ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

Ανοικτή πόρτα Ανδρουλάκη για ιδιωτικά Πανεπιστήμια


Από την πρώτη μέρα, το ΠΑΣΟΚ έδωσε δείγματα γραφής για το τι αντιπολίτευση θα ασκήσει. Μια αντιπολίτευση συμπληρωματική της κυβέρνησης! 

Ορθάνοιχτη πόρτα άφησε ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά το κάλεσμα του Κυρ. Μητσοτάκη για αναθεώρηση του άρθρου 16 για ιδιωτικά πανεπιστήμια. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ στην πρώτη του τοποθέτηση από το βήμα της Βουλής όχι μόνο δεν εμφανίστηκε αρνητικός, αλλά είπε «ναι» υπό όρους.

«Προτεραιότητά μας είναι η ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου για να έχουν τα εφόδια που χρειάζονται να σταθούν όρθια και να δημιουργήσουν όλα τα ελληνόπουλα» είπε. Και αποδέχθηκε υπό όρους τα ιδωτικά μη κρατικά πανεπιστήμια 

Και κάπως έτσι άνοιξε η πόρτα για να τεθεί στο στόχαστρο της κυβέρνησης Μητσοτάκη με το «καλημέρα» η δημόσια Παιδεία. Μάλιστα ο πρωθυπουργός βιάζεται τόσο πολύ να κλείσει δουλειές που προανήγγειλε τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων με διακρατικές συμφωνίες, με βάση αόριστα την ερμηνεία του άρθρου 28, αφού η συνταγματική αναθεώρηση ακόμα αργεί. Φυσικά, η κατάργηση του Άρθρου 16 αποτελεί διακαή πόθο τα τελευταία σχεδόν 20 χρόνια για τη Ν.Δ. αλλά και το ΠΑΣΟΚ με μερικές σύντομες εκλάμψεις. 

Από το βήμα της Βουλής, στην επίσημη «πρώτη» της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, ο Κ. Μητσοτάκης έτεινε το χέρι στον Νίκο Ανδρουλάκη. «Μην ξανακάνετε το ίδιο λάθος, πρέπει να σταματήσει αυτή η ελληνική ιδιαιτερότητα του κρατικού μονοπωλίου στην Ανώτατη Εκπαίδευση», είπε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κι εκείνος ανταποκρίθηκε: «Δεν είμαστε αρνητικοί στην ουσιαστική ρύθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης», θέτοντας όρους όπως η αυτονομία και τα υψηλά στάνταρ. Έτσι λοιπόν, από την πρώτη κιόλας μέρα, το ΠΑΣΟΚ έδωσε δείγματα γραφής για το είδος της αντιπολίτευσης που πρόκειται να ασκήσει. Μια αντιπολίτευση συμπληρωματική της κυβέρνησης. 

Για την ιστορία να θυμηθούμε ότι εκείνοι που αντέδρασαν στην ανθελωρηση του άρθρου 16, που τότε ο πρωθυπουργός Γιωργάκης Παπανδρέου είχε δεχθεί, ήταν οι Ευ. Βενιζέλος και Α. Λοβέρδος. Υπήρξαν δε τόσο έντονες αντιδρασεις που προκλήθηκε ζήτημα στην βάση του κόματος. Κι έτσι αναγκάστηκε να τα πάρει πίσω ο Γιωργάκης. Γι αυτό ο Κυρ. Μητσοτάκης μιλά λάθος. 

Έτσι διαφάνηκε πια από τις προγραμματικές δηλώσεις των αρχηγών, ότι  ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει η μοναδική αντιπολίτευση και εμπόδιο στα σχέδια Μητσοτάκη. 

Ο Σ. Φάμελλος το έθεσε με σαφήνεια: Αντιπολίτευση στοχευμένη, με επιχειρήματα και συγκεκριμένες προτάσεις, με γνώμονα πάντα τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας, την προάσπιση των δημοκρατικών και προοδευτικών αξιών, την υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών και του κοινωνικού κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: