ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Ανακοίνωση με αιχμές Πρυτάνεων για στοχοποίησή τους

(Αιμιλία Καλογεράκη  Εφημ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

 

Με αποκορύφωση την εισαγγελική παρέμβαση», «η Σύνοδος επαναδιατύπωσε για μια ακόμη φορά την ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου Πανεπιστημίου»

Επίσημη ανακοίνωση για τις διαδικτυακές εξετάσεις εξέδωσε η Σύνοδος των Πρυτάνεων, μετά την έκτακτη συνεδρίαση για τις εξεταστικές των σχολών που τελούν υπό κατάληψη.

Η Σύνοδος των Πρυτάνεων, στον απόηχο των κυβερνητικών πιέσεων και απειλών, αφήνει την ίδια ώρα αιχμές επισημαίνοντας ότι «η Σύνοδος εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τη στοχοποίηση των πρυτανικών αρχών, με αποκορύφωση την εισαγγελική παρέμβαση», συμπληρώνοντας ότι «η Σύνοδος επαναδιατύπωσε για μια ακόμη φορά την ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου Πανεπιστημίου».

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση επέμεινε να αποκαλεί τους φοιτητές που διαμαρτύρονται ως «μειοψηφίες».  

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Πάυλος Μαρινάκης επέλεξε να καταφερθεί εναντίον της μεγάλης κινητοποίησης των φοιτητών κάνοντας λόγο για «μειοψηφίες» και για «επαναστατική γυμναστική», ενώ έφτασε στο σημείο να αμφισβητήσει το γεγονός ότι πρόκειται για φοιτητές.

Μάλιστα ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε αναφέρει ότι το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι επιτακτικό για να «τελειώνει το τελευταίο άπαρτο κάστρο της άκρας Αριστεράς».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Πρυτάνεων

«Σήμερα Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης έκτακτη συνεδρίαση της Συνόδου των Πρυτάνεων με θέμα «Διεξαγωγή εκπαιδευτικής διαδικασίας στα Πανεπιστήμια» με τη συμμετοχή του υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Κυριάκου Πιερρακάκη, και του Γενικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης Καθηγητή Οδυσσέα Ζώρα.

Συζητήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα το πλαίσιο διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας όσον αφορά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση για υλοποίηση του διδακτικού εξαμήνου και την εξ αποστάσεως αξιολόγηση για τη διενέργεια των εξετάσεων. 

Προτεραιότητα για τη Σύνοδο των Πρυτάνεων αποτελεί η ομαλή ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών διαδικασιών με την αξιοποίηση και των εξ αποστάσεως μεθόδων, εφόσον αυτές απαιτηθούν. Για τον σκοπό αυτό τα ΑΕΙ με

αποφάσεις των Συγκλήτων τους θα καθορίσουν τα διαθέσιμα τεχνικά μέσα και το βέλτιστο χρονικό πλαίσιο.

Οι πρυτανικές αρχές των ελληνικών ΑΕΙ υπηρετούν με αίσθημα ευθύνης τα πανεπιστήμια σε όφελος της ακαδημαϊκής κοινότητας και της ελληνικής κοινωνίας. Η Σύνοδος εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τη στοχοποίηση των πρυτανικών αρχών, με αποκορύφωση την εισαγγελική παρέμβαση.

Η Σύνοδος επαναδιατύπωσε για μια ακόμη φορά την ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου Πανεπιστημίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: