ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Ποινική δίωξη σε 15 στελέχη για το έγκλημα στα Τέμπη

Πέμπτη 16-3-2023, από την απεργία που διοργάνωσε το ΕΚΠ με αίτημα να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι του εγκλήματος των Τεμπών!


Πολιτικά πρόσωπα δεν ακουμπούνται. Την ''νύφη'' πληρώνουν διοικητικά στελέχη, διευθύνοντες σύμβουλοι, πρόεδροι και μέλη διοικητικού συμβουλίου

Ποινική δίωξη σε βάρος 15 στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ για το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη,  άσκησε την Δευτέρα η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας. Πολιτικά πρόσωπα αν και διαδραμάτισαν κεντρικό ρόλο δεν παραπέμπονται

Πρόκειται για διευθύνοντες συμβούλους, προέδρους διοικητικού συμβουλίου και μέλη διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού την περίοδο από το 2016 μέχρι τον χρόνο του δυστυχήματος, τον Φεβρουάριου του 2023.

Κατηγορούνται για κακούργημα

Και οι 15 κατηγορούνται για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών που τελέστηκε με πράξεις, ενέργειες και παραλείψεις και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής  βλάβης  και ελαφράς σωματικής  βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

 Σύμφωνα με πληροφορίες η άσκηση των διώξεων ήρθε κατόπιν πρότασης του εφέτη ανακριτή που διερευνά την υπόθεση του δυστυχήματος από τον περασμένο Μάρτιο, κ. Σωτήρη Μπακαΐμη, και αφορά τη σύμβαση για την αποκατάσταση του Συστήματος Σηματοδότησης – Τηλεδιοίκησης του σιδηροδρομικού τμήματος Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας, δηλαδή την περιβόητη σύμβαση 717, και την μη υλοποίηση της κατά τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος.

Το σκεπτικό

Θυμίζουμε ότι η σύμβαση είχε υπογραφεί αρχικά το 2014 με ορίζοντα υλοποίησης το 2016 όμως λόγω των πολλών παρατάσεων που δόθηκαν, στις  28 Φεβρουαρίου του 2023 όταν συγκρούστηκαν οι δύο αμαξοστοιχίες  δεν είχαν υλοποιηθεί ακόμα στοιχεία που προβλεπόταν σ’ αυτή όπως η λειτουργία της  τηλεδιοίκησης και η φωτοσήμανση.

 Την απουσία των συγκεκριμένων συστημάτων το βράδυ της τραγωδίας επισημαίνει τόσο το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων της κυβέρνησης όσο και το πόρισμα των πραγματογνωμόνων που όρισαν οι δικαστικές αρχές.

 Τις επόμενες μέρες αναμένεται να καθοριστεί και η σειρά με την οποία θα κληθούν να καταθέσουν στον ανακριτή οι εμπλεκόμενοι οι οποίοι ανεβάζουν πλέον τον συνολικό αριθμό στους οποίους έχει ασκηθεί δίωξη για το δυστύχημα, στους 30.

larissanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: