ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Φοροεισπράχτορες για λογαριασμό της κυβέρνησης

Χρέος αυτής της μικρής αξίας, μπορεί οδηγήσει τον χρεοφειλέτη σε αναγκαστικό πλειστηριασμό περιουσίας του, ή ντης αφαίρεσής του ποσού από τον τραπεζικό λογαριασμό της σύνταξής του! Η κυβέρνηση μεριμνεί για να ρίξει το μπαλάκι της συλλογής του χαρατσιού στους δήμους! Τι κι αν υπάρχει ανεργία, τι κι αν με χίλια ζόρια εξασφαλίζονται τα έξοδα για την σίτιση της οικογένειας κι αν οι έλληνες πολίτες σήμερα καταφεύγουν στα υποβαθμισμένα προϊόντα για την σίτισή τους, αυτοί οι κύριοι του 41%, εκεί. Να ξεζουμίσουν ακόμα και το πενηντάρι!



Οι Δήμοι με νέο νόμο θα συμμετέχουν στην είσπραξη βεβαιωθέντων χρεών, από 50 ευρώ και άνω!

Νέο θεσμικό πλαίσιο το οποίο επιβάλλει στους Δήμους να προβούν σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης βεβαιωθέντων εσόδων για οφειλές άνω των 50 ευρώ, εφαρμόζουν οι οικονομικές υπηρεσίες των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο σχετικό νόμο, οι δήμοι εξασφαλίζουν την είσπραξη των βεβαιωθέντων εσόδων εντός αποσβεστικής προθεσμίας πέντε (5) ετών, που αρχίζει από τη λήξη του έτους της ταμειακής τους βεβαίωσης.

Προκειμένου λοιπόν να επιτευχθεί η είσπραξη των εσόδων για οφειλές άνω των 50 €, οι Δήμοι υποχρεούνται στη χρήση αναγκαστικών μέτρων είσπραξης. Η συνηθέστερη επιλογή είναι η κατάσχεση του οφειλόμενου ποσού από τα Τραπεζικά Ιδρύματα στα οποία έχουν λογαριασμούς οι πολίτες.

Εκ της νομοθεσίας δεν απαιτείται η ενημέρωση των δημοτών στις περιπτώσεις κατάσχεσης χρημάτων.

Οι Δήμοι παρέχουν στους δημότες τη διευκόλυνση τμηματικής καταβολής χρεών σε 12 – 24 δόσεις σύμφωνα με την πάγια ρύθμιση του Ν. 4646/2019. Για την ένταξη στην ρύθμιση απαιτείται σχετική αίτηση ή ηλεκτρονικό αίτημα του δημότη με συνημμένα δικαιολογητικά το Ε9 και το Εκκαθαριστικό Σημείωμα της ΑΑΔΕ του προηγούμενου έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: