ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

Ανδρουλάκης: Ναι υπό όρους στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη Βουλή 

Ορθάνοιχτη πόρτα άφησε ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά το κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για αναθεώρηση του άρθρου 16 για ιδιωτικά πανεπιστήμια. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ στην πρώτη του τοποθέτηση από το βήμα της Βουλής όχι μόνο δεν εμφανίστηκε αρνητικός, αλλά είπε «ναι» υπό όρους.

«Προτεραιότητά μας είναι η ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου για να έχουν τα εφόδια που χρειάζονται να σταθούν όρθια και να δημιουργήσουν όλα τα ελληνόπουλα» σημείωσε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Δεν είμαστε αρνητικοί στην ουσιαστική ρύθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με γνώμονα την αυτονομία, τη λογοδοσία και τα υψηλά στάνταρ που πρέπει να πληρούνται όπως και σε άλλες χώρες. Σε κάθε περίπτωση, να δεχθούμε ότι ισότιμα πανεπιστήμια θα είναι ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που απλά θα βάλουν μία ταμπέλα και θα κάνουν εμπόριο πτυχίων, όχι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να δεχθεί ποτέ».

Κατά τα άλλα ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε τη ΝΔ, λέγοντας ότι η νοοτροπία της είναι το ρουσφέτι και η αναξιοκρατία, ενώ έδωσε έμφαση στο σκάνδαλο των υποκλοπών, ζητώντας από τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει εάν σκοπεύει να συγχωνεύσει την ΑΔΑΕ και την ΑΔΠΔΧ -όπως φημολογείται- για να αποστρατευτεί ο Χρ. Ράμμος.

«Η αναξιοκρατία και η διαφθορά αποτυπώνεται στην τραγωδία των Τεμπών» υποστήριξε, εξηγώντας ότι «θα μπορούσαμε να έχουμε τηλεδιοίκηση και να μην έχουμε 57 συμπολίτες μας νεκρούς». Επ΄ αυτού, κάλεσε τη ΝΔ να συναινέσει στον διορισμό επικεφαλής οργανισμών και διοικητών νοσοκομείων μετά από διεθνή διαγωνισμό. Επιπλέον, είπε πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα ανεχτεί ένα «ράλι εξοπλισμών», ενώ για το προσφυγικό μεταναστευτικό τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να πιέσει «μαζί με άλλες χώρες της περιφέρειας» να υιοθετηθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η πρόταση του Ευρωκοινοβουλίου σε σχέση με την αναθεώρηση του «Δουβλίνου 3».

Δεν υπάρχουν σχόλια: