ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Η Λίνα Μενδώνη βάζει εμπόδια στον Χάρη Δούκα

ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΑΘΗΝΑ

Στο πλευρό του απερχόμενου δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος λίγο πριν αφήσει το δημαρχιακό μέγαρο επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα αναφορικά με τη λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας, στέκεται η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Ενώ χθες ο Χάρης Δούκας κάλεσε τον Κ. Μπακογιάννη  «να σεβαστεί τη βούληση του λαού της Αθήνας και να μην προχωρήσει σε ενέργειες που δημιουργούν τετελεσμένα σε μία βασική προγραμματική εξαγγελία που πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες», σήμερα σε ραδιοφωνική συνέντευξή στον ΣΚΑΪ και στον Άρη Πορτοσάλτε, η ΥΠΠΟ έδωσε όλως τυχαίως είδηση η οποία την ίδια στιγμή αποτελεί και προειδοποίηση προς τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Αθηναίων.

«Δεν μπορεί να σταματήσει. Αυτό για να το σταματήσει πρέπει να δώσει έγκριση το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο», σχολίασε η υπουργός Πολιτισμού αναφορικά με το κλείσιμο της λεωφόρου Βασ. Όλγας και την εκφρασμένη πρόθεση του Χ. Δούκα. Η ίδια επικαλέστηκε δε «καινούργια αρχαιολογικά ευρήματα», τα οποία προέκυψαν από την ανασκαφή στην περιοχή.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι «συμπτωματικά» η ανακοίνωση των αρχαιολογικών ευρημάτων στον εν λόγω δρόμο από το ΥΠΠΟ έγινε λίγο μετά τη συνέντευξη της Λ. Μενδώνη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΠΟ πρόκειται για συγκρότημα του 2ου π.Χ. αιώνα με περίστυλη αυλή και πολλά δωμάτια, των οποίων τα δάπεδα καλύπτονται με ψηφιδωτή διακόσμηση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: