ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Προβληματικός ο σεβασμός των Ανεξάρτητων Αρχών

Σ. Φάμελλος: Η σημερινή παρέμβαση του προέδρου της ΑΔΑΕ στην επιτροπή LIBE αναδεικνύει σοβαρά προβλήματα στις δημοκρατικές λειτουργίες και το σεβασμό στο έργο των Ανεξάρτητων Αρχών στην Ελλάδα


Σ. Φάμελλος: Η σημερινή παρέμβαση του προέδρου της ΑΔΑΕ στην επιτροπή LIBE αναδεικνύει σοβαρά ζητήματα Δημοκρατίας - Ε. Αχτσιόγλου: Αυταρχικές διώξεις στελεχών της ΑΔΑΕ γιατί έλεγξαν το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων

Σε δήλωση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την παρέμβαση του πρόεδρου της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών στην επιτροπή LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναφέρονται τα παρακάτω:

«Η σημερινή παρέμβαση του προέδρου της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), Χρήστου Ράμμου, στην επιτροπή LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επιβεβαιώνει και αναδεικνύει σοβαρά προβλήματα στις δημοκρατικές λειτουργίες και το σεβασμό στο έργο των Ανεξάρτητων Αρχών στην Ελλάδα.

Το σκάνδαλο των παράνομων υποκλοπών παραμένει "στο συρτάρι", παρότι βάλλονται συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής απειλείται δημόσια από κυβερνητικά στελέχη, ενώ διώκονται μέλη της αρχής - ΑΔΑΕ που επιτελούν το συνταγματικό τους καθήκον.

Οι ευθύνες του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης της είναι κολοσσιαίες, εφόσον οι πράξεις τους παραβιάζουν το κράτος δικαίου και το ευρωπαϊκό κεκτημένο και εκθέτουν παγκόσμια τη χώρα μας.

Ο δημοκρατικός κόσμος οφείλει θεσμικά να λάβει κοινές πρωτοβουλίες για την προστασία και τη στήριξη των ανεξάρτητων αρχών και κυρίως για το σεβασμό και την εφαρμογή όλων των συνταγματικών προβλέψεων. Και η δικαιοσύνη, ως πυλώνας του δημοκρατικού κράτους δικαίου, οφείλει να επιτελέσει με ταχύτητα, ανεξαρτησία και αποτελεσματικότητα το έργο της ώστε να μη μείνει κανένα ερώτημα αναπάντητο και να διαφυλαχτεί και ο θεσμός αλλά και το αίσθημα δικαίου στην κοινωνία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε αυτήν την κοινωνική συμφωνία δημοκρατίας θα είναι παρών και θα συνεισφέρει με όλες του τις δυνάμεις».

 

Ε. Αχτσιόγλου: Αυταρχικές οι διώξεις στελεχών της ΑΔΑΕ

Ε. Αχτσιόγλου: Αυταρχικές διώξεις στελεχών της ΑΔΑΕ γιατί έλεγξαν το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων

Σε δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτή Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αναφέρονται τούτα:

«Η κλήση σε απολογία πρώην και νυν στελεχών της ΑΔΑΕ που ερευνούσαν την υπόθεση των υποκλοπών είναι ένα ακόμη επεισόδιο στην επιχείρηση συγκάλυψης του σκανδάλου και έχει στόχο να εκφοβίσει τους ελεγκτές της Αρχής.

Η ενέργεια αυτή προστίθεται στην πρόσφατη πραξικοπηματική αλλαγή της σύνθεσης των μελών της Αρχής από την κυβέρνηση, αλλά και στα εμπόδια που μπαίνουν στη διασταύρωση από την ΑΔΑΕ στοιχείων για τις παρακολουθήσεις.

Οι επιδιώξεις του κ. Μητσοτάκη, υπεύθυνου και υπόλογου για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, και του κ. Ντογιάκου, ο οποίος διέταξε την παραγγελία για τα στελέχη της ΑΔΑΕ λίγο πριν εγκαταλείψει τη θέση του, προφανώς ταυτίζονται».

Η αυταρχική δίωξη αναδεικνύει την εκδικητικότητα του κ. Μητσοτάκη και τις αντιθεσμικές μεθοδεύσεις εναντίον των λειτουργών που είχαν την αρμοδιότητα και τόλμησαν να ελέγξουν το σκάνδαλο.

Θα πρέπει άμεσα να τεθεί το ζήτημα σε γνώση του Επιτρόπου Δικαιοσύνης.

Αναγκαίο, επίσης, να αναληφθεί κοινή δράση της δημοκρατικής αντιπολίτευσης απέναντι στην υποχώρηση του κράτους δικαίου και για τη θωράκιση των ανεξάρτητων αρχών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: