ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Θήρα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη γιορτή Υπαπαντής


Θα ακολουθήσει λιτανεία της ιεράς εικόνος στην πρωτεύουσα της νήσου Φηρά  επικεφαλής έχουσα τη φιλαρμονική του Δήμου Θήρας, όπως ορίζει το τυπικόν της ημέρας

Λόγω της εορτής της Υπαπαντής παρακαλούνται από τον Δήμο Θήρας, οι κάτοχοι αυτοκινήτων, καθώς και όσοι έχουν τοποθετήσει παντός είδους αντικείμενα και κάδους μεταφοράς οικοδομικών υλικών στην περιοχή  γύρω από την Μητρόπολη  Θήρας και στον δρόμο που οδηγεί προς το ξενοδοχείο "ATLANTIS" , να τα απομακρύνουν τις ημέρες 1 και 2 Φεβρουαρίου 2024.

Θα ακολουθήσει λιτανεία της ιεράς εικόνος στην πρωτεύουσα της νήσου Φηρά  επικεφαλής έχουσα τη φιλαρμονική του Δήμου Θήρας, όπως ορίζει το τυπικόν της ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι και πέρυσι με την δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε η κυριώνυμος ημέρα της μεγάλης Δεσποτικής και Θεομητορικής εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό στα Φηρά της Σαντορίνης. 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης   Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου, Δήλου και Μυκόνου κ. Δωρόθεος Β’ εχοροστάτησε του Όρθρου, προεξήρχε του μυστηρίου της Θείας Λειτουργίας  συνιερουργούντων  των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Θεσσαλιώτιδος  και  Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου και  Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλοχίου καί εκήρυξε εμπνευσμένα το θείο λόγο αναφερθείς στο νόημα της εορτής ως και στο πλαίσιο καθιέρωσης της 2ας Φεβρουαρίου ως ημερομηνίας πανηγύρεώς της. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου έκανε μεταξύ άλλων λόγο για τα γεγονότα εκ της Παλαιάς Διαθήκης που σχετίζονται με την εορτή και για την περιγραφή της που υπάρχει στην περίφημη επιστολή της Δυτικής προσκυνήτριας Αιθερίας, η οποία επισκέφθηκε τους Αγίους Τόπους ανάμεσα στα έτη 381 με 384 μ.Χ.

Όπως γίνεται κατανοητό θα πρέπει οι πιστοί να υπακουσουν στο κέλευσμα του Δήμου Θήρας για την απρόσκπτη διεξαγωγή  των ιερατικών εκδηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: