την ενέταξε στον στενό κύκλο συνεργατών της».

Η Ιωάννα Λυτρίβη είναι βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ο Γιάννης Οικονόμου έμεινε εκτός με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να επιστρέφει στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που αναλαμβάνει τη συγκεκριμένη θέση για 5η φορά. Ο Άδωνις Γεωργιάδης αφήνει το υπουργείο Εργασίας και επιστρέφει στο υπουργείο Υγείας στη θέση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενώ ο Ανδρέας Νικολακόπουλος αναλαμβάνει τη θέση του υφυπουργού.

Τέλος ο Παύλος Μαρινάκης αναβαθμίζεται σε υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, διατηρώντας παράλληλα και τα καθήκοντα του κυβερνητικού εκπροσώπου.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: