ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Συνάντηση Κασσελάκη – Τσακαλώτου σε θετικό κλίμα

Συνάντηση Κασσελάκη – Τσακαλώτου λίγο πριν τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας – Στο «τραπέζι» οι διαγραφές
 
 
Κασσελάκης: «Θέλω πειθαρχία. Θέλω τα στελέχη στις δημόσιες παρεμβάσεις τους να είναι προσεχτικά και όποιες διαφωνίες έχουν να τις λένε στα όργανα, σύμφωνα με το καταστατικό»

    Ευκλ. Τσακαλώτος και Στεφ. Κασσελάκης συναντήθηκαν σε θετικό κλίμα, με θέμα την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ιδιαίτερα ενόψει ευρωεκλογών. Για τον Στέφανο Κασσελάκη ήταν η πρώτη επίσημη στο Εκτελεστικό Γραφείο, στη συνεδρίαση του απογεύματος σήμερα, μετά την παραπομπή στο Πειθαρχικό για διαγραφές των τριών ιστορικών στελεχών της παράταξης. 

    Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του newsit.gr, η συνάντηση τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρουσιάζει εικόνα αναστάτωσης,  έγινε με πρωτοβουλία του Ευκλ. Τσακαλώτου, ο οποίος έθεσε στο τραπέζι τις διαγραφές των Βίτσα, Σκουρλέτη και Φίλη.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τσακαλώτος αναμένονταν να ζητήσει από τον κ. Κασσελάκη να πάρει πίσω τις διαγραφές. 

    Το περιβάλλον στην συγκεκριμένη συνεδρίαση είναι ιδιαίτερα φιλικό για τον νέο πρόεδρο του κόμματος, αλλ' εντούτοις τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Έφη Αχτσιόγλου, η οποία αναμένονταν να βάλει προς συζήτηση την πορεία προς το συνέδριο, την παρουσία της νέας τάσης, τις διαδικασίες για την υπεράσπιση της Δημοκρατικής κομματικής λειτουργίας και τον σαφή πολιτικό προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

    Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, διαχώρησε την θέση του, σε συνέντευξηή  του και κινήθηκε σε πολύ πιο χαμηλούς τόνους –απ’ ότι τα αλλά στελέχη της Ομπρέλας, δηλαδή ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Φίλης, ο Δημήτρης Βίτσας- χωρίς ωστόσο να αφήνει πολλά περιθώρια ότι θα επουλωθούν οι πληγές που έχουν ανοίξει το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και την Ομπρέλα, καθ' ότι η απόφαση του τελυταίου Συνεδρρίου ειναι η μη αναγνώριση τ΄σεων στο εσωτερικό του κόμματος, αφού λειτουργούν ως φράξια μέσα στο κόμμα.

    «Δεν έχω κάνει καμία προσωπική επίθεση. Ήμουν εναντίον του τρόπου εκλογής του προέδρου, όμως εγκρίθηκε και ο κ .Κασσελάκης έχει εντελώς νομιμοποιημένη εκλογή, άρα δεν το βάζω εκεί το πρόβλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευκλ. Τσακαλώτος.

    Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επίσης επεσήμανε ότι δεν ακούει σοβαρά τα περί καθαίρεσης του Στέφανου Κασσελάκη και τόνισε ότι στο διαδίκτυο οι άνθρωποι που στήριξαν τον κ. Κασσελάκη χρησιμοποίησαν απαράδεκτες φράσεις (για τα στελέχη της Ομπρέλας) όπως «σηκωθείτε να φύγετε».

    Πιο αναλυτικά, η δήλωση Τσακαλώτου έχει ως εξής:

     «Είχαμε μια συνάντηση σε καλό κλίμα. Του εξήγησα, όμως, ότι για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, για τα σχέδια που έχει, για τα σχέδια που έχω, δεν μπορούν να γίνουν σε καλό κλίμα, όσο υπάρχουν οι απειλές για διαγραφές. Με άκουσε με θετικό τρόπο, θα δούμε τι θα κάνει κι αν θα το λύσει αυτό. Θα είμαστε σε καλύτερη θέση για να συζητήσουμε και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, πόσο πιθανό η όχι είναι η ενότητα. Εγώ του ζήτησα να τις πάρει πίσω ή να λύσει το θέμα και είπε θα το μεριμνήσει».

    Απαντώντας,  ο κ. Κασσελάκης είπε: «Θέλω πειθαρχία. Θέλω τα στελέχη στις δημόσιες παρεμβάσεις τους να είναι προσεχτικά και όποιες διαφωνίες έχουν να τις λένε στα όργανα, σύμφωνα με το καταστατικό».

     

Δεν υπάρχουν σχόλια: