ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

Παραίτηση Μηταράκη, μετά τον Κικίλια, μπάχαλο η κυβέρνηση

 


ΣΥΡΙΖΑ: «Άρχισαν τις παραιτήσεις για "προσωπικούς λόγους", σκέφτεται κανείς να αναλάβει τις ευθύνες του για τις εικόνες κατάρρευσης και καταστροφής που ζούμε αυτές τις μέρες;»

Μπάχαλο συνιστούν οι εξελίξεις στην κυβέρνηση, μόλις ένα μήνα από την εγκατάστασή της κι ενώ έχει προηγηθεί η παραίτηση Κικίλια, καθώς εν μέσω των καταστροφικών πυρκαγιών, παραιτήθηκε σήμερα και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης ο οποίος επικαλείται «προσωπικούς λόγους». Τη θέση του αναλαμβάνει ο Γιάννης Οικονόμου.

«Βαφτίζουν "προσωπικούς λόγους" παραίτησης του κ. Μηταράκη τις διακοπές του, τη στιγμή που η χώρα καίγεται απ’ άκρη σ’ άκρη» αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση και προσθέτει:

«Αλλά μιας και οι υπουργοί του κ. Μητσοτάκη άρχισαν τις παραιτήσεις για "προσωπικούς λόγους", σκέφτεται κανείς να αναλάβει τις ευθύνες του για τις εικόνες κατάρρευσης και καταστροφής που ζούμε αυτές τις μέρες;».

Κι αυτό θεωρείται μπηχτή κατά του υπ. Άμυνας Νίκου Δένδια, που ζητά διερεύνηση των αιτιών για την καταστροφική ανατίναξη στο στρατόπεδο της αεροπορικής βάσης Ν. Αγχιάλου, και όλων των στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην χώρα, αλλά ο ίδιος δεν θεωρεί σκόπιμο να παραιτηθεί για την άγνοια που επέδειξε!

Αφορμή ήταν επικριτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή». Αιτία όμως οι δηλώσεις για την έφιππη Αστυνομία, ως συνέχεια του αδιεξόδου που έχει προκληθεί με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία!

Η εφημερίδα έγραψε ότι ο Νότης Μηταράκης έκανε διακοπές την ώρα που καιγόταν η χώρα. Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, την παραίτηση του Μηταράκη ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δεν είναι δυνατόν όταν όλοι βρίσκονται στις θέσεις τους για να αντιμετωπίσουν τις φωτιές, κάποιοι να λείπουν» ανέφεραν μεταξύ άλλων από το Μαξίμου.

Από το περιβάλλον του Μηταράκη αφήνουν να διαρρεύσει ότι υπήρχε ενόχληση του υπουργού καθώς ο ίδιος είχε «ενημερώσει το Μαξίμου για την τριήμερη απουσία του» στην Πάτμο με την οικογένειά του και ότι δεν του τηλεφώνησε κανείς για να επιστρέψει. Τώρα συνεργάτες του εκθέτουν το Μαξίμου λέγοντας στο iEidiseis ότι «ο Μηταράκης είχε εξηγήσει τους λόγους της απουσίας του.

για το διπλό άδειασμα που υπέστη έπειτα από τις δηλώσεις του για την πανεπιστημιακή και την έφιππη αστυνομία. Όπως είναι γνωστό  η κυβέρνηση είχε γίνει άνω κάτω, με αφορμή τις δηλώσεις Νότη  Μηταράκη  για την πανεπιστημιακή αστυνομία και την έφιππη αστυνομία. Η κυβέρνηση τον είχε αδειάσει, ενώ είχε επικρατήσει επιτελικό μπάχαλο, πρωτοστατούντων των φιλικών της Μέσων, που πια εκτίθενται δημόσια με την στήριξη της κάθε ανόητης πρωτοβουλίας κυβερνητικών!.

Τούτη τη φορά πρωτοστάτησε δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», σύμφωνα με το οποίο «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η «κήρυξη πολέμου» ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…».

Στο παραπάνω πλαίσιο ήρθε η συγγνώμη Πατούλη, προς την ενοχλημένη ΝΔ, για το ζεϊμπέκικο που χορεψε την ώρα των πυρκαγιών στο Ζάππειο, στην εκδήλωση της ομογένειας. Ο φόβος της απόσυρσης στηριξης της υποψηφιότητάς του εκ μέρους της ΝΔ για την Περιφέρεια , «φύλαγε» τα έρημα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: