ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Βόμβα Καστανίδη: Δεν υπήρξε απόφαση ΚΙΝΑΛ για εξαίρεση



ΣΥΡΙΖΑ: Επέλεξε να λειτουργήσει ως πρόεδρος της πλειοψηφίας ο Τασούλας

«Ποτέ δεν ήρθε στο εσωτερικό του κόμματος» να συζητηθεί η πρόταση εξαίρεσης. Ήταν μια πρωτοβουλία Κεγκέρογλου – Λιακούλη και όχι απόφαση του κόμματος εξήγησε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης εξήγησε την θέση του ότι πρόκειται για αντικοινοβουλευτική ενέργεια η πρόταση εξαίρεσης των Τζανακόπουλο – Πολάκη.
 
Να σημειωθεί ότι μόλις χθες ο Β. Κεγκέρογλου από την ίδια πρωινή εκπομπή διαβεβαίωνε ότι όλοι συμφωνούν και πως δεν υπάρχει καμία διαφωνία στο ΚΙΝΑΛ για την πρόταση εξαίρεσης.
Ενώ για την διαφοροποίησή του από την επίσημη στάση του κόμματός του τόνισε:

«Δεν είναι αντίθετη στο κόμμα μου η άποψή μου είναι αντίθετη στην θέση που πήραν δύο καλοί μου συνάδελφοι. Απόφαση του κόμματος δεν υπάρχει. Ο κ. Κεγκέρογλου πήρε ως δικαιούτο μια πρωτοβουλία μαζί με την κ. Λιακούλη αλλά ποτέ δεν ήρθε στο εσωτερικό της Κ.Ο. για συζήτηση».

Αντίθετος ο πρόεδρος της Προκαταρκτικής Επιτροπής Γ. Μπούγας

Ο πρόεδρος της Προκαταρκτικής Επιτροπής Γιάννης Μπούγας στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής ψήφισε υπέρ της εξαίρεσης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. 

Όμως, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, στην πρώτη συνεδρίαση της Προκαταρκτικής, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 22 Οκτωβρίου, ο Γ. Μπούγας ήταν αρνητικός όταν ετέθη από το ΚΙΝ.ΑΛΛ. το αίτημα της εξαίρεσης! 

Μάλιστα ο πρόεδρος της Προκαταρκτικής φέρεται να συμφώνησε με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλο και Σπύρο Λάππα, οι οποίοι είχαν τονίσει ότι βάσει του άρθρου 14 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας μπορούν να εξαιρεθούν από μέλη μόνο όσοι έχουν καταθέσει ήδη ως μάρτυρες.

Τασούλας: Η Επιτροπή θα αποφασίσει από μόνη της

Με την εξαίρεση του Δ. Τζανακόπουλου και Π. Πολάκη δεν παραβιάστηκε η απόφαση της Ολομέλειας που αφορούσε τη συγκρότηση της ειδικής επιτροπής αναφέρει ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας στην απαντητική επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Επιχειρώντας να απαντήσει με νομικά επιχειρήματα στις ενστάσεις του Αλ. Τσίπρα, ο Κ. Τασούλας παρατήρησε ότι για τα ζητήματα σύνθεσης της προανακριτικής επιτροπής δεν δύναται να αποφασίσει η υπερκείμενη δικαστική αρχή, άρα «μοιραία» η Επιτροπή αποφασίζει από μόνη της, με την αρχή της πλειοψηφίας.

Νέα επιστολή με την οποία ζητάει από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ορίσει τους δύο βουλευτές που θα αντικαταστήσουν τους κ.κ. Παύλο Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλο στην ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης, απέστειλε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση για το πώς θα εκλάβει μία πιθανή άρνηση του Αλ. Τσίπρα να αντικαταστήσει τους Π. Πολάκη και Δ. Τζανακόπουλο, ο Κ. Τασούλας σημείωσε ότι «θα το εκλάβω ως πείσμα».

ΣΥΡΙΖΑ: Επέλεξε να λειτουργήσει ως πρόεδρος της πλειοψηφίας ο Τασούλας

«Ο Πρόεδρος της Βουλής δυστυχώς σήμερα επέλεξε να λειτουργήσει ως πρόεδρος της πλειοψηφίας και όχι ως Πρόεδρος του συνόλου της Εθνικής Αντιπροσωπείας», τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μετά και τη δεύτερη επιστολή του Κώστα Τασούλα προς τον Αλ.Τσίπρα από τον οποίο ζητεί την αντικατάσταση του Π.Πολάκη και του Δ.Τζανακόπουλου.
 
Στην ίδια ανακοίνωση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει ότι ο κ. Τασούλας, «αντί να αποκαταστήσει τη κοινοβουλευτική τάξη, επιλέγει να ευθυγραμμισθεί με μια καταφανώς παράνομη απόφαση της πλειοψηφίας της Επιτροπής, που παραβιάζει και το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής».

«Ελπίζουμε να έχει συνυπολογίσει τις θεσμικές και πολιτικές συνέπειες της επιλογής του», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει ότι σε κάθε περίπτωση δεν θα καταστεί συνεργός σε «παράνομες, αντικοινοβουλευτικές και αντιθεσμικές πρακτικές, αλλά θα παραμείνει προσηλωμένος στην τήρηση της νομιμότητας, του Κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος, όπως επιτάσσει πάντα ο ρόλος και η παράδοση της δημοκρατικής παράταξης στον τόπο μας».

Θ. Θεοχαρόπουλος: Έξω από κάθε κοινοβουλευτική λογική

«Έξω από κάθε κοινοβουλευτική λογική» χαρακτήρισε τη στάση του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλους, αναφορικά με την απόφαση αποκλεισμού του Π.Πολάκη και του Δ.Τζανακόπουλου από την προανακριτική επιτροπή, κάνοντας λόγο μάλιστα για «κοινοβουλευτική εκτροπή».

Ο ίδιος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Chanel δεν δίστασε τονίσει ότι ο κ. Τασούλας «ενεργεί ως εκπρόσωπος της πλειοψηφίας και όχι της Βουλής».


Στο μεταξύ, λόγω του ζητήματος αντικατάστασης των Π. Πολάκη και Δ. Τζανακόπουλου, η προανακριτική επιτροπή δεν θα συνεδριάσει την Τρίτη όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά, αλλά την Πέμπτη. 





Δεν υπάρχουν σχόλια: