ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Ταραχή στη ΔΕΥΑΠ από την απόφαση του Επιτρόπου

Παραπλανηθήκαμε από την διοίκηση της ΔΕΥΑΠ, υποστηρίζουν ο εκπρόσωπος της ΡΑΠ Γιάννης Γκόβας (φωτογραφία) και του ΤΕΕ Χρόνης Παπανικολόπουλος.



Προσέλαβε καποδιστριακούς εργαζόμενους των οποίων η νομιμότητα αμφισβητείται – Πιθανός καταλογισμός του κόστους στον κ. Παπανικήτα


Ένταση σήμερα στο ΔΣ της ΔΕΥΑ Πάτρας, με αφορμή την μη έγκριση των ενταλμάτων πληρωμής για έξι εργαζόμενους, που προέρχονταν από Καποδιστριακούς Δήμους της περιοχής Δήμου Πατρέων, για τους οποίους το ελεγκτικό Συνέδριο δεν δέχεται ότι παρέμεναν νόμιμα στην εργασία τους, καθότι από το 2010 έχει εκδοθεί απόφαση δικαστηρίου, που αποδέχεται ότι παρανόμως διατηρούνταν στην εργασία στους δήμους.

Οι εν λόγω, με ακόμη άλλους έξι, είχαν προσληφθεί πριν το 2010 στους  γειτονικούς δήμους ως έκτακτο προσωπικό, πλην όμως με την λήξη της σύμβασής τους οι δήμαρχοι προχώρησαν σε  νέα σύμβαση μαζί τους, κάτι που τους έδωσε τη δυνατότητα να προσφύγουν δικαστικά διεκδικώντας μονιμοποίηση.

Ωστόσο πριν την ενοποίηση των Δήμων εκδόθηκε η απόφαση του δικαστηρίου περί παράνομης παραμονής τους στην εργασία. Αυτό δεν έγινε γνωστό στο ΔΣ της ΔΕΥΑ Πάτρας από την διοίκησή της και σε σχετικό Συμβούλιο, όπως υποστήριξαν σήμερα, ο εκπρόσωπος της ΡΑΠ Γιάννης Γκόβας και Χρόνης Παπανικολάου του ΤΕΕ, παραπλανήθηκαν καθώς αποκρύφθηκε η αρνητική δικαστική απόφαση και ψήφισαν θετικά για την ένταξη των εργαζομένων αυτών στην ΔΕΥΑΠ, όταν αυτοί απαίτησαν από τον δήμο Πατρέων την επανακατάταξή τους στον καλλικρατικό πλέον, Δήμο Πατρέων.

Υπό αυτό το πρίσμα και με διαμαρτυρία των παραπάνω προς τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Ανδρ. Παπανικήτα για την απουσία του νομικού συμβούλου της δημοτικής επιχείρησης, διαμαρτυρία που υποστήριξε και η δημοτική σύμβουλος Ουρανία Μπίρμπα, αφού θεωρήθηκε αναγκαία η παρουσία του για να διευκρινιστούν ζητήματα νομιμοποιητικής βάσης που είναι ασαφή, πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΠ.

Όσον αφορά την πρόταση συνέχισης της εργασίας των «έξι» που πρότεινε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ανδρ. Παπανικήτας, η ΡΑΠ έριξε λευκό, με το αιτιολογικό ότι εάν υπερισχύσει και στο δικαστήριο η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οργάνου ανεξάρτητης αρχής, πιθανόν να υπάρξουν και νομικές συνέπειες, τονίζοντας πως δεν επιτρέπεται να ακολουθεί και η ΔΕΥΑΠ την «βλαχοπολιτική» ψηφοθηρίας των καποδιστριακών δημάρχων, για να χαϊδέψουν τους εργαζόμενους!

Παράλληλα, οι έξι εργαζόμενοι έχουν προσφύγει δικαστικά διεκδικώντας  και την πληρωμή των ημερομισθίων που εργάστηκαν. Αυτή την προσφυγή, την υποστήριξε  ο εκπρόσωπος της ΡΑΠ.

Μάλιστα ο κ. Παπανικήτας, υπό τον φόβο του να πληρώσει το κόστος ο ίδιος, δήλσε ότι η απόφαση του Επιτρόπου «είναι άδικη» και επικαλέστηκε μια σειρά ΔΕΥΑ, ανάμεσά τους και της Λάρισας, οι εργαζόμενοι των οποίων έχουν επανακαταταχθεί στους καλλικρατικούς δήμους και δουλεύουν κανονικά».

Ωστόσο του έγινε η παρατήρηση, εκ μέρους του Γιάννη Γκόβα της ΡΑΠ, να μην σπεκουλάρει προ των εργαζομένων, που ήσαν παρόντες, αφού δεν παρουσιάζει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι δήμοι που επικαλείται εντάσσονται στην αυτήν περίπτωση με τον Δήμο Πατρέων!

Ανακοίνωση του Προέδρου της ΔΕΥΑΠ Ανδρ. Παπανικήτα

Μετά το τέλος της σημερινής έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ, ο Πρόεδρος, Ανδρέας Παπανικήτας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ συζητήθηκε η αρνητική εξέλιξη της μη έγκρισης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, της θεώρησης των ενταλμάτων, για την πληρωμή 6 εργαζομένων που είχαν απολυθεί το 2011 και επανακατατάχθηκαν στην ΔΕΥΑΠ με Νομοθετική Ρύθμιση της Κυβέρνησης.

Αποφασίσαμε να εξαντλήσουμε όλα τα ένδικα μέσα για αναστολή της απόφασης, η οποία είναι άδικη αφού σε μια σειρά ΔΕΥΑ οι εργαζόμενοι έχουν επανακαταταχθεί και δουλεύουν κανονικά.

Το επόμενο διάστημα θα πάρουμε πρωτοβουλίες ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών γιατί θεωρούμε ότι η Κυβέρνηση πρέπει να πάρει την ευθύνη που της αναλογεί για να σταματήσει ο εμπαιγμός των εργαζομένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: