ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

Παρέμβαση εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τον βάναυσο θάνατο του αλόγου

Άλογο

Την παρέμβαση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Αναστασίας Μασούρα, προκάλεσε ο βασανιστικός θάνατος του αλόγου που μετέφερε τουρίστες στην Κέρκυρα, το οποίο κατέληξε κάτω από την αβίωτη ζέστη.

Η υπόθεση με το άτυχο ζώο κινητοποίησε άμεσα την κ. Μασούρα, εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων για τον θάνατό του.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η αντεισαγγελέας ήρθε σε επικοινωνία με την εισαγγελία της Κέρκυρας και έχει σχηματιστεί δικογραφία για τις απάνθρωπες συνθήκες κακομεταχείρισης του αλόγου, το οποίο κουβαλούσε άμαξα με τουρίστες σε απαγορευμένες ώρες και κάτω από εξοντωτικές συνθήκες. Σημειώνεται πως σύμφωνα με την δημοτική αρχή της Κέρκυρας, η μεταφορά τουριστών με άλογα απαγορεύεται από τις 13:30 το μεσημέρι μέχρι και τις 17:00 το απόγευμα.

Απ’ ότι φαίνεται, ο ασυνείδητος ιδιοκτήτης του ζώου, ο οποίος συνελήφθη αγνόησε τις απαγορεύσεις στο ωράριο, χωρίς κιόλας να μεριμνά για την ευζωία του αλόγου.

Με βάση τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας από τις εισαγγελικές αρχές, το άλογο υφίστατο πιέσεις να επιταχύνει και μάλιστα με  χρήση βίτσας προκειμένου να αυξηθεί το κέρδος του αμαξά.

Ταυτόχρονα, ίδιες πηγές αναφέρουν ότι και το φορτίο που κουβαλούσε πριν καταρρεύσει το ζώο ήταν μεγάλο, δεδομένο που συνέβαλε στην θανατηφόρα καταπόνησή του.

Εκτός από την εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη,  στον αμαξά επιβλήθηκε πρόστιμο 30 χιλιάδων ευρώ, με την εισαγγελική έρευνα να αναμένεται πως θα επεκταθεί και στις συνθήκες υπό τις οποίες διατηρεί ο εν λόγω ιδιοκτήτης κι άλλα άλογα που χρησιμοποιεί γι’ αυτό το σκοπό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: