ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Δήλωση Φάμελλου για την απελευθέρωση Θεσσαλονίκης

Δήλωση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτη Φάμελλου, για τη γιορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου, και την απελευθέρωσή της από τον τουρκικό ζυγό

 

Και  για τη γιορτή του Πολιούχου της συμπρωτεύουσας

Είναι μία μεγάλη μέρα γιορτής σήμερα για τη Θεσσαλονίκη. Γιορτάζουμε τον πολιούχο μας, τον Άγιο Δημήτριο και την απελευθέρωση της πόλης από τον οθωμανικό ζυγό.


Ξεκινά ένα εορταστικό πενθήμερο για τη Θεσσαλονίκη καθώς ακολουθεί ο εορτασμός της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου, όπου τιμούμε τον αγώνα για την ελευθερία των Ελληνίδων και των Ελλήνων αλλά και η απελευθέρωση της πόλης από τη ναζιστική κατοχή στις 30 Οκτωβρίου.

Η παρακαταθήκη της ιστορίας της Θεσσαλονίκης αλλά και οι αγώνες του ελληνικού λαού για την ελευθερία και τη Δημοκρατία μάς δίνουν έμπνευση, μάς δίνουν γνώση για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις και τις αβεβαιότητες του σήμερα.

Το πρώτο αγαθό που οφείλουμε να προστατεύσουμε σήμερα είναι το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης ζωής που αμφισβητείται σήμερα στη Γάζα και χθες στην Ουκρανία. Η ειρήνη και η Δημοκρατία είναι τα βασικά αγαθά, από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε.

Για μία κοινωνία δικαιοσύνης, μία κοινωνία αλληλεγγύης, μία κοινωνία προόδου, όπου η βάση είναι ο σεβασμός της ανθρώπινης ζωής. Τη ζωή οφείλουμε να προστατεύσουμε σήμερα, για αυτό η ειρήνη είναι το υπέρτατο αγαθό.

Χρόνια πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: