ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Νέο ιδεολογικό ρεύμα στον ΣΥΡΙΖΑ με αναφορά στον Αλ. Τσίπρα

 

 

Ο τέως πρόεδρος του κόμματος αν και σε απόσταση από τα γεγονότα ρίχνει την προστατευτική σκιά του στο κόμμα!

«Ο Αλέξης Τσίπρας άνοιξε δρόμους και εμπέδωσε στο κόμμα την κυβερνητική διάθεση και προοπτική ως το μέσο που μπορεί να οδηγήσει τον προοδευτικό χώρο σε μια καλύτερη αφετηρία, για να φτάσει στον στρατηγικό στόχο του» επισημαίνεται στο ιδεολογικό μανιφέστο του υπό συγκρότηση ρεύματος» αναφέρεται στο ιδεολογικό μανιφέστο νέου πολιτικού ρεύματος στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στις συνεχείς κλήσεις του Διον. Τεμπονέρα να αναλάβει ενεργό μέρος.

Τελικά, νέο ιδεολογικό ρεύμα δημιουργήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με την ονομασία “Δίκτυο Εναλλακτικής Κοινωνικής Αριστεράς”, στον απόηχο της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου που συγκλήθηκε εκτάκτως, μετά την απόφαση του προέδρου του κόμματος, με αφορμή  την παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας των τριών.

Στο νέο ιδεολογικό ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ, το «Δίκτυο Εναλλακτικής Κοινωνικής Αριστεράς» συμμετέχουν οι:

Διον. Τεμπονέρας, Διάνα Βουτυράκου, Ελένη Ευαγγελοπούλου, Γεωργία Ζαβιτσάνου, Στεφανία Κολυβοδιάκου, Φώτης Λαμπριανίδης, Χρήστος Λαμπρίδης, Μαρία Λουκά, Ανδρέας Μιχαϊλίδης, Νίκος Νικολόπουλος, Αλεξάνδρα Νταρλαγιάννη, Φωτεινή Παντιώρα, Χρήστος Ρόκκος, Βύλη Χατζηνικόλα, Γιάννης Μπουλέκος, Μυρτώ Κοροβέση, Γιώργος Ζάψας, Θέμης Μουμουλίδης, Βλάσσης Τσιόγκας, Φώτης Ζωγλοπίτης, Γιάννης Μεταξιώτης, Βασίλης Σταυρόπουλος, Θάνος Λέρας, Βασίλης Μανωλάκος, Δημήτρης Πέτρας, Μάνος Γαβριηλίδης και Χάρης Τσιόκας.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του νέου ιδεολογικού ρεύματος αναφέρονται τ παρακλατω:

«Μετά τις αλλεπάλληλες εκλογικές ήττες, τίθενται , και εκ του αποτελέσματος, ζητήματα υπαρξιακά για το πολιτικό εγχείρημα συνολικά. Η ανάγκη να κλείσει ο «κύκλος της ήττας», είναι προφανής.

»Η ρευστότητα του πολιτικού περιβάλλοντος είναι παραπάνω από εμφανής. Είναι η διαιρετική τομή, που από τη μια βρίσκεται ο φόβος και η ανασφάλεια των πολιτών και από την άλλη η επιθυμία για αλλαγές και ανατροπές. Η νέα διαιρετική τομή είναι οριζόντια και διαταξική, συσπειρώνει πολίτες ανεξαρτήτως του οικονομικού τους status, με αποτέλεσμα οι διαχωριστικές γραμμές των κομμάτων, να μην αποτελούν εμπόδιο για την αλλαγή της ψήφου.

»Η ιδεολογική συμμαχία-κυριαρχία Δεξιάς και Ακροδεξιάς, κατορθώνει συνεχώς να επιβάλλει την ατζέντα της, απουσία ολοκληρωμένης εναλλακτικής προοδευτικής πρότασης. Ο λαϊκισμός, τα fake news, η τοξική αντιπαράθεση συχνά διαμορφώνουν το ύφος του δημόσιου λόγου.

»Η Αριστερά από την άλλη, δυστυχώς ετεροπροσδιορίζεται σε αμυντικές θέσεις, που δεν αφορούν το σήμερα και τη νέα κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα, η οποία έχει αποκτήσει παγκοσμιοποιημένες διαστάσεις ταχύτατης εξέλιξης.

»Χρειαζόμαστε ένα μίγμα ρεαλισμού και ριζοσπαστισμού που θα ανοίγει δρόμους προς τον στρατηγικό στόχο: τον μετασχηματισμό της κοινωνίας, με ανάπτυξη στη βάση της κοινωνικής δικαιοσύνης, προς σοσιαλιστική κατεύθυνση.

»Μια νέα μεγάλη Αριστερά οφείλει να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στην κοινωνία, χωρίς να παραδίδει στον αντίπαλο την ταυτότητά της.

»Ο Αλέξης Τσίπρας άνοιξε δρόμους και εμπέδωσε στο κόμμα την κυβερνητική διάθεση και προοπτική ως το μέσο που μπορεί να οδηγήσει τον προοδευτικό χώρο σε μια καλύτερη αφετηρία, για να φτάσει στον στρατηγικό στόχο του.

»Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υπάρξει μόνο ως αριστερό «μαζικό» κόμμα, διαφορετικά θα αποτελέσει αργά η γρήγορα ακόμα έναν βραχίονα διαχείρισης που το σύστημα θα επιτύχει τελικά να ενσωματώσει.

»Χρειαζόμαστε ένα συνέδριο που θα δώσει άμεσα το λόγο στα 150 χιλιάδες μέλη που συμμετείχαν στην εκλογή προέδρου. Ένα Συνέδριο που θα εμπλέξει όλη την κομματική βάση, συλλογικότητες, φορείς, άλλους προοδευτικούς πολιτικούς σχηματισμούς, αλλά τελικά και όλη την οργανωμένη κοινωνία σε μια απαραίτητη, νέα, πολιτική διαδικασία κοινωνικής και πολιτικής ώσμωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: