ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Απομακρύνονται αεροσκάφη F16 από την βάση στην Αγχίαλο

Αεροσκάφος F16
Φωτογραφία αρχείου (ΥΠΕΘΑ/ΔΙΕΘΥΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ)

Αεροσκάφη F16 από τη βάση της Νέας Αγχίαλου μετακινούνται σε άλλη αεροπορική βάση για προληπτικούς λόγους, καθώς η φωτιά έχει περάσει στο στρατόπεδο και μαίνεται, ενώ οι εκρήξεις είναι συνεχείς.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 19:00, η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το ΓΕΕΘΑ και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας έδωσαν εντολή προληπτικής απομάκρυνσης των μαχητικών αεροσκαφών F-16 που επιχειρούν από τις τρεις πολεμικές μοίρες της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο, λόγω των συνεχών εκρήξεων και της ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς. Στην 111 Πτέρυγα Μάχης φιλοξενούνται περίπου 70 μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην 330 Μοίρα επιχειρούν 32 μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block30. Στις άλλες δύο πολεμικές μοίρες της Νέας Αγχιάλου, την 341 και την 347, βρίσκονται ακόμη 38 μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block50.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εκφράζει την αγωνία της για την εξέλιξη της πυρκαγιάς στην Νέα Αγχίαλο και την συμπαράστασή της στους κατοίκους της περιοχής και σε όλους όσοι δίνουν την δύσκολη μάχη της πυρόσβεσης. 

Όπως αναφέρει «η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες για το γεγονός ότι η χώρα καίγεται από άκρη σε άκρη εδώ και δέκα ημέρες, σε σημείο να έχουν μείνει απροστάτευτες ακόμη και ευαίσθητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις και να κινδυνεύουν χιλιάδες άνθρωποι. Οι διαβεβαιώσεις του κ. Μητσοτάκη για «ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού» κατέρρευσαν και αποκαλύφθηκε η πλήρης ανικανότητα του δήθεν επιτελικού κράτους να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές».

Ταυτόχρονα, επισημαίνει , ότι «ενώ συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία, ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και πρώην Υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, επικοινώνησε με τον Υπουργό Άμυνας, Νίκο Δένδια, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη της πυρκαγιάς, να εκφράσει την έντονη ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και να τονίσει την ανάγκη να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια του προσωπικού, των στρατιωτικών εγκαταστάσεων και των πολιτών».

Οι εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών, έχουν προκαλέσει πανικό

Χάος επικρατεί  ειδικά στον Καράμπα  καθώς οι εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών, έχουν προκαλέσει πανικό και μεγάλο φόβο, στους πολίτες. Στην περιοχή Καραμπά η κατάσταση είναι δραματική με τις αρχές υπό τον φόβο νέων εκρήξεων και μεγάλου ωστικού κύματος να έχουν δώσει εντολή για άμεση εκκένωση σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων, ενώ από την βάση απομακρύνονται προληπτικά και αεροσκάφη F-16.

Είναι ενδεικτικό, ότι πολλοί πολίτες προσπαθούν να απομακρυνθούν από την περιοχή, ώστε να είναι πιο ασφαλείς, μεταφέροντας τα παιδιά τους, ζώα και τα σημαντικότερα πράγματα για τους ίδιους.

Δόθηκε εντολή από την ΕΛΑΣ για εκκένωση σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων υπό τον φόβο μεγάλου ωστικού κύματος.

Η φωτιά μπήκε στον χώρο του στρατοπέδου και στην περιοχή έχει σημάνει συναγερμός με τις καμπάνες να χτυπάνε για να εκκενώσει ο κόσμος το μέρος. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, πολίτες στην Αγχίαλο τραυματίστηκαν από τα θραύσματα των τζαμιών που έσπασαν και 4 ασθενοφόρα βρίσκονται στην Αγχίαλο, ενώ αρκετοί κάτοικοι απομακρύνονται από την περιοχή με τα πλεούμενά τους.

Οι εργαζόμενοι στην συγκεκριμένη αποθήκη, σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχουν απομακρυνθεί εδώ και ώρα, ωστόσο η κατάσταση είναι περίπλοκη καθώς δεν είναι γνωστό τι είδους πυρομαχικά έχει η αποθήκη.

Σημειώνεται πως οι κάτοικοι που χρειάστηκε να εκκενώσουν τις περιοχές τους λόγω των ακραία επικίνδυνων καταστάσεων, θα μπορούν να βρουν καταφύγιο στο Εκθεσιακό Κέντρο στο Πεδίον του Άρεως στο Βόλο, αλλά και σε ξενοδοχεία της περιοχής.

Σε ανακοίνωσή του, ο δήμος Βόλου σημειώνει πως «όσοι δεν έχουν καταλύματα μπορούν να κατευθύνονται στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Βόλου, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν ή και να διοχετευθούν και να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία της περιοχής, που διαθέτουν ελεύθερα δωμάτια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: