ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

Καλό καλοκαίρι κι από Φθινόπωρο πάλι μαζί


Στους αγαπητούς φίλους και συντρόφους  κάνω γνωστό ότι το Istologio G. Mosxou  θα διακόψει την παρουσία του για το καλοκαίρι.

Θα είμαστε πάλι μαζί από το ερχόμενο φθινόπωρο. Κι αν εκτάκτως προκύψει κάτι  θα είμαστε εδώ για να δώσουμε παρών.

Ωστόσο τα θαλασσινά μπάνια είναι απαραίτητα  κι αφού γεμίσουμε τις μπαταρίες μας, θα ριχτούμε στην μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, που θα ακολουθήσουν!

Καλό σας Καλοκαίρι!  

Κρατάμε στα υπ' όψη κι αυτό, ενόψει του καύσωνα που έφθασε:

Η επιστημονική επιθεώρηση Nature Medicine, σε ευρεία μελέτη της αποκαλύπτει ότι το καλοκαίρι του 2022 περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι, έχασαν τη ζωή τους από τους καύσωνες.

Αυτά το στοιχεία προκαλούν έντονη ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα, η οποία ζητά να συγκροτηθούν σοβαρά σχέδια, ώστε να αντιμετωπιστούν τα μελλοντικά κύματα ακραίας ζέστης.

Παράλληλα, οι εκτιμήσεις των επιστημόνων του γαλλικού Ινστιτούτου Ερευνών Υγείας (Isnerm) και του Ινστιτούτου της Βαρκελώνης για την Παγκόσμια Υγεία ((ISGlobal), υποδηλώνουν ότι ένα δεν υπάρξει μία αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος, η ευρωπαϊκή ήπειρος θα καταγράψει τουλάχιστον 68.000 λόγω του καύσωνα κάθε καλοκαίρι μέχρι το 2030 και περισσότερους από 94.000 μέχρι το 2040.

Το καλοκαίρι του 2022 ήταν το θερμότερο μέχρι στιγμής, που έχει καταγραφεί στην Ευρώπη και χαρακτηρίστηκε από αλλεπάλληλα κύματα καύσωνα, ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας, ξηρασία και δασικές πυρκαγιές.

Ενδεικτικά, οι επιστήμονες ανέλυσαν τα δεδομένα, όσον αφορά τη θερμοκρασία και τη θνησιμότητα, κατά την περίοδο 2015-22 σε 823 περιοχές 35 ευρωπαϊκών χωρών, όπου ο συνολικός πληθυσμός ξεπερνά τα 543 εκατομμύρια ανθρώπους. Μελετώντας τα επιδημιολογικά μοντέλα, υπολόγισαν τους θανάτους που συνδέονται με την αύξηση της θερμοκρασίας σε κάθε περιοχή, ανά εβδομάδα. Συνολικά, Κατά την περίοδο αυτή καταγράφηκε ένα πολύ έντονο κύμα καύσωνα, μεταξύ 18-24 Ιουλίου και υπολογίζεται ότι σε αυτό το διάστημα έχασαν τη ζωή τους 11.637 άνθρωποι λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: