ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

Σε απεργία καλεί το ΕΚΠ για την φονική κατάρρευσης της Γέφυρας

 ΕΚΤΑΚΤΟ!

Συγκέντρωση αύριο Δευτέρα 24 Ιουλίου, στις 9:30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας - Εγκληματική αδιαφορία του Υπουργείου - Η εταιρεία ΑΒΑΞ υπεύθυνη του εγκλήματος -

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ!

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, στις 12:47 το μεσημέρι της Κυριακής, 23 Ιουλίου 2023,  σήμερα, ειδοποιήθηκε το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για κατάρρευση τμήματος γέφυρας στην περιμετρική Πατρών στο 206 km Πατρών - Πύργου με κατεύθυνση προς Πάτρα.

Στο σημείο αυτό, κάτω από την ατυχήσασα ελεγχόμενη κατεδάφιση της γέφυρας, σύμφωνα με πληροφορίες διανυκτέρευαν από τις 20 Ιουλίου, που άρχισαν οι εργασίες, ομάδες Ρομά, που από νωρίς κάθε πρωί επιδίδονταν στην συλλογή σιδηρόβεργων μέσα από τα συντρίμμια του μπετόν.

Πλην όμως την ώρα που ένα από τα δύο περονοφόρα οχήματα άνοιγε τρύπες στο τσιμέντο, συνέβη η κατάρρευση τμήματος μήκους 70 μ., δεδομένου και του βάρους των 50 τόνων περίπου των δύο οχημάτων που βρίσκονταν επί της γέφυρας!

Οι Αρχές επισημαίνουν ότι στο συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας, είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία και ήταν κλειστό, με απόφαση της Διεύθυνσης της Αστυνομίας Αχαΐας από την Πέμπτη 20 Ιουλίου λόγω εργασιών κατεδάφισης για την ανακατασκευή της κάτω διάβασης. Κατά συνέπεια δημιουργούνται απορίες ως προς το πόσο «αποκλεισμένο» ήταν το σημείο του δυστυχήματος δεδομένου ότι βρέθηκαν εκεί τουλάχιστον 12 άτομα.

Δεδομένο ότι λόγω καύσωνα ισχύουν μέτρα απαγόρευσης από τις 12 μ. μέχρι τις 5 μμ, για εργασίες επίπονες υπό τον ήλιο, προκύπτει ζήτημα εφαρμογής της νομοθεσίας, όσον αφορά το ωράριο εργασίας, που επεβλήθη από την εταιρεία ΑΒΑΞ ΑΕ, ανάδοχος του έργου.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως κανείς από τους επωνύμους της πόλης που ερωτήθηκαν για το ποια εταιρεία έχει αναλάβει το έργο, δεν γνώριζε να απαντήσει.   

Για παράδειγμα ο... λαλίστατος  αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαρ. Μπονάνος έδειχνε να έχει τα... ζώα του αργά!  «Δεν γνωρίζω, ρωτήστε αλλού» ήταν η απάντησή του στον δημοσιογράφο που τον ρώτησε. Επίσης ο περιφερειάρχης ΔΕ Φαρμάκης το ίδιο. Και μία σειρά άλλων που ρωτήθηκαν. Μέχρι που η ίδια η ανάδοχος εταιρεία  ΑΒΑΞ ΑΕ εξέδωσε σχετικά ανακοίνωση και έτσι λύθηκε ο γρίφος που είχε δημιουργηθεί από όσους ερωτώμενοι αρνήθηκαν να αποκαλύψουν  το όνομα της υπευθύνου εταιρείας.

Ακόμη δε, και στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΕΚΠ, που καλεί σε απεργία αύριο Δευτέρα, δεν αναφέρθηκε το όνομα της εταιρείας.

 


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ

Σε ανακοίνωσή του το ΕΛΠ αναφέρει: "Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας προκηρύσσει 24ωρη Παμπατραϊκή απεργία για αύριο Δευτέρα 24 Ιουλίου ως απάντηση στο νέο εργοδοτικό έγκλημα κράτους και εργοδοσίας που έγινε σήμερα στα έργα της μεγάλης περιμετρικής οδού Πατρών στα Μποζαΐτικα.

Το έγκλημα αυτό, με νεκρούς και πολλούς τραυματίες -εργάτες και Ρομά- έγινε τις μεσημεριανές ώρες, χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο ασφαλείας για τις εργασίες, και ενώ υπήρχε απαγόρευση για εργασίες εκείνες τις ώρες. 

Απαιτούμε να εξακριβωθεί, ποιος έδωσε άδεια την ώρα που εκτελούνταν εργασίες, να υπάρχει από κάτω κόσμος και να ξεχωρίζει τα σίδερα από τα μπάζα, την ώρα που όλοι οι υπεύθυνοι γνώριζαν την επικινδυνότητα για κατάρρευση της γέφυρας.

Το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί. Οι υπεύθυνοι  θα λογοδοτήσουν στον Πατραϊκό λαό. Είναι βαριές οι ευθύνες για το σημερινό έγκλημα τόσο της εταιρίας που έχει αναλάβει το έργο, όσο και του κράτους.

 Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας.

 Καλούμε τον πατραϊκό λαό να δώσει αγωνιστικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση τη Δευτέρα 24 Ιουλίου, στις 9:30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας".

 

ΠΑΝΤΩΣ Η ΑΒΑΞ ΑΕ. ΣΥΛΛΥΠΕΙΤΑΙ

"Η ΑΒΑΞ ΑΕ γνωστοποιεί ότι σήμερα Κυριακή 23/7/23 στο 206 χλμ της Εθνικής Οδού Πατρών-Πύργου εκτελούσε προγραμματισμένες εργασίες κατεδάφισης γέφυρας (φορέας κατεύθυνσης προς Πάτρα).

Μετά τη διακοπή των εργασιών και παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας και τα μέτρα που είχαν ληφθεί, στο χώρο βρέθηκαν άτομα μη έχοντα εργασία τα οποία τραυματίστηκαν (ένα από τα οποία θανάσιμα, δύο κατά άλλες πληροφορίες) από τμήματα της γέφυρας που κατέρρευσε.

H Εταιρεία από την πρώτη στιγμή συνεργάζεται στενά με τις αρχές στο πλαίσιο διερεύνησης του συμβάντος.

Η ΑΒΑΞ ΑΕ εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στους οικείους του θανόντα και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες" αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΒΑΞ ΑΕ.

 

ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησαν σύμφωνα με πληροφορίες οι άνδρες της ΕΛΑΣ μετά την κατάρρευση τμήματος γέφυρας στην Πάτρα που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα άτομο  (σ.σ.: δύο κατά τις αεχικές πληροφορίες) και να τραυματιστούν 12 ακόμα άτομα. Ανάμεσα στις συλληφθέντες είναι ο υπεύθυνος του έργου καθώς επίσης και 2 χειριστές μηχανημάτων. Οι Αρχές επισημαίνουν ότι στο συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας, είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία και ήταν κλειστό, με απόφαση της Διεύθυνσης της Αστυνομίας Αχαΐας από την Πέμπτη 20 Ιουλίου λόγω εργασιών κατεδάφισης για την ανακατασκευή της κάτω διάβασης. Κατά συνέπεια δημιουργούνται απορίες ως προς το πόσο «αποκλεισμένο» ήταν το σημείο του δυστυχήματος δεδομένου ότι βρέθηκαν εκεί τουλάχιστον 12 άτομα.

 

ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ:

Εκλήθη η παραχωρησιούχος εταιρεία (σ.σ.: ΑΒΑΞ  ΑΕ) προκειμένου εκπρόσωποί της να μεταβούν άμεσα στην Πάτρα, όπου και πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου" αναφέρει η ανακοίνωση. Παρούσα και η υπουργός Αλεξοπούλου με το... αγέννητο παιδί!

Παρών στο σημείο της κατάρρευσης έδωσε η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου και ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρ. Παναγιωτόπουλος, όσο και ο δήμαρχος Κ. Πελετίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: