ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 8 Ιουλίου 2023

Δεν απάντησε για τη στάση του ΠΑΣΟΚ για άρθρο 16

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη Βουλή
 

Δεν απάντησε για τη στάση του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ σχετικά με την αναθεώρηση του άρθρου 16 που έχει βάλει μπροστά η ΝΔ ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την ομιλία του.

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος τόσο προεκλογικά, όσο και την Πέμπτη, έδειξε ότι είναι υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16 ώστε να δημιουργηθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια, θέτοντας μερικές προϋποθέσεις, τώρα κρύφτηκε πίσω από αοριστολογίες.

«Υποστηρίζουμε ως χώρα ότι  ο τουρισμός είναι η βαριά μας βιομηχανία. Αλλά τόσο επί Νέας Δημοκρατίας όσο και επί ΣΥΡΙΖΑ έμειναν  σε ομηρία, χωρίς ακαδημαϊκή αναγνώριση εκατοντάδες νέοι που πέρασαν με πανελλαδικές εξετάσεις στις τουριστικές σχολές στην Κρήτη και τη Ρόδο. Μήπως μέσω της απαξίωσης έχετε στόχο να κλείσουν; Έχω πολλά ανάλογα παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι δεν έχετε διάθεση για γόνιμη και συγκεκριμένη συζήτηση. Αλλά επιλέγετε το «διαίρει και βασίλευε» σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα» υποστήριξε αρχικά ο Νίκος Ανδρουλάκης και υποστήριξε:

«Προτεραιότητα για εμάς είναι η ενίσχυση του Δημοσίου Πανεπιστημίου,  ώστε να προσφέρει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση και έρευνα. Αλλά και δημόσιες επαγγελματικές σχολές, που θα καλύψουν ζωτικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας. Επίσης, πρέπει να ρυθμίσουμε την κατάσταση με τα ιδιωτικά κολλέγια που υπάρχουν στη χώρα. Να βάλουμε αυστηρά κριτήρια και  προϋποθέσεις. Να σταματήσουμε το εμπόριο πτυχίων χωρίς υπόβαθρο. Το ζήτημα αυτό είναι σύνθετο. Αφήστε, λοιπόν, τα ευχολόγια.

Οι νέοι χρειάζονται υψηλής ποιότητας εφόδια και θα πρέπει να τα παρέχουμε χωρίς να εξαρτάται το μέλλον τους από την οικονομική επιφάνεια της οικογένειάς τους.  

Θα αγωνιστούμε για την αναβάθμιση της Παιδείας στη χώρα μας γιατί αν δεν σταθεί στα πόδια της η νέα γενιά, δεν θα σταθεί όρθια η πατρίδα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: