ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 8 Ιουλίου 2023

Εσεις ψηφίστε την άρση ασυλίας των τραπεζιτών που έδωσαν δάνεια με αέρα σε ΝΔ – ΠΑΣΟΚ...

Ο Σωκράτης Φάμελλος
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Δεν στηρίζουμε μία κυβέρνηση που το μόνο που κάνει είναι μεγαλώνει τις ανισότητες να μειώνει τη δημοκρατία και τους θεσμούς τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ μιλώντας στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ανέφερε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης στην κοινωνία και στην ελληνική οικονομία. Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στις αξίες της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της προόδου. Γιατί μόνο αυτές οι αξίες μπορούν να στηρίξουν την επόμενη μέρα».

Παράλληλα κάλεσε τη ΝΔ να κάνει πράξει αυτά που είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και να φέρει προς ψήφιση τη διάταξη για την άρση ασυλίας των τραπεζικών στελεχών που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη την προηγούμενη τετραετία.

Ο Σωκράτης Φάμελλος αναρωτήθηκε αν η ΝΔ θα τα βάλει και με τις ανεξάρτητες αρχές, όπως έδειξε ο υπουργός Δικαιοσύνης, τονίζοντας με νόημα: «Αυτό είναι δημοκρατία;».

Αναφορικά με τη συνταγματική αναθεώρηση, ο Σωκράτης Φάμελλος είπε αν η ΝΔ «θα κοιτάξει και προς τα δεξιά», κάτι που όπως είναι πολύ επικίνδυνο.

Ο Μητσοτάκης αύξησε τα δάνεια της ΝΔ

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σχολίασε με νόημα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο δεν μείωσε τα δάνεια ύψους 400 εκατ. ευρώ της ΝΔ όταν ανέλαβε το κόμμα, αλλά αντιθέτως τα αύξησε. «Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε στόχο και το πέτυχε να μηδενίσει τα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό συνδέεται με τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή και το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών που νομοθετήσατε για τα δάνεια με αέρα σε ΜΜΕ, στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ».

Ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε ότι είναι 100% διάταξη της ΝΔ αυτό που είπε ο Γιώργος Φλωρίδης και σημείωσε ότι δεν είναι δυνατόν ο υπουργός Δικαιοσύνης να λέει και να ξελέει στις προγραμματικές δηλώσεις. Οφείλει η ΝΔ να προχωρήσει άμεσα στη ρύθμιση. Εμείς θα την ψηφίσουμε» υπογράμμισε.

«Επί 4 χρόνια υπήρξατε ο ορισμός του κομματικού κράτους»

Ο Σωκράτης Φάμελλος επισήμανε ότι ενώ στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, επιστρέφουν στο κράτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέδιδε την πλειοψηφία της ΔΕΗ και του ΔΣ των ΕΛΠΕ σε ιδιώτες και πουλούσε το 100% φυσικών μονοπωλίων όπως είναι το δίκτυο φυσικού αερίου».

«Είναι άραγε εκσυγχρονισμός όμως η αναστολή των κατεδαφίσεων αυθαίρετων κατασκευών εδώ και τόσα χρόνια; Γιατί όσο και αν επικοινωνιακά εστιάζετε στη Μύκονο, επί της δικής σας διακυβέρνησης σταμάτησε η κατεδάφιση αυθαιρέτων σε παραλίες, αιγιαλό, κοίτη και όχθες ποταμών και λιμνών! Και μάλιστα των τελεσίδικα κριθέντων ως κατεδαφιστέα. Ούτε είναι εκσυγχρονισμός ότι το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας έχει προκηρυχθεί από το 2019 και πάει για το 2024! και βλέπουμε. 'Αρα χωρίς σχεδιασμό η πράσινη ενέργεια. Το ίδιο συμβαίνει με τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια που τα παγώσατε 4 χρόνια ενώ είχατε παραλάβει έτοιμο πρόγραμμα αναθέσεων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί; Μα γιατί δεν σας νοιάζει το περιβάλλον παρά μόνο επικοινωνιακά γιατί ευαισθητοποιεί τους πολίτες και τη νεολαία. Όπως δεν είναι και εκσυγχρονισμός η αξιολόγηση στο δημόσιο με συνεντεύξεις και μη αντικειμενικά εργαλεία από γαλάζια παιδιά. Αυτό είναι το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων και διοικήσεων φορέων του Δημοσίου της κας Κεραμέως με τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση. Δηλαδή το κατάλληλο στέλεχος της ΝΔ;».

Ο Σωκράτης Φάμελλος κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «επί 4 χρόνια υπήρξατε ο ορισμός του κομματικού κράτους». Όπως είπε, δεν είναι εκσυγχρονισμός «ο πολλαπλασιασμός των ανισοτήτων με την υποβάθμιση των δημόσιων πανεπιστημίων και την ελάχιστη βάση εισαγωγής και τη συνταγματική αλλαγή, με τον αποκλεισμό χιλιάδων νέων από τα πανεπιστήμια με αποτέλεσμα να ενισχυθεί, μια νέα αγορά ιδιωτικών κολλεγίων, όπως και η κατάργηση των καλλιτεχνικών μαθημάτων και της κοινωνιολογίας».

Αναφέρθηκε και στην πρόθεση για αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και ρώτησε για την στάση του ΠΑΣΟΚ: «Τώρα, θα επιχειρήσετε να αναθεωρήσετε το Σύνταγμα, να καταργήσετε το άρθρο 16 και να διευκολύνετε την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Ποια θα είναι άραγε και η στάση του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ; Θα πάει χέρι-χέρι με τη Νέα Δημοκρατία στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος για να στρώσει το έδαφος στα ιδιωτικά πανεπιστήμια; Είναι σαφές ότι εμείς θα είμαστε απέναντι».

Ρώτησε δε: «θα ψάξετε για συναινέσεις στα δεξιά σας για την ευρύτερη αναθεώρηση του συντάγματος που θέλετε να προχωρήσετε;».

Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εκπροσωπήσει την άλλη πολιτική πρόταση

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε: «Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, θέλουμε η πατρίδα μας, με αυτή την ιστορία, με αυτούς τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους, με αυτό το πανέμορφο περιβάλλον, με αυτούς τους ανθρώπους να είναι στην πρωτοπορία των ευρωπαϊκών χωρών. Και να παίζει ισχυρό γεωπολιτικό ρόλο στη γειτονιά της και ευρύτερα. Γιατί, μπροστά στις μεγάλες αβεβαιότητες, η απάντηση δεν μπορεί να είναι το ξεπούλημα δημόσιας αλλά και ιδιωτικής περιουσίας, τα ρουσφέτια και ο αυταρχισμός μιας δεξιάς 70 χρόνια πριν. Χρειαζόμαστε ένα νέο πολιτικό σχέδιο που δεν είναι η αποθέωση της ανεξέλεγκτης αγοράς και της κερδοσκοπίας που δημιουργεί φτώχεια, ανισότητες, εργαζόμενους που «κολυμπούν» και κρύβονται σε ψυγεία και ΕΚΑΒ με πυροσβέστες. Στο δικό σας σύστημα, ακόμα και μεγάλες επιχειρήσεις είναι μη προνομιούχοι, αν δεν συνομιλούν με βουλευτές και υπουργούς σας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί να εκπροσωπήσει την άλλη πολιτική πρόταση. Αυτή η εναλλακτική πρόταση έχει στο επίκεντρο την εργασία, την καινοτομία, την παραγωγή υψηλής προστιθέμενης αξίας. Με ασφάλεια και υγιεινή στην εργασία, με τιμαριθμική αναπροσαρμογή μισθών, με τα αναδρομικά στους συνταξιούχους. Τέλος καμία ανάπτυξη δεν μπορεί να είναι βιώσιμη αν τα αποτελέσματά της δεν διαχέονται σε όλη την κοινωνία. Αν δεν διασφαλίζει την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά. Για όλα τα παραπάνω δεν θα δώσουμε στηρίξουμε μία κυβέρνηση που μεγαλώνει τις ανισότητες και αμφισβητεί και απαξιώνει και απομειώνει τη δημοκρατία και τους θεσμούς. Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης μόνο στην κοινωνία και στους πολίτες που αυτούς θα στηρίξουμε. Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία. Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στις αξίες της δημοκρατίας και της προόδου. Για όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να είναι και θα είναι ακόμη πιο ισχυρός. Γιατί είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που εγγυάται ένα βιώσιμο σχέδιο. Γιατί δεν έχει δεσμεύσεις και δεν υπηρετεί συμφέροντα, παρά μόνο τα συμφέροντα και τις ανάγκες της κοινωνίας και ιδιαίτερα της νέας γενιάς».


Δεν υπάρχουν σχόλια: