ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Κέντρο Εριφύλη: Εργαστήριο για γονείς και φροντιστές



Σεμινάριο σχετικό με  την εικόνα του σώματος και τις διατροφικές διαταραχές

 

«Το ''Καθρέφτη, Καθρεφτάκι μου'' είναι μια δράση για την αφύπνιση μας γύρω από το πρόβλημα των διατροφικών διαταραχών, την πρόληψη τους, την κατανόησή τους και την διαχείρισή τους υπό το πρίσμα των έμφυλων στερεοτύπων».

Τα παραπάνω αναφέρει σε πρόσκλησή του το Κέντρο Εριφύλη, που απευθύνεται  στους γονείς και στις φροντίστριες και φροντιστές.

Αναλυτικά στην πρόσκλησή του το Κέντρο προυσιάζει τα παρακάτω:

«ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ στο εργαστήριο για γονείς/ φροντιστές/ φροντίστριες που θα υλοποιήσει το Κέντρο «Εριφύλη» την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024 στις 7μμ., στο πλαίσιο της δράσης «Καθρέφτη, Καθρεφτάκι μου».

Το εργαστήριο θα υλοποιηθεί στον φιλόξενο χώρο του Dyslexia Friendly ELS (Δημ. Γούναρη 210, Πάτρα, 3ος όροφος), ένα εξειδικευμένο κέντρο διδασκαλίας Αγγλικών για μαθήτριες και μαθητές με δυσλεξία και άλλες μαθησιακές δυσκολίες, το οποίο στο πλαίσιο των καινοτόμων μεθόδων του, συνεργάζεται με φορείς της πόλης μας που προωθούν σημαντικά κοινωνικά ζητήματα.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε γονείς/ φροντιστές/ φροντίστριες μαθητριών και μαθητών του αλλά και σε όλες και όλους που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν και η συμμετοχή είναι εντελώς δωρεάν.

Το «Καθρέφτη, Καθρεφτάκι μου» είναι μια δράση για την αφύπνιση μας γύρω από το πρόβλημα των διατροφικών διαταραχών, την πρόληψη τους, την κατανόησή τους και την διαχείρισή τους υπό το πρίσμα των έμφυλων στερεοτύπων.

Στο εργαστήριο «Καθρέφτη, Καθρεφτάκι μου» που θα υλοποιηθεί για τους γονείς και τις/τους φροντίστριες/φροντιστές θα συζητηθούν οι παρακάτω ενότητες:

● η εφηβεία και η υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών διατροφής

● παρουσίαση των διαταραχών πρόσληψης τροφής (ψυχογενής ανορεξία, ψυχογενής βουλιμία, διαταραχή υπερφαγίας)

● ο ρόλος των γονέων στην εμφάνιση διαταραχών πρόσληψης τροφής στους εφήβους

● τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης των διαταραχών πρόσληψης τροφής από τους γονείς

● γνωριμία με την έννοια «Body Neutrality» (Ουδέτερη στάση – Ουδετερότητα ως προς το σώμα) και παρουσίαση των τρόπων εφαρμογής του Body Neutrality στην καθημερινότητα του εφήβου ατόμου

ο ρόλος των social media στην εμφάνιση διαταραχών πρόσληψης τροφής και τρόποι παρέμβασης των γονέων για την “ορθή” χρήση τους από τους εφήβους

● ο ρόλος της κουλτούρας του καταναλωτισμού και των προτύπων που επιβάλλει και τρόποι αντίστασης στην τρέχουσα τάση της κοινωνίας μας.

Η δράση "Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου" υλοποιείται έως και τον Μάρτιο 2024 με την υποστήριξη του Τμήματος Αγωγής Υγείας της Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας, στο πλαίσιο του προγράμματος Σημεία Στήριξης, που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, το Costas M. Lemos Foundation, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού έργου ΚΙΚΠΕ, το The Hellenic Initiative Canada, το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Στο πλαίσιο της δράσης υλοποιούνται εργαστήρια σε εκπαιδευτικούς, μαθήτριες και μαθητές γυμνασίου και λυκείου της Αχαΐας αλλά και σε γονείς. Στον σύνδεσμο αυτό μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και το ενημερωτικό υλικό της Δράσης “Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου”: https://www.erifyli.org/kathreftaki».

Δεν υπάρχουν σχόλια: