ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Συγκέντρωση και πορείες αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

 

 

Από τις εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις της αριστεράς στην Πάτρα

Συγκέντρωση στην πλ. Γεωργίου και στο Παράρτημα και πορεία αλληλεγγύης στους κεντρικούς πατραϊκούς δρόμους ως ένδειξη αλληλεγγύης στους πληττόμενους Παλαιστίνιους, πραγματοποίησαν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, στην Πάτρα, με αφορμή την επέμβαση του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, σήμερα το χάραμα, προκαλώντας αμέτρητες καταστροφές και θανάτους μικρών παιδιών και αμάχων, με το πρόσχημα της... αυτοάμυνας και με δεδομένο το ενδεχόμενο αυτή η ασύμμετρη δολοφονική επέμβαση να κρατήσει άγνωστο χρονικό διάστημα.

Με αυτές τις συγκεντρώσεις και τις πορείες δεκάδες  νέοι συμπαραστέκονται στη διεκδίκηση των Παλαιστινίων για «το νόμιμο δικαίωμά του να έχει τη δική του πατρίδα και κράτος, ανεξάρτητο και κυρίαρχο, δίπλα στο Ισραήλ, στα όρια του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπως και να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή.

 

Σε ανακοίνωσή του ΝΑΡ αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:

«Το κράτος τους Ισραήλ έχει εξαπολύσει μια βάρβαρη επίθεση στη λωρίδα της Γάζας με θύματα χιλιάδες άμαχους και παιδιά. Όσο εξελίσσεται η επίθεση του Ισραήλ τόσο ξεδιπλώνεται η ενεργά φιλοϊσραηλινή θέση της ελληνικής κυβέρνησης που εμπλέκει όλο και περισσότερο τη χώρα στους πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή. Η παραχώρηση της 112 ΠΜ στην Ελευσίνα ως χώρου μεταστάθμευσης αμερικανονατοϊκών πολεμικών αεροσκαφών, υποστηρικτικών μεταγωγικών και ιπτάμενων τάνκερ είναι ένα ακόμη βήμα στην εμπλοκή της Ελλάδας υπέρ του Ισραήλ.

Δεν πρέπει να αφήσουμε τον γενναίο λαό της Παλαιστίνης να αντιμετωπίσει μόνος του αυτή τη στρατιωτική μηχανή της αποικιοκρατίας και της κατοχής. Όπως οι κυβερνήσεις του Ισραήλ βασίζονται στους ιμπεριαλιστές εταίρους τους για να συνεχίσουν να επιτίθενται στον παλαιστινιακό λαό, η αντίσταση στην Παλαιστίνη βρίσκει επίσης την υποστήριξή της στις δυνάμεις που μάχονται για κοινωνική δικαιοσύνη, για απελευθέρωση των λαών από κάθε καταπίεση.• Άμεση απόσυρση της φρεγάτας Ψαρά από την νατοϊκή επιχείρηση


• Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα, καμία αποστολή του ελληνικού στρατού στην περιοχή.

• Διάλυση του επιθετικού άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου με την εποπτεία των ΗΠΑ

• Έξοδος από το ΝΑΤΟ, να κλείσουν οι αμερικάνικες βάσεις

• Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Ενιαίο ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.

• Να μην πληρώσουν οι λαοί τις πολεμικές εκστρατείες του κεφαλαίου: όχι στην ακρίβεια, ακύρωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, αυξήσεις στους μισθούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: