ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Αχτσιόγλου: Υποβαθμίζεται η διαβίωση της μεσαίας τάξης



«Ο προϋπολογισμός του 2020 υπηρετεί μία πολύ συγκεκριμένη στρατηγική, που υποβαθμίζει το επίπεδο διαβίωσης της μεσαίας τάξης και των χαμηλότερων εισοδημάτων, για να αυξήσει τα κέρδη μιας πολύ μικρής οικονομικής βάσης», τόνισε η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου στην ομιλία της στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.


Η ίδια πρόσθεσε ότι «οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης όχι απλώς δεν βελτιώνουν αλλά συμπιέζουν τους μισθούς, όπως έχει επιβεβαιωθεί. 

Από το 2012 -οπότε επλήγησαν οι συλλογικές συμβάσεις, όπως το κάνετε και τώρα, και συρρικνώθηκε δραστικά ο κατώτατος μισθός- ο μέσος μισθός διαρκώς μειωνόταν».

Παράλληλα, η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «από την άνοιξη του 2018 στην άνοιξη του 2019 έγινε μία σημαντική αλλαγή. 

Επανήλθαν οι συλλογικές συμβάσεις και αυξήθηκε σημαντικά ο κατώτατος μισθός, με αποτέλεσμα να αυξηθεί πάνω από 4% ο μέσος μισθός. 

Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή, υιοθετεί την ακριβώς αντίστροφη πολιτική συμπίεσης των μισθών, χτυπά τις συλλογικές συμβάσεις και δεν φαίνεται ότι θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό, τίποτα δεν υπάρχει στον προϋπολογισμό».

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «το 2020 η κυβέρνηση επιλέγει να δαπανήσει λιγότερα χρήματα για τα προγράμματα εργασίας απ’ ό,τι δόθηκαν το 2019. Μάλιστα, διακόπτει το πρόγραμμα για 4.000 νέους επιστήμονες που σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε επί ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί οι 4.000 νέοι, με μεταπτυχιακά και διδακτορικά, θα βγουν στην ανεργία και πιθανόν θα μεταναστεύσουν, εξαιτίας μίας συγκεκριμένης πολιτικής επιλογής. Επιβεβαιώνεται, έτσι, ποιος δουλεύει για την ουσία της αντιμετώπισης του brain drain και ποιος κάνει επικοινωνιακές φιέστες για αντιπερισπασμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: