ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

Σφοδρό κατηγορώ από τον Παύλο Πολάκη στην Πάτρα


Κατά την επιτυχημένη εκδήλωση της ΝΕ Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επικύρωσε την απόφαση της ΚΕ για δημιουργία δεύτερης Σχολής Δικαστών στην πόλη - Κρατικοποίηση των ΕΛΠΕ, μίας συστημικής τράπεζας, της ΔΕΗ και επιστροφή δύο αεροδρομίων στο δημόσιο! Κεραυνοί και κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων

Χθες στην αίθουσα της εκδήλωσης της ΝΕ Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο ξενοδοχείο Αστήρ της Πάτρας, με ομιλητή τον τομεάρχη ΕΠΕΚΕ του κόμματος και βουλευτή Χανίων Παύλο Πολάκη,  ήταν πάνω από εφτακόσια άτομα, κάτι που έκανε τον Συντονιστή Φώτη Βασιλακόπουλο να νοιώθει ιδιαίτερα ικανοποιημένος, αν και ερωτώμενος από το Istologio G. Mosxou πριν την εκδήλωση μίλησε με ολύμπια βεβαιότητα για την επιτυχία της. Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό στους παρεβρισκομένους από τον Συντονιστή της ΝΕ Αχαΐας. Μοίρασμα τιου λόγου. έκανε ο δημοσιογράφος του Sto

Kokkino 107.7 Θάνος Χριστακόπουλος.  

Από το βήμα της αίθουσας του ξενοδοχείου ΑΣΤΗΡ, ο τομεάρχης ΕΠΕΚΕ, βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης, εξαπέλυσε κεραυνούς κατά της κυβέρνησης, μιλώντας εφ΄ όλης της ύλης και παρουσιάζοντας τις θέσεις και τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην προεκλογική περίοδο που του στοίχισαν την εκλογική του μείωση.

 

Εξήγγειλε την δημιουργία δεύτερης σχολής παραγωγής δικαστών με έδρα την Πάτρα, μικρό όριο ηλικίας εξόδου των δικαστών από το σώμα, που το έχει διαβρώσει η επέμβαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για να καλύπτει τις παρανομίες της. Υπάρχουν και έντιμοι δικαστές που θα στοιχηθούν  στο νέο πνεύμα που θα φυσήξει η 2η σχολή δικαστών, για να φθάσουν στο ακροατήριο, επανεξεταζόμενα όλα όσα σήμερα καλύπτονται.  

Κατέκρινε την αισχροκέρδεια στα ράφια των σούπερ μάρκετ και τον πολιτικό εμπαιγμό του υπ. Ανάπτυξης με τα πρόστιμα-χάιδεμα στους κερδοσκόπους.

Μίλησε για την γάγγραινα των κρατούντων την ενέργεια και το παιχνίδι υπέρ των εταιρειών που παίζεται εις βάρος των καταναλωτών από τις λιγοστές εταιρείες πετρελαιοειδών, ζήτησε απένταξη της ΔΕΗ από το Χρηματιστήριο και την δημιουργία κρατικοποίησης μίας από τις συστημικές τράπεζες ως εργαλείο για την άσκηση οικονομικής πολιτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ ερχόμενον σε κυβέρνηση.

 Από τα πυρά του δεν γλύτωσαν ζώντες και τεθνεώτες. Πρώτος δέχθηκε το πυρ ο συγχωρεμένος Σόιμπλε για την απαίτησή του να ιδιωτικοποιηθούν και τα 14 αεροδρόμια και να μην κρατήσει το κράτος ούτε αυτά της Θεσσαλονίκης και των Χανίων για στρατιωτικούς λόγους, όπως απαιτούσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.


Τόνισε μάλιστα ότι τα δύο διυλιστήρια της χώρας μας ανέβασαν το περιθώριο κέρδους ακόμα και πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία. Επί ημερών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έβγαζαν κέρδος 7 ή 9 δολάρια ανά βαρέλι αργό πετρελαίου. Αυτό ήταν το κέρδος. Αυτό βέβαια περνούσε στην τιμή για τον καταναλωτή.

Φτάσανε τώρα να το εξακοντίσουν στα 34 και 35 δολάρια  ανά βαρέλι.

Στην Κύπρο η βενζίνη έχει 1,25 το λίτρο, εδώ βάζεις βενζίνη με 1,70 ή με 1,80 το λίτρο. Η Κύπρος παίρνει από μας καύσιμα και περνάνε τα τάνκερ μεταφοράς μία θάλασσα για να τον πάνε εκεί. Γιατί γίνεται αυτό; Διότι εκεί υπάρχει έλεγχος, κάτι που δεν υφίσταται στη χώρα μας. Εδώ είναι οι διακρατικές συμφωνίες που έχουν κάνει για 35 δολάρια το βαρέλι

Πως αντιμετωπίζεται αυτό; Πρώτον να πάρουμε με νόμο τον έλεγχο των ΕΛΠΕ. Δεύτερο να μειώσουμε προσωρινά τον ειδικό φόρο  κατανάλωσης. Μόνον με την κρατικοποίηση μίας εταιρείας ώστε να εφαρμόζουμε την δική μας πολιτική. Εάν δεν έχεις τρόπο να καθορίζεις την τιμή, Οι εταιρείες θα σε χορεύουν στο ταψί, είπε!

Ακόμη, είναι ανάγκη είναι να μειώσουμε τον φόρο στο βαθμό που μας επιτρέπει η ΕΕ. Και βέβαια να βγάζεις κέρδος στα 7 ή 9, άντε 10  δολάρια το βαρέλι και όχι στα 25 που είναι τώρα ή στα 35 που το είχαν ανεβάσει.

Τέλος δεν παρέλειψε να εξακοντίσει πυρά και κατά της κυβέρνησης που ιδιωτικοποιεί την Παιδεία. Κι ακόμη μίλησε για το όργιο αυθαιρεσίας που επικρατεί στην χρηματαγορά της κατοικίας. Σε αυτό ιδιαίτερα αναφέρθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Μπάκας. Βλέπε την ομιλία Μπάκα: https://www.youtube.com/watch?v=LmoGfDqyKfU

Είχε προηγηθεί η βράβευση έξι συντρόφων αγωνιστών της Αριστεράς με πολύχρονη προσφορά. Τις αναμνηστικές  πλακέτες απένειμαν η γενιά της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χαιρετισμούς των Ανδρ. Παναγιωτόπουλου, Γιώργου Κυριακόπουλου, Θέμη Μπάκη, Μ. Στέφου, Γιούλης Μαμμή, Γιώτας Παναγοπούλου-Σταυρούλια.

 

Δύο Κρητικοί στην Πελοπόννησο και δη στην Πάτρα, χθες. Δεν ήταν δύσκολο να συναντηθούν. Μόλις μπήκε στην αίθουσα του ξενοδοχείου ΑΣΤΗΡ, ο Παύλος Πολάκης, τον σταμάτησε για να τον καλωσορίσει η συμπατριώτισσά του με καταγωγή από τα Χανιά και απόγονος των Βαρδακη (με ήτα το ''κη'') που μετείχαν στην επανάσταση των Κρητικών και κυνηγημένοι από τους Τούρκους έφθασαν στην Πάτρα. Γιαυτό και η κατάληξη ''κης'' στο επώνυμο έμεινε με ήτα. Και σήμερα ο γενάρχης Βαρδάκης φιγουράρει ολόσωμος στην ιστορική μονή Αρκαδίου, πάνω στον καμβά. Υποθέτω, καταλάβατε ότι πρόκειται για την Φωφώ Βαρδάκη, κόρη αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Στο στιγμιότυπο αποχαιρετισμός κατά την λήξη της εκδήλωσης, που ο Παύλος Πολάκης αφού είχε ξεσηκώσει τα πλήθη που του φώναζαν ενθουσιασμένα, αυτός αλαφιασμένος προσπαθούσε να ανταποκριθεί στους πάντες.


















ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  

Χαιρετισμοί υποψηφίων χθες στην εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: