ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Ν. Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. προέβλεπε φορολογική ελάφρυνση 1.500 ευρώ

Ν. Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. προέβλεπε φορολογική ελάφρυνση 1.500 ευρώ για αυτοαπασχολούμενους και ατομικές επιχειρήσεις, η Ν.Δ. φέρνει ελάχιστο φόρο 1.700 ευρώ με νέα τεκμήρια και τη μη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος


Για αυτοαπασχολούμενους και ατομικές επιχειρήσεις, η Ν.Δ. φέρνει ελάχιστο φόρο 1.700 ευρώ με νέα τεκμήρια και τη μη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος -  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Με τη μεγάλη φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο, θα ασχοληθεί η κυβέρνηση;


Δήλωση του Νίκου Παππά, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντί να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή, καθιστά το σύνολο των αυτοαπασχολουμένων και των ατομικών επιχειρήσεων «ένοχο» μιας δήθεν συλλογικής ευθύνης, που μας γυρνά στη ρητορική και στις πολιτικές των πρώτων μνημονίων.

Η προσχηματική κυβερνητική προσπάθεια της «δίκαιης φορολόγησης» επιβάλλει, πλέον, ελάχιστο φόρο 1.100 ευρώ σε υψηλό τεκμαρτό εισόδημα σε όλους ανεξαιρέτως.

Στην επιβάρυνση αυτή προστίθενται και τα 650 ευρώ του τέλους επιτηδεύματος, το οποίο ο κ. Μητσοτάκης υποσχόταν (από το 2018) να καταργήσει, αλλά το διατηρεί ως σήμερα.

Η κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ήταν και είναι σαφής. Αφορολόγητο στις 10.000 ευρώ για όλους ανεξαιρέτως, με όφελος έκπτωσης φόρου 900 ευρώ και επιπλέον ελάφρυνση 650 ευρώ από την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Δυστυχώς, ο ανήφορος των μικρών και μεσαίων επιτηδευματιών δεν τελειώνει εδώ. Μετά την αύξηση των εισφορών κατά 9,6% το 2023, φαίνεται πως έρχεται νέα αύξηση της τάξης του 4% στις αρχές του 2024.

Οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικρές επιχειρήσεις χρειάζονται στήριξη και δίκαιο φορολογικό σύστημα, όχι στοχοποίηση και επιπλέον άδικα βάρη.


Ανακοίνωση του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Με τη μεγάλη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο, θα ασχοληθεί η κυβέρνηση;

Μέρες τώρα η κυβερνητική προπαγάνδα διαφημίζει το αναμενόμενο φορολογικό νομοσχέδιο, και οι γνωστοί πρόθυμοι, σε διάφορα μέσα επικοινωνίας, το προβάλλουν καθημερινά με τα πλέον ένθερμα λόγια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί αναλυτικά, με την κατάθεσή του για ψήφιση στη Βουλή, όπου εκεί θα αποτυπώνονται με σαφήνεια οι προθέσεις της κυβέρνησης. Μέχρι τότε επισημαίνουμε:

1. Δεν θα αντιγράψουμε την λαϊκίστικη αντιπολίτευση της ΝΔ (...και όχι μόνο!) σε κάθε μέτρο αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, που νομοθετούσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015 - 2019! Θα συμβάλουμε στην αυτονόητη μάχη εναντίον της φοροδιαφυγής και θα καταθέσουμε προτάσεις στον αναγκαίο διάλογο, αν και όποτε αυτός γίνει.

2. Μέχρι τώρα δυστυχώς, ακούμε για μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση, χωρίς να έχει προηγηθεί ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ με επιμελητήρια , ομοσπονδίες, ενώσεις και συλλόγους που αφορούν το μέτρα αυτά, δηλαδή με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, την ίδια την κοινωνία! Η κυβέρνηση φοβάται ή δεν θέλει τον διάλογο ακόμη και με φορείς, που δεν έχαναν την ευκαιρία να επιτεθούν με κάθε ευκαιρία στο ΣΥΡΙΖΑ παλαιότερα; Αναμένουμε από αυτούς τους φορείς τις απόψεις τους, ειδικά όσο παραμένει στη θέση του ο αρμόδιος υφυπουργός για θέματα φορολογίας και ισχύουν οι δηλώσεις του για αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης των μικρομεσαίων.

3. Τα όσα έχουν προπαγανδιστεί μέχρι στιγμής εμφανίζουν μέτρα κατά ελεύθερων επαγγελματιών, μικρομεσαίων και αυτοαπασχολούμενων. Σίγουρα πρέπει να υπάρξουν μέτρα και σε αυτές τις κατηγορίες. Δεν έχουμε ακούσει όμως τίποτα για τις μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις (τράπεζες, σουπερμάρκετ, ενέργεια, κινητή τηλεφωνία, φάρμακα, μεταφορές κλπ.). Μήπως για την κυβέρνηση της ΝΔ το σύνολο της φοροδιαφυγής βαραίνει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις; Δεν έχουν το μερίδιό τους στον τομέα της φοροδιαφυγής και της αισχροκέρδειας οι «μεγάλοι παίχτες»; Θα ασχοληθεί η κυβέρνηση με τη μεγάλη φοροδιαφυγή ή όχι;

4. Ειδικά στο θέμα της σύνδεσης ταμειακών μηχανών με τα POS, πώς θα αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα των χρεών, κυρίως μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που χωρίς να υπάρχει ειδικός επαγγελματικός λογαριασμός (ακατάσχετος) κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς έσοδα, σε αντίθεση με τους μεγάλους ομίλους;

Δεν υπάρχουν σχόλια: