ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

Τρία ερωτήματα από τους βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


«Η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής και ο τραυματισμός δεκάδων άλλων συνανθρώπων μας πρέπει άμεσα να απαντηθούν» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφορικά με την πτώση της γέφυρας στα Μποζαϊτικα και την απώλεια ανθρώπινης ζωής, καταγγέλλεται το υπουργείο, για τη μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας για τους εργαζομένους παραβιάζοντας τη σχετική εγκύκλιο για την αποτροπή εργασιών σε συνθήκες καύσωνα.

Παράλληλα τρία ερωτηματικά προκύπτουν, σύμφωνα με ανακοίνωση των βουλευτών Αχαΐας Σίας Αναγνωστοπούλου και Ανδρ. Παναγιωτόπουλου, για το θλιβερό συμβάν της πτώσης της γέφυρας στα Μποζαΐτικα Πατρών με θύματα, νεκρό, τραυματίες και άγνωστο ακόμα αριθμό εγκλωβισμένων!

Αναλυτικά στις ανακοινώσεις αναφέρονται τα παρακάτω:

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από τις «φρούδες» υποσχέσεις που μοίρασε απλόχερα η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στην πρόσφατη επίσκεψή της στην περιοχή μας και σήμερα είχαμε ένα τραγικό γεγονός σε έργο που εποπτεύει το Υπουργείο.

Η πτώση της γέφυρας στα Μποζαϊτικα είναι απόρροια μιας κατάστασης που συμπυκνώνει στο μέγιστο βαθμό τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι  κρίσιμες υποδομές της χώρας από το αρμόδιο υπουργείο. Η μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας για τους εργαζομένους παραβιάζοντας τη σχετική εγκύκλιο για την αποτροπή εργασιών σε συνθήκες καύσωνα και η παρουσία πολιτών κάτω από το υπό κατεδάφιση τμήμα της γέφυρας λειτούργησαν σαν μεγεθυντικός φακός για το τρόπο που αντιμετωπίζουν τα έργα αυτά η εποπτεύουσα αρχή, η παραχωρησιούχος εταιρία και ο εργολάβος.

Η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής και ο τραυματισμός δεκάδων άλλων συνανθρώπων μας γεννούν μια σειρά ερωτημάτων που πρέπει άμεσα να απαντηθούν από τους εμπλεκόμενους φορείς. Το λιγότερο που περιμένουμε είναι να αποδοθούν οι ευθύνες για αυτό το τραγικό γεγονός, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει «κανονικότητα» η απώλεια των ανθρώπινων ζωών σε χώρους εργασίας».

 

ΟΙ ΒΟΥΛΕΤΕΣ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Το θλιβερό συμβάν της πτώσης της γέφυρας στα Μποζαΐτικα Πατρών με θύματα, νεκρούς, τραυματίες και άγνωστο ακόμα αριθμό εγκλωβισμένων, εγείρει κάποια σοβαρά ερωτήματα:

Πρώτον, ήταν επικίνδυνη εδώ και καιρό αυτή η γέφυρα; Γνώριζε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ότι η γέφυρα παρουσίαζε τεράστια προβλήματα στατικότητας που την καθιστούσαν άκρως επικίνδυνη; Τι μέτρα είχε πάρει;

Δεύτερον, δούλευε σήμερα, Κυριακή μεσημέρι με 41 βαθμούς θερμοκρασία, εκσκαφέας πάνω στη γέφυρα; Υπήρχε προϊστάμενος του έργου; Υπήρχαν μέτρα ασφαλείας στην περιοχή ώστε να μην υπάρχει πρόσβαση; Έλεγχε κάποιος αν υπήρχαν άνθρωποι κάτω από τη γέφυρα;

Τρίτον, είναι δυνατόν να έπεσε η γέφυρα επειδή Ρομά «τραβούσαν παλιοσίδερα»;

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα, και επειδή υπάρχουν θύματα, η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει άμεσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: