ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Αγροτικά Μπλόκα: Βγήκαν στην Εθνική οι αγρότες

 
«Με τα ΜΑΤ και την καταστολή δεν λύνεται το πρόβλημα» λένε οι αγρότες και ζητούν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Αγρότες
(larissanet.gr)

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες σε όλη τη χώρα, ζητώντας λύση στο αυξημένο κόστος παραγωγής, με τα μπλόκα σε Πλατύκαμπο, Καρδίτσα και Θεσσαλονίκη να ενισχύονται.

Οι ίδιοι, σύμφωνα με το , μεταξύ άλλων ζητούν αναπλήρωση του εισοδήματος εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής από καταστροφές και ασθένειες, την κατασκευή έργων υποδομής για την προστασία από τα καιρικά φαινόμενα καθώς επίσης και την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιώνεται κατά 100% η παραγωγή, αλλά και το κεφάλαιο από όλους τους κινδύνους

 

Τη Δευτέρα, εκατοντάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι από τη Λάρισα αφού πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο κέντρο της πόλης πτώντας γάλα και τροφές ξεκίνησαν για τον κόμβο του Πλατύκαμπου όπου ήδη βρίσκονται 600 περίπου τρακτέρ.

Αγρότης χύνει γάλα σε πλατεία
EUROKINISSI
Τρακτέρ και σανό
EUROKINISSI

 Στον Πλατύκαμπο, όπως μεταδίδει το larissanet.gr, οι αγρότες, έκλεισαν συμβολικά τον κόμβο στην Εθνική Οδό πεζή, για λίγα λεπτά. Είχε προηγηθεί η άρνηση των αστυνομικών δυνάμεων να τους επιτρέψουν να προχωρήσουν με τα τρακτέρ τους στην Εθνική Οδό. «Με τα ΜΑΤ και την καταστολή δεν λύνεται το πρόβλημα» σημείωσε ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας από το μπλόκο της Νίκαιας. Όπως σημείωσε, ο αγώνας θα γίνει στα μπλόκα.

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο οι αγρότες δήλωσαν ότι δεν θέλουν να κλείσουν δρόμους, απλά να δείξουν ότι μπορούν, ενώ ζήτησαν να συναντηθούν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και όχι με υπουργούς. Στη συνέχεια αποχώρησαν και η κυκλοφορία των οχημάτων συνεχίστηκε κανονικά.

larissanet.gr
ΜΑΤ στην Εθνική οδό
larissanet.gr

 

Την ίδια ώρα άλλα τόσα περίπου τρακτέρ ζεσταίνουν τις μηχανές τους στο μπλόκο που έχει στηθεί στον αυτοκινητόδρομο κεντρικής Ελλάδας, Ε65, στο ύψος της Καρδίτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: