ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τίμησε την Ιστορία της Αριστεράς στην Πάτρα


Τιμητική πλακέτα απενεμήθη από την Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε έξι αγωνιστές



Η πατριωτική Αριστερά, ξέρει να τιμά τους ανθρώπους της, που έδωσαν τμήμα από την ζωή τους, μέρος από την καθημερινότητά τους ή ακόμη και την ίδια την ζωή τους για τα ιδανικά  που υπερασπίζεται, όχι μόνον σε ειρηνικές περιόδους , αλλά και σε καιρούς αβέβαιους και εφιαλτικούς. Ζοφερούς για την ομαλότητα και την δικαιοσύνη, συνθήκες αναγκαίες για την επιβίωση της πατρίδας μας.

Χθες η ΝΕ Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εις υλοποίηση  της απόφασης που ελήφθη κατά την πρώτη συνεδρίασή της, μετά το χτύπημα που εδέχθη  από την ομάδα των αποχωρίσαντων, τίμησε έξι αγωνιστές του χώρου, προερχόμενους  από τα χρόνια της Εθνικής Αντίστασης  μέχρι αυτά των ειρηνιστικών αγώνων για το 1-1-4, το 115 για την Παιδεία, την αποπυρηνικοποίηση , σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο  Μπέρναντ Ράσελ και το αντιρατσιστικό, αντιαποικιακό κίνημα του Κυπριακού αγώνα έως την δικτατορία των επίορκων αξιωματικών της Δεξιάς το 1967-74.

Προχώρησε σε βράβευση με αναμνηστική πλακέτα των παρακάτω μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σήμερα, ήτοι:

 - Την Γιώτα Ζέβλα ΕΠΟνίτισσα, που σήμερα διάγει την ενάτη δεκαετία του βίου της πλησιάζοντας τον αιώνα.

 

- Τον Ανδρέα Μπάφη μέλος του στενού μηχανισμού του Πατριωτικού Αντιδικτατορικού Μετώπου, με δράση στην Πάτρα και στην Αθήνα. Φυλακισμένος του δικτατορικού συστήματος  και μέλος του ΚΚΕ.


- Τον Μήτσο Γιαλυψό, μέλος των Λαμπράκηδων, συλληφθέντα από την δικτατορία ως μετέχοντα στο Πατριωτικό Αντιδικτατορικό Μετώπο Πάτρας, στην πρώτη  οργάνωση της Πάτρας.

 

- Τον Γιώργο Μόσχο, μέλος της προδικτατορικής Νεολαίας ΕΔΑ και της Δημοκρατικής Κίνησης Νέων Γρηγόρης Λαμπράκης της Πάτρας και της Συντονιστικής Επιτροπής Νέων  Εργαζομένων (ΣΕΝΕ) του Δημοκρατικού Συνδικαλιστικού Κινήματος (ΔΣΚ).   

- Τον Παναγιώτη Λυκουρέση, μέλος της Νεολαίας Λαμπράκη και της ΕΔΑ από το εκλογικό πραξικόπημα του '61, της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Καραμανλή, με την βία της Αστυνομίας και τον φόνο του Πατρινού στρατιώτη Κερπινιώτη, που εδέχθη χτύπημα στην κοιλιά από την ξιφολόγχη του λοχία του αποσπάσματος, του εκλογικού κέντρου, στο Δεμίρι Αρκαδίας ανήμερα των εκλογών και την νοθεία, όπου ψήφισαν Δεξιά ακόμη και τα... δένδρα.

- Τον Αλέκο Αρναούτογλου, μέλος της οργάνωσης Λαμπράκηδων Πάτρας, που χθες δεν παρέστη λόγω προβλήματος υγείας και αποφασίστηκε  η πλακέτα να του απονεμηθεί  σε επίσκεψη κατ' οίκον.

Οι απονομές έγιναν από νέους της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως συμβολισμός στην σύζευξη της νέας γενιάς με τους παλαιότερους του αριστερού κινήματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι προγραμματίζεται να ακολουθήσει απονομή τιμών και σε άλλους αγωνιστές της μεταδικτατορικής περιόδου.  









ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

·  Σφοδρό κατηγορώ από τον Παύλο Πολάκη στην Πάτρα

·  Χαιρετισμοί υποψηφίων χθες στην εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: