ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Κυρία Ζαχαράκη, συμφωνούμε στις διαπιστώσεις για το δημογραφικό

 Κ. Νοτοπούλου: Κυρία Ζαχαράκη, συμφωνούμε στις διαπιστώσεις για το δημογραφικό - Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τί κάνει;


  Όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη τί κάνει; ερωτά η  Κ. Νοτοπούλου

Δήλωση της τομεάρχη Κοινωνικής Συνοχής και Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

«Με τις διαπιστώσεις της υπουργού κας Ζαχαράκη, για το Δημογραφικό, κατά την επίσκεψή της στο ΥΜΑΘ, δε μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε.

Πράγματι, «όλα είναι Δημογραφικό, ένα ζήτημα πολυσχιδές», όπως δήλωσε.

Στη Θεσσαλονίκη και σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα η απειλή του Δημογραφικού είναι ιδιαίτερα μεγάλη όπως αποδεικνύεται από τη μείωση του πληθυσμού κατά την τελευταία απογραφή.

Όμως, επί πέντε χρόνια οι πολίτες στη Βόρεια Ελλάδα έχουν εγκαταλειφθεί στη μοίρα τους σε όλα τα επίπεδα, η ανασφάλεια έχει γίνει μόνιμη συνθήκη.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακύρωσε όλες τις μεγάλες κοινωνικές και αναπτυξιακές υποδομές που είχαμε δρομολογήσει ως κυβέρνηση, στερώντας κάθε αναπτυξιακή προοπτική για τον τόπο, για τους νέους ανθρώπους καθώς στερείται η ίδια κοινωνικής ενσυναίσθησης αφενός, πολιτικής βούλησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση αφετέρου.

Ταυτόχρονα, η στεγαστική κρίση, βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας, είναι ανυπέρβλητο εμπόδιο μπροστά σε χιλιάδες νέους και νέες και στα σχέδια τους να ξεκινήσουν τη ζωή τους και να δημιουργήσουν οικογένειες καθώς δεν υπάρχει «κοινωνική κατοικία» στη Βόρεια Ελλάδα.

Η κυβέρνηση όμως εξακολουθεί να μην έχει σχέδιο για τη στεγαστική κρίση.

Ταυτόχρονα, η ακρίβεια εξανεμίζει τα εισοδήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των νέων ανθρώπων η ΝΔ όμως επιλέγει να προστατεύει τα καρτέλ και την αισχροκέρδεια.

Η στήριξη των νέων που εργάζονται, επιχειρούν, κάνουν έρευνα ή παρέχουν υπηρεσίες είναι αναγκαία προϋπόθεση για να παραμείνουν οι νέοι άνθρωποι στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά η κυβέρνηση τους κόβει διαρκώς τα φτερά.

Η ουσιαστική στήριξη των νέων ανθρώπων και της οικογένειας είναι καθοριστικός παράγοντας για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού, αλλά η κυβέρνηση αρκείται σε μεγάλες υποσχέσεις -στάχτη στα μάτια για το εθνικό μας πρόβλημα».

Για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού απαιτείται ένα σοβαρό, συνεκτικό σχέδιο, με βραχυπρόθεσμους, μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους, το οποίο η κυβέρνηση δυστυχώς δεν διαθέτει, ούτε και έχει σκοπό να συγκροτήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: