ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Τμήμα Αγροτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Θα γίνει επιτέλους μια σωστή πληρωμή ή όχι;

 

Αναφορά του κόμματος για τους αγρότες τους οποίους εγκατέλειψε η κυβέρνηση της ΝΔ

Με την ανεπάρκεια, τα λάθη, την αβεβαιότητα και τις καθυστερήσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ να συνεχίζονται, διαψεύδονται και οι ελπίδες και οι «διορθώσεις» των πληρωμών της ενιαίας ενίσχυσης και την έγκαιρη καταβολή των υπολοίπων ενισχύσεων, των συνδεδεμένων και των οικολογικών σχημάτων του έτους 2023. Με τους κτηνοτρόφους και τους βιοκαλλιεργητές να έχουν χάσει οριστικά και αναιτιολόγητα το «πρασίνισμα» που έπαιρναν τη προηγούμενη καλλιεργητική περίοδο, δεν υπάρχει ακόμα ούτε η πληροφόρηση για το ύψος των ενισχύσεων, ούτε το ακριβές χρονοδιάγραμμα καταβολής τους.

Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική η πραγματικότητα, αφού μέλη της διοίκησης, των οποίων απαίτησε την παραίτηση τους ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ξαφνικά αναβαθμίστηκαν και πλαισιώθηκαν από πρώην συνεργάτες του, χωρίς όμως καμία εμπειρία, στον ιδιαίτερα απαιτητικό τομέα των αγροτικών ενισχύσεων.

Καλούμε την Κυβέρνηση να ανασχεδιάσει και να απλοποιήσει τα οικολογικά προγράμματα, να ενισχύσει μέσα από αυτά τους κτηνοτρόφους και να παρουσιάσει το σχέδιο της για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΟΠΕΚΕΠΕ με στόχο την έγκαιρη και σωστή πληρωμή των ενωσιακών ενισχύσεων αλλιώς περιμένουμε τα επόμενα «εξιλαστήρια θύματα» των εαρινών πληρωμών.



Δεν υπάρχουν σχόλια: