ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

Εργάζονταν παρά την απεργία και το μεσημέρι!

 


Εκσκαφέας με εργαζόμενους και επικεφαλής κάποια κυρία, για λογαριασμό του Δήμου Πατρέων, προ του Κοιμητηρίου της Παναγ. Αλεξιώτισσας

Ένα από τα αξιοσημείωτα, που σημειώθηκαν σήμερα στην Πάτρα ήταν σύνηθες για τους κοινούς θνητούς εργολάβους των δημοσίων έργων, αλλά όχι ασήμαντο για το νόημα της απεργιακής ημέρας!

Η ημέρα ήταν αφιερωμένη, ή τουλάχιστον έγινε προσπάθεια να είναι, στην μνήμη του άτυχου Ρομά, που χθες καταπλακώθηκε και σκοτώθηκε κάτω από την γέφυρα, την ώρα της κατάρρευσης, ενώ συνέλεγε μπετόβεργες που είχαν αποκολληθεί από τα συντρίμμια του μπετόν.

Το θέαμα δεν ήταν ασυνήθιστο. Έτσι γίνεται και με την ανοχή των υπευθύνων του κάθε εργοταξίου, όπως γνωρίζουμε όλοι, αλλά και με την  επέμβαση της Αστυνομίας, που σε αυτές τις περιπτώσεις επεμβαίνει για την προστασία της ζωής αυτών των ταλαίπωρων, που η μοίρα τους, τούς στέλνει να μαζεύουν ότι άχρηστο από τα εργοτάξια, με κίνδυνο της ζωής τους, για την εξοικονόμηση του επιούσιου!

Βρέθηκαν και κάποια σάιτ της ακροδεξιάς, συνηθισμένα κατακάθια στην υπηρεσία του Μαξίμου, που χωρίς ντροπή, έγραψαν για κλοπή σιδήρων εκ μέρους των "γύφτων"!   Η αθλιότητα στην υπηρεσία του Μαξίμου!

Το ζήτημα ωστόσο είναι τα έργα που τελούνταν για λογαριασμό του Δήμου Πατρέων προ της πίσω πόρτας του κοιμητηρίου Παναγ. Αλεξιώτισσας, καθώς και στο ανατολικό πλευρό του επί της Παρασκευόπουλου οδού, ώρα μετά την 12η μεσημβρινή και ημέρα, που το ΕΚΠ έχει κηρύξει απεργία. Εκσκαφέας με εργαζόμενους και επικεφαλής κάποια κυρία προ του Κοιμητηρίου της Παναγ. Αλεξιώτισσας, βρίσκονταν σε πλήρη εργασία.

 Διευκρινίζεται, εντούτοις ότι στην κινητοποίηση του ΕΚΠ συμμετείχε ο δήμαρχος Πελετίδης με τους αντιδημάρχους του...

 Οποία αντίφαση! Ο Δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι συμμετέχουν στην κινητοποίηση και την απεργία, ενώ το συνεργείο που δουλεύει για λογαριασμό του Δήμου, όχι μόνον εργάζεται, αλλά παραβιάζει και την ώρα διακοπής της εργασίας, που επεβλήθη με υπουργική απόφαση, για την προστασία της υγείας των εργαζομένων!  

Κατά τ' άλλα, το πρωί της ίδιας ημέρας ο ομιλητής εκ μέρους των οικοδόμων δήλωνε από το βήμα του ΕΚΠ, ότι το οικοδομικό κίνημα θα αγρυπνά για την εφαρμογή της νομοθεσίας, που αφορά την σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: