ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Αντισυνταγματικός ο τρόπος εκλογής του Π.τηςΔ.


Ένσταση, που απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ


 Ένσταση αντισυνταγματικότητας που απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία, κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα  για την αναθεώρηση του άρθρου 32 αρ.4 για την εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας. Η αντισυνταγματικότητα αφορά τόσο στην παραβίαση της αναθεωρητικής διαδικασίας, όσο και την παραβίαση των ουσιαστικών ορίων της αναθεώρησης.

«Η πρόταση της ΝΔ παραβιάζει τα διαδικαστικά όρια της αναθεώρησης εφόσον είναι αντίθετη με την πρώτη απόφαση της αναθεωρητικής Βουλής, με την οποία προσδιορίστηκε η κατεύθυνση και οριοθετήθηκε το εύρος της αναθεωρητικής εξουσίας της παρούσας Βουλής ορίζοντας σε περίπτωση αδυναμίας κοινοβουλευτικής εκλογής άμεση εκλογή του Προέδρου.

Η ένσταση ασκείται σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής δεδομένου ότι το άρθρο 119 του ΚτΒ που ρυθμίζει τα σχετικά με την διαδικασία αναθεώρησης προβλέπει ότι η διαδικασία της συζήτησης διέπεται από αναλογική εφαρμογή των άρθρων 95 έως 104, άρα έχει έδαφος εφαρμογής σε αυτήν και το άρθρο 100, που προβλέπει ένσταση αντισυνταγματικότητας», αναφέρει η ένσταση.

Με την αναθεώρηση αυτή ΝΔ αποσκοπεί στην εκλογή προέδρου ακόμη και με 120 ψήφους. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάχθηκε για την περαιτέρω στάση του έναντι του προβλήματος αυτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: