ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Γιώργος Κόφτης: Δώσαμε εικόνα στο συναίσθημα με τα «58 καρφιά στα Τέμπη»

Το έργο του Γιώργου Κόφτη «58 καρφιά στα Τέμπη» Facebook/Γιώργος Κόφτης

«58 καρφιά στα Τέμπη». Η εγκατάσταση με 58 μεταλλικούς σωλήνες 2-2,5 μέτρων, σε σχήμα καρφιού, που εμπνεύστηκε και τοποθέτησε ο εικαστικός Γιώργος Κόφτης, στα Τέμπη για τα θύματα της τραγωδίας. 

«Ήταν μια προσωπική εκκρεμότητα, για την ψυχή μου» λέει ο ίδιος Στο Κόκκινο και στους Τζούλυ Τσίγκα και Γιάννη Ανδρουλιδάκη. 

«Η τέχνη δεν είναι μόνο για να ομορφαίνει αλλά και για να διδάσκει» επιμένει ο Γιώργος Κόφτης, εξηγώντας ότι το έργο του έρχεται να απαντήσει στην πλάνη που καλλιεργούν κάποιοι ότι όλα είναι εντάξει, παρά την τραγωδία. 

«Τις ημέρες μετά το δυστύχημα, στην Θεσσαλονίκη ήμασταν όλοι χάλια, η τραγωδία αυτή μας ξετίναξε. Βλέπω το στρες του μέσου Έλληνα να κλιμακώνεται μετά από τα Τέμπη. Κι αυτό που επιβαρύνει περισσότερο είναι η ατιμωρησία. Νιώθεις απελπισία». 

Γιατί κατέληξε στο συγκεκριμένο έργο; 

«Το έργο μας λέει πως ‘είμαστε εδώ και σας αγαπάμε’ στα θύματα και τους συγγενείς τους. Ήταν μια προσωπική εκκρεμότητα, σαν Γιώργος, για την ψυχή μου. Θεωρώ ότι θα έπρεπε ήδη να υπάρχει κάτι εκεί ως τιμή στους ανθρώπους που χάθηκαν. Δεν υπάρχει τίποτα. Είναι ένας χώρος εγκαταλειμμένος, μπαζωμένος». 

Συνηθισμένος στην φθορά των έργων του, που είναι σε δημόσιο χώρο τις περισσότερες φορές, δηλώνει, ωστόσο, πόσο θα ήθελε να μείνει η συγκεκριμένη εγκατάσταση. «Φοβάμαι ότι δε θα επιβιώσει δυστυχώς», καταλήγει.

ΑΚΟΥΣΤΕ  105,5 Sto Kokkino
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΦΤΗΣ- 105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ - 30.01.2024

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: