ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Παράταση του προσωπικού Καθαριότητας ΑΕΙ Πατρών

 

 

Έντεκα βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσαν σήμερα πρόταση με τροπολογία-προσθήκη για τους εργαζόμενους με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου

Τροπολογία-προσθήκη στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο:  «Νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα, ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους και λοιπές διατάξεις» κατέθεσαν σήμερα 30-10-2023, έντεκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με αυτήν προτείνεται «παράταση της ισχύος των ατομικών συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου του προσωπικού που απασχολείται στην καθαριότητα του Πανεπιστημίου Πατρών».

Συγκεκριμένα προτείνουν:

Α. ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Προς το σκοπό της άμεσης αντιμετώπισης του ζητήματος της καθαριότητας στις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Πατρών, κρίνεται απαραίτητη η παράταση της ισχύος των ατομικών συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου που απασχολείται στην καθαριότητα του Πανεπιστημίου Πατρών, η ισχύς των οποίων μετά από διαδοχικές παρατάσεις, λήγει στις 31/10/2023, σύμφωνα με το άρθρο 35 του Ν. 5029/2023 (ΦΕΚ A 55 - 10.03.2023), όπως ισχύει, μέχρι την πρόσληψή τους με συμβάσεις αορίστου χρόνου και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, όπως αρμόζει στον χαρακτήρα και τη φύση της εργασίας που παρέχουν και τις ανάγκες του ανωτέρω Ιδρύματος για πάγια, μόνιμη και διαρκή συντήρηση της καθαριότητάς του.


Β. ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Ατομικές συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου του προσωπικού που απασχολείται για την καθαριότητα των χώρων του Πανεπιστημίου Πατρών, εξυπηρετώντας τις πάγιες, μόνιμες και διαρκείς ανάγκες της διατήρησης των χώρων του άρτιες από άποψη υγιεινής για πλέον των δύο(2) ετών, η ισχύς των οποίων μετά από διαδοχικές παρατάσεις, λήγει στις 31/10/2023 παρατείνονται έως τη χορήγηση έγκρισης της Επιτροπής της παρ. 1 του άρθρου 3 της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου με αριθμό 33/2006 (Αναστολή Διορισμών και Προσλήψεων στο Δημόσιο Τομέα), όπως ισχύει, τη πρόσληψη του ανωτέρω προσωπικού με συμβάσεις αορίστου χρόνου, την κίνηση των διαδικασιών προκήρυξης πλήρωσης των εν λόγω θέσεων και την έκδοση όλων γενικά των προπαρασκευαστικών πράξεων για την πρόσληψη του προαναφερόμενου προσωπικού στο Πανεπιστήμιο Πατρών με συμβάσεις αορίστου χρόνου, όπως ο νόμος ορίζει.

Οι προτείνοντες βουλευτές

Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)

Ακρίτα Έλενα

Καραμέρος Γεώργιος

Κασιμάτη Νίνα

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Ξανθόπουλος Θεόφιλος

Παπαηλιού Γεώργιος

Πούλου Παναγιού (Γιώτα)

Σαρακιώτης Ιωάννης

Χρηστίδου Ραλλία

Ψυχογιός Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: