ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Καθεστώς γαλέρας σε Επισιτισμό-Τουρισμό στο νομό

 

Ανακοίνωση των σωματείων Μαγείρων και Σερβιτόρων Νομού Αχαΐας

«Τελευταία μάλιστα πέρασαν και σε μαφιόζικες  πρακτικές με διάφορους πληροφοριοδότες  «μάγκες»  επιχειρώντας να εκφοβίσουν και να φιμώσουν το μέλος της διοίκησης του Ε.Κ.Π. και αντιπρόεδρου του Σωματείου Μαγείρων Αχαΐας για να μην καταθέσει μάρτυρας υπέρ συναδέλφου της που διεκδικεί τα δεδουλευμένα του και τα νόμιμα δικαιώματα του!».

Τα παραπάνω επισημαίνουν τα Σωματεία Μαγείρων Σερβιτόρων του νομού Αχαΐας, που καταγγέλλουν το καθεστώς γαλέρας που επιβάλλουν αυθαιρετούντες εργοδότες των παραπάνω κλάδων.

Αναλυτικά στην κοινή ανακοίνωσή τους τα σωματεία αναφέρουν:

«Συναδέλφισσες και συνάδελφοι στον κλάδο του επισιτισμού και του τουρισμού.

Για άλλη μια φορά η κατάσταση που βιώνουμε στις δουλειές μας είναι τραγική ,με αποτέλεσμα χιλιάδες συνάδελφοι μας να έχουν φύγει από αυτόν τον κλάδο και όσοι μείναμε να δουλεύουμε σε καθεστώς γαλέρας.

Οι μισθοί δεν ανταποκρίνονται σ’ αυτά που προσφέρουμε , τα ένσημα λιγοστά ή  καθόλου, απλήρωτες υπερωρίες , δώρα και επιδόματα αόρατα που επιστρέφουν με ληστρικό μαγικό τρόπο στην τσέπη του εργοδότη.

Αλήθεια , πόσοι από μας πήραν πραγματικά δώρο Χριστουγέννων και το κράτησαν , πόσοι από μας ασφαλίζονται πενθήμερο-οκτάωρο?

Και εδώ να σημειώσουμε ότι όποιος τολμήσει να ζητήσει κάτι από τα παραπάνω στην καλύτερη των περιπτώσεων απειλείται, τρομοκρατείται και απολύεται με συνοπτικές διαδικασίες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί γνωστή επιχείρηση που διατηρεί καταστήματα σε Πάτρα και Ρίο και βρίσκεται στα δικαστήρια με συνάδελφο μας , που τον απέλυσαν επειδή ζήτησε τις υπερωρίες, τα δώρα και επιδόματα που ποτέ δεν έλαβε όλα τα χρόνια που δούλευε εκεί , όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.

Στην πλειοψηφία των εργοδοτών όμως το θράσος περισσεύει , και ενώ είναι υπόλογοι απέναντι στους εργαζόμενους κοιτάζουν με εκφοβιστικές κινήσεις, συκοφαντίες και τρομοκρατία  πως θα βγουν  από πάνω, για να συνεχίζει το καθεστώς της παρανομίας και της αυθαιρεσίας στους χώρους εργασίας.

Τελευταία μάλιστα πέρασαν και σε μαφιόζικες  πρακτικές με διάφορους πληροφοριοδότες  «μάγκες»  επιχειρώντας να εκφοβίσουν και να φιμώσουν το μέλος της διοίκησης του Ε.Κ.Π. και αντιπρόεδρου του Σωματείου Μαγείρων Αχαΐας για να μην καταθέσει μάρτυρας υπέρ συναδέλφου της που διεκδικεί τα δεδουλευμένα του και τα νόμιμα δικαιώματα του!!

Πλανώνται πλάνη οικτρά αν νομίζουν ότι θα μας φοβίσουν, ότι θα σταματήσουν τον δίκαιο αγώνα μας για δουλειά με δικαιώματα, η εποχή των σκλάβων πέρασε ανεπιστρεπτί .

 Οι εργαζόμενοι και τα  σωματεία μας καταγγέλλουμε απερίφραστα τέτοιες πρακτικές που θυμίζουν πρακτικές «νύχτας».

Καλούμε όλους τους εργαζομένους να υψώσουν τη φωνή τους και να πορευτούν με τα σωματεία μας εναντία στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες και την τρομοκρατία .Για να σταματήσει πλέον η άγρια  εκμετάλλευση στον κλάδο μας .Για μια αξιοπρεπή δουλειά  .Για μια αξιοπρεπή ζωή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: