ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Συνάντηση της Ένωσης Γονέων με το Δήμαρχο Πατρέων


Η  Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πατρέων Κ Πελετίδη και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Ανδρ. Αθανασόπουλο στα πλαίσια των προγραμματισμένων ραντεβού της για την έναρξη τη Σχολικής χρονιάς .

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν τα σχολεία του δήμου μας και ειδικότερα ενημερωθήκαμε για:
-Την πρόοδο των εργασιών στα σχολεία που τελούν υπό συντήρηση και την ανάγκη να συμπεριληφθούν και άλλες  σχολικές μονάδες .         
-Για τις ενέργειες του Δήμου για την αντισεισμική –αλεξικεραυνικη προστασία και την πυροπροστασία στις Σχολικές μας μονάδες.                                   

-Για τις νέες συμβάσεις των σχολικών καθαριστριών.                                  

-Για την ολοκλήρωση της σήμανσης και της  διαγράμμισης  έξω από τα σχολεία.                                                                                         
Επίσης η Ένωση Γονέων εξέφρασε την ικανοποίηση της για την ανταπόκριση της Δημοτικής αρχής στην πρόσκληση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για την ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων του Δήμου μας. Η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων μας είναι ένα πάγιο αίτημά μας το οποίο είχαμε θέση και στο 9ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτικής Ελλάδος.                                             
Ο κος Πελετίδης αναφέρθηκε επίσης στην αποκέντρωση αρμοδιοτήτων από το κράτος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς τους αναγκαίους πόρους.                                                                                
-Από τα πάγια αιτήματα του Γονεϊκού κινήματος και ειδικότερα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου της Πάτρας είναι να διπλασιαστούν οι πιστώσεις από το Υπουργείο Παιδείας για επισκευή- συντήρηση και εκσυγχρονισμό των σχολικών μας κτιρίων. Θέλουμε  σχολεία σύγχρονα ασφαλή με όλη την αναγκαία υποδομή και εξοπλισμό σε εργαστήρια ,χώρους άθλησης, βιβλιοθήκες, προαύλιο χώρο.
«Στη συνάντηση συμμετείχαν η Πρόεδρος Φωτεινή Συριώτη Κυπραίου, η κα Ιωάννα Αγγελή –Μασσαρά και ο κος Γρηγόρης Συμεωνίδης». 



Και με τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης Κωνστ. Γιαννόπουλο
Στα πλαίσια των προγραμματισμένων ραντεβού της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πατρεων  με τους φορείς για την έναρξη της σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13/09/2018  η επίσκεψη του Δ.Σ στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κο Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο. 
Το Δ.Σ της Ένωσης  ενημερώθηκε από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης για   θέματα που αφορούν τα σχολεία του Δήμου Πατρέων:
-Κενά και Διορισμοί εκπαιδευτικών                                                            
-παράλληλη στήριξη -Λειτουργία Ολοήμερων
-Εγγραφές και μεταγραφές μαθητών σε Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια με βάση τα νέα δεδομένα με την πλατφόρμα της ηλεκτρονικής εγγραφής.
-Συνεργασία Γονέων –Εκπαιδευτικών
Ο κος Γιαννόπουλος  μας ενημέρωσε  ότι έχουν δρομολογηθεί  και θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες  προσλήψεις –τοποθετήσεις  Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών καθώς και ότι  μέχρι το τέλος  Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει  και το πρόγραμμα  Σχολικά Γεύματα στο  οποίο  έχουν προστεθεί επιπλέον σχολικές μονάδες .
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων θα συνεχίσει τις επαφές της με τους φορείς  διεκδικώντας λύσεις  και αναδεικνύοντας  προβλήματα .
Στη συνάντηση συμμετείχαν η Πρόεδρος Φωτεινή Συριώτη Κυπραίου, ο Αντιπρόεδρος Τίμος Πατρινός ,ο Γ. Γραμματέας Δημήτρης Παρασκευόπουλος, Ειδ. Γραμματέας Χρυσόστομος Οικονόμου και το μέλος Νεκτάριος Καζάνης.   
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: