ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Διαμαρτυρίες κατά της κυβέρνησης από Πελετίδη, αλλά...

Φωτογραφία αρχείου, όταν η παράταξη του σημερινού δημάρχου Πατρέων, ευρισκόμενη στην αντιπολίτευση επιστράτευε  αρχαγγέλους για το κλείσιμο της Ξερόλακκας. Σήμερα πέντε χρόνια από τότε, η Ξερόλακκα παραμένει ανοιχτή και χάρη στην κυβερνητική συνδρομή θα απαλλαγούν οι Πατρινοί από το αίσχος της. Η παράταξη του κ. Πελετίδη απούσα. Είναι απασχολημένη. Αποδίδει εσω-υπηρεσιακά εύσημα. Για εργοστάσιο κομποστοποίησης ουδείς λόγος, εκ μέρους της!



...Ευχαριστίες
εσωυπηρεσιακές!

Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΟΤΙ Ο ΧΥΤΑ ΤΟΥ ΦΛΟΚΑ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΤΑ ΔΕΜΑΤΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ - ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΜΟΙΡΑΣΕ ΟΜΩΣ 200 ΚΑΔΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΝΟΥΣ


Ευχαριστώντας «δημόσια για μια ακόμα φορά» τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων για τις  μελέτες που συνέταξαν και κρίθηκαν πλήρεις από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με αποτέλεσμα να εκδοθεί απόφαση την οποία, όπως αναφέρει ο Δήμος Πατρέων έλαβε σήμερα το μεσημέρι -προφανώς αιφνιδιάστηκε αφού δεν περίμενε η κακιά κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να ανταποκριθεί- ο Δήμος Πατρέων με ενημερωτικό δελτίο αναφέρει ότι:

«Η κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης (Σ.Μ.Α.) είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην υλοποίηση του όλου Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων, που θα οδηγήσει και στο κλείσιμο του ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας».

Το ερώτημα που μένει είναι: Σημαίνει αυτόματο κλείσιμο του ΧΑΔΑ της Ξερόλακκας, το ότι θα κατασκευαστεί Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων εκεί;

Δηλαδή, τα απορρίμματα που θα μεταφορτώνονται που θα πηγαίνουν για απόθεση, αφού δεχτούμε ότι θα προϋπάρξει διαχωρισμός; Στου Φλόκα, όπως αναφέρει, στην ανακοίνωσή του;

Κι αν ακολουθηθεί τελικά η κομποστοποίηση -που δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο στην ανακοίνωση, αυτό σημαίνει εργοστάσιο που θα αναλάβει τον διαχωρισμό και εν συνεχεία την κομποστοποίηση των απορριμμάτων, ενώ το υπόλειμμα αυτών θα πρέπει κάπου να εναποτεθεί. Και μάλλον στου Φλόκα. Αλλά το ερώτημα παραμένει. Ο Δήμος Δυτ. Αχαΐας στον οποίο ανήκει ο ΧΥΤΑ Φλόκα, είναι σύμφωνος;

Διότι παλαιότερες προσπάθειες  επί Δημαρά, απέβησαν άκαρπες!

Πάντως ουδεμία αναφορά γίνεται στην ανακοίνωση για κομποστοποίηση, ενώ πρόσφατα μοίρασε 200 κάδους στους Πατρινούς, που επιθυμούν να κομποστοποιήσουν στον κήπο τους ή στο χωράφι τους!

Καλό θα ήταν αυτά τα ερωτήματα να απαντηθούν. Διότι η ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων αφήνει την εντύπωση ότι με τον ΣΜΑ που χρηματοδοτεί του Υπουργείο, αμέσως με την κατασκευή του θα καταργηθεί αυτόματα και το αίσχος της Ξερόλακκας, που έπρεπε εδώ και πενταετία να έχει κλείσει. 

Αλλά εάν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε εξ ιδίων μέσων το πρόβλημα των απορριμμάτων μας δεν μας απομένει άλλο από το να χρησιμοποιήσουμε τον χώρο της Ξερόλακκας για την εγκατάσταση εργοστασίου κομποστοποίησης, αφού πρώτα τον αναμορφώσουμε με κατάλληλες επεμβάσεις.

Το να πηγαίνουμε περίπατο τα σκουπίδια μας για να απαλλαγούμε από αυτά, τούτο σημαίνει κόστος και μάλιστα  κόστος που μπορούμε να αποφύγουμε, καθώς αυτό αυτομάτως μετακυλίεται στις τσέπες των δημοτών. 

Η εμπειρία δείχνει πως τέτοια εργοστάσια  σε άλλες αναπτυγμένες χώρες λειτουργούν μέσα στις πόλεις, χωρίς να προκαλούν κανένα πρόβλημα!

Το μόνο πρόβλημα είναι το πολιτικό κόστος που πρέπει να πάρει η δημοτική Αρχή. Και αυτό ο Δήμαρχος Πελετίδης δεν το επιθυμεί, ειδικά τώρα σε προεκλογική περίοδο!

Στην ανακοίνωση του Δήμου, καταναλώνονται περισσότερες αράδες για εσω-υπηρεσιακούς επαίνους και φειδώ, πολύ φειδώ, για την ενημέρωση των Πατρινών.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων -ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω- δεν αναφέρει λέξη ευχαριστίας προς το Υπουργείο, που του αφιέρωσε τον εν λόγω δώρο.

Προφανώς η προεκλογική επαναστατική εγρήγορση του Δημάρχου Πατρών τον έβγαλε εκτός πρωτοκόλλου ευγενείας!

Η ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων

«Σήμερα το μεσημέρι στάλθηκε ηλεκτρονικά στο Δήμο  Πατρέων Απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με την οποία χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με 2 εκ. ευρώ η Δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Αποβλήτων (Σ.Μ.Α.) στην Ξερόλακκα Πατρών, προκειμένου να γίνεται μεταφορά αστικών απορριμμάτων στην Μονάδα Επεξεργασίας και στο ΧΥΤΑ στου Φλόκα.

Η κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης (Σ.Μ.Α.) είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην υλοποίηση του όλου Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων, που θα οδηγήσει και στο κλείσιμο του ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας.

Οι μελέτες οι οποίες συντάχθηκαν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου μας κρίθηκαν πλήρεις και τις ευχαριστούμε Δημόσια για μια ακόμα φορά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: