ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

ΕΚΠ: Με 24ωρη απεργία απάντησε στο έγκλημα

 

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του ΕΚΠ Δημ. Μαρμούτας, που δήλωσε την συμπαράσταση του, απαίτησε την καταδίκη των ενόχων του εγκλήματος και εγκάλεσε την κυβέρνηση για την έλλειψη μέτρων προστασίας

Με κήρυξη 24ωρης απεργίας, συγκέντρωση σήμερα  το πρωί στις 9.30 προ του χώρου του ΕΚΠ και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, απάντησε το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, στο έγκλημα που έλαβε χώρα χθες στο εργοτάξιο της ΑΒΑΞ ΑΕ, επί της γέφυρα της Περιμετρικής στα Μποζαΐτικα Πατρών!

Την εκδήλωση διαμαρτυρίας άνοιξε συνδικαλιστής του Συνδικάτου Οικοδόμων, ο οποίος στον χαιρετισμό του καταδίκασε την εγκληματική αδιαφορία της εταιρείας και γενικότερα της εργοδοσίας, δηλώνοντας πως οι οικοδόμοι θα είναι παρών να ελέγχουν  τις παραβιάσεις που γίνονται με την ανοχή του Υπουργείου, εις βάρος των εργαζομένων στα εργοτάξια των δημοσίων έργων.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του ΕΚΠ Δημ. Μαρμούτας, που δήλωσε την συμπαράσταση του συνδικαλιστικού οργάνου στο οποίο προΐσταται, απαίτησε την καταδίκη των ενόχων του εγκλήματος και εγκάλεσε την κυβέρνηση για την έλλειψη μέτρων προστασίας, που οδηγούν σε θξανάσιμους ήπολλαπλούς τραυματισμούς εργατών! Αυτό το νόημα είχε η κήρυξη της 24ωρης παμπατραϊκής απεργίας του κήρυξε, με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, ενώ αρχικά είχε προηγηθεί ανακοίνωση  διαμαρτυρίας του ΕΚΠ. (Καταγγέλλουν το έγκλημα ΕΚΠ  και  συνδικάτο οικοδόμων).

Με το τέλος της ομιλίας του προέδρου ΕΚΠ, ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους με την συμμετοχή της διοίκησης του Δήμου Πατρέων, των βουλευτών Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, της περιφερειακής παράταξης Αντισταση Πολιτών Δυτ. Ελλάδας με τον επικεφαλής της Βασ. χατζηλάμπρου, της δημοτικής παράταξης Ώρα Πατρών με τον επικεφαλής της Γιώργο Ρώρο, των συνταξιούχων, των φοιτητών και εργαζομένων.

Αξιοσημείωτο είναι ότι λόγω ανόδου της θερμοκρασίας, για πρώτη φόρα περιεκόπη το σύνολο της διαδρομής, περίπου κατά το ήμισυ, ακολουθώντας τις οδούς Μαιζώνος, ημικύκλιο της πλ. Γεωργίου, είσοδο στην οδό Κορίνθου, άνω μέρος πλ. Γεωργίου  και  τερματισμό επί της οδού Μαιζώνος, προ του ΕΚΠ.

 


Άλλο αξιοσημείωτο ήταν τα έργα που τελούνταν για λογαριασμό του Δήμου Πατρέων προ της πίσω πόρτας του κοιμητηρίου Παναγ. Αλεξιώτισσας, καθώς και στο ανατολικό πλευρό του επί της οδού, ώρα μετά τις 12 μεσημβρινής και ημέρα, που το ΕΚΠ έχει κηρύξει απεργία. Διευκρινίζεται ότι, εντούτοις, στην κινητοποίηση του ΕΚΠ συμμετείχε ο δήμαρχος Πελετίδης με τους αντιδημάρχους του.  

Στο μεταξύ, πολλά παραμένουν τα ερωτήματα, εκ των οποίων τρία ερωτήματα τίθενται από τους βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου και Ανδρέα  Παναγιωτόπουλο, γύρω από την απροσδόκητη κατάρρευση της Γέφυρας στα Μποζαΐτικα Πατρών, με έναν νεκρό και 14 τραυματίες σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Σήμερα Δευτέρα (24/7) το πρωί, τα σωστικά συνεργεία με τη βοήθεια εκπαιδευμένων σκύλων της ΕΜΑΚ συνεχίζουν την αναζήτηση στους σωρούς τσιμέντου για τον εντοπισμό τυχόν εγκλωβισμένων ατόμων, σπάζοντας το τσιμέντο της πλάκας, ανά πέντε τετραγωνικά και βάζοντας τον ειδικό σκύλο  της ΕΜΑΚ να ανιχνεύσει τυχόντα ίχνη ζωής, ενώ όλη τη νύχτα μηχανήματα διέλυαν και προσπαθούσαν να απομακρύνουν τους τόνους μπετόν.

Χθες συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου τέσσερα άτομα για το τραγικό δυστύχημα: δύο χειριστές μηχανημάτων, ένας εργοδηγός κι ένας μηχανικός ασφαλείας, ενώ υπάρχει αναζήτηση για  τον εργοταξιάρχη και συντονιστή του έργου.

Οι Αρχές επισημαίνουν ότι στο συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας, είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία και ήταν κλειστό, με απόφαση της Διεύθυνσης της Αστυνομίας Αχαΐας από την Πέμπτη 20 Ιουλίου λόγω εργασιών κατεδάφισης για την ανακατασκευή της κάτω διάβασης. Κατά συνέπεια δημιουργούνται απορίες ως προς το πόσο «αποκλεισμένο» ήταν το σημείο του δυστυχήματος δεδομένου ότι βρέθηκαν εκεί τουλάχιστον 15 άτομα.

Σήμερα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, όπου αναμένεται να τους ασκηθεί δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα ο ένας χειριστής και ο μηχανικός ασφαλείας. Οι άλλοι δύο συλληφθέντες – ο δεύτερος χειριστής και ο εργοδηγός – είναι μεταξύ των τραυματιών και νοσηλεύονται φρουρούμενοι στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας». Θα βρεθούν ενώπιον του εισαγγελέα όταν το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας τους.

Οι συλληφθέντες φέρεται να είπαν στους αστυνομικούς ότι «εκτελούσαν εργασίες και την ώρα που ετοιμάζονταν να φύγουν, κατέρρευσε η γέφυρα». Σε βάρος και των τεσσάρων συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για «Παραβίαση Κανόνων Οικοδομικής».

Μέχρι αργά χθες το βράδυ είχαν ληφθεί καταθέσεις από 10 τραυματίες Ρομά, οι οποίοι υποστήριξαν ότι βρίσκονταν στο σημείο «μαζεύοντας σίδερα».

Αντιθέτως τα τρολ του Μαξίμου μετέδιδαν την ψευδή πληροφορία ότι οι Ρομά... έκλεβαν σίδερα! Κι αυτό το διέδιδαν από τα διαδικτυακά μέσα που ελέγχουν μόνον και μόνον για να απαλλάξουν ευθυνών της εταιρεία ΑΒΑΞ ΑΕ, που έχει την ευθύνη του έργου για λογαριασμό του Υπουργείου!  

Παράληλα ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης έσκιζε σήμερα τα ιμάτιά του, ότι δεν πήρε από το υπουργείο του άδεια η εταιρεία για τα έργα που εκτελεί στην γέφυρα! Αυτό αν και από τις 20 του μηνός η Τροχαία απαγόρευσε την διέλευση οχημάτων αδειοδοτώντας την εταιρεία.

 















ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: