ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Με νίκη της ελληνικής πλευράς συμφωνία στο Συμβούλιο

Πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σημείωσαν ότι οι θεσμοί επιστρέφουν στην Αθήνα, καθώς υπήρξε συνολική ανατροπή στο Eurogroup, σε σχέση με το συγκρατημένο κλίμα που υπήρχε πριν την έναρξη του συμβουλίου.
 




Ούτε ένα ευρώ

μέτρα λιτότητας

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ, ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΟ EUROGROUP, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΟΣ  ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΨΟΥΣ 3 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 100.000 ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΔΥΟΜΙΣΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ασθένησε ο Κ. Μητσοτάκης από το κακό του! «Του ευχόμαστε περαστικά και περιμένουμε όταν αναρρώσει να ζητήσει εκ νέου εκλογές» σημείωναν με νόημα κυβερνητικές πηγές! Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδ. Γεωργιάδης, έχασε την... μπάλα και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό και τον αιώνιο αντίπαλό του τον... Κρητίκαρο! 



Μετά από επίπονες διαπραγματεύσεις ημερών επήλθε σήμερα συμφωνία μεταξύ της ελληνικής πλευράς και τους επικεφαλής των Θεσμών ώστε να επιστρέψουν τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα και να ολοκληρωθεί η τεχνική συμφωνία  (SLA) εντός ολίγων ημερών, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Όπως σημειώνουν, η συμφωνία περιλαμβάνει τελικά τον απαράβατο όρο που έθεσε η ελληνική πλευρά για «ούτε ένα ευρώ περισσότερη λιτότητα».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά δέχθηκε την νομοθέτηση μεταρρυθμίσεων που θα εφαρμοστούν από 01/01/2019 και μετά, υπό την προϋπόθεση ότι το δημοσιονομικό ισοζύγιο θα είναι απολύτως ουδέτερο.

«Πρακτικά στην Αθήνα θα εξεταστεί η αλλαγή μείγματος πολιτικής από το 2019 και μετά, χωρίς περαιτέρω δημοσιονομική επιβάρυνση.


Στα θετικά της πολιτικής συμφωνίας, που μένει όμως να προσδιοριστεί σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, είναι η δυνατότητα επιστροφής της εργασιακής κανονικότητας των συλλογικών διαπραγματεύσεων νωρίτερα, δηλαδή πριν το τέλος του προγράμματος.

Επίσης πολύ σημαντική είναι η δέσμευση από πλευράς Commission, που αναμένεται να εξεταστεί σε επόμενο Eurogroup, ώστε να εξαιρεθεί από τις δαπάνες για τον υπολογισμό του πρωτογενούς πλεονάσματος  ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης ύψους 3 δις ευρώ για την δημιουργία τουλάχιστον 100.000 θέσεων εργασίας τα επόμενα δυόμιση χρόνια.

Τη χρηματοδότηση ενός τέτοιου προγράμματος ήδη διαπραγματεύεται η ελληνική πλευρά με την Παγκόσμια Τράπεζα σε συνεργασία με ευρωπαϊκούς οργανισμούς» υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές.

«Δεν θα υπάρξει κανένα μέτρο λιτότητας. Για κάθε ένα ευρώ φόρου θα υπάρχει και ένα ευρώ φοροαπαλλαγής, από το 2019» διευκρινίζουν κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα.

Οι ίδιες πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σημείωσαν ότι οι θεσμοί επιστρέφουν στην Αθήνα, καθώς υπήρξε συνολική ανατροπή στο Eurogroup, σε σχέση με το συγκρατημένο κλίμα που υπήρχε πριν την έναρξη του συμβουλίου.

«Θα έρθει η ώρα του εισαγγελέα για τον Κρητίκαρο Πολάκη»

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδ. Γεωργιάδης, χάνοντας την... μπάλα κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι: «ο Αλέξης Τσίπρας είναι ικανός να πουλήσει και την Ακρόπολη με γερμανικές σημαίες επάνω προκειμένου να παραμείνει πρωθυπουργός»!

Ερωτώμενος για την κόντρα που έχει ξεσπάσει με τον Παύλο Πολάκη, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πως «θα έρθει η ώρα του εισαγγελέα» για τον Κρητίκαρο.

«Η υγεία πηγαίνει χάλια. Αυτό που ζούμε σήμερα δεν έχει προηγούμενο. Τα δημόσια νοσοκομεία καταρρέουν. Έδωσα ήδη εντολή στο γραφείο μου να κατατεθεί η επίκαιρη ερώτησή μου στη Βουλή προς τον κ. Πολάκη για τις καταγγελίες του εναντίον μου, ζητώντας εξηγήσεις». Ο κ. Πολάκης σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη «παρανόμησε» υπέρ των φαρμακοβιομηχανιών γι’ αυτό και όπως σημείωσε «θα έρθει η ώρα του εισαγγελέα για τον κ. Πολάκη».

Ανακοίνωση της ΝΔ

«'Αλλη μια φορά η κυβέρνηση επιχειρεί να κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό. 'Αλλη μία ημερομηνία πέρασε χωρίς συμφωνία. Και μάλιστα με απροσδιόριστο το χρόνο της ολοκλήρωσής της. Όλα παραπέμπονται για το μέλλον», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ σχετικά με την σημερινή απόφαση του Eurogroup.


Η Πειραιώς υπενθυμίζει ότι η αξιολόγηση θα έπρεπε να είχε κλείσει πριν από ένα χρόνο και σημειώνει πως «σήμερα, η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την επιστροφή των θεσμών στην Ελλάδα. Και ενώ η οικονομία βουλιάζει…».


Η ΝΔ λέει επίσης ότι η επιστροφή των θεσμών συνοδεύεται από πρόσθετες υποχωρήσεις, επώδυνα μέτρα και διαπραγματευτικές ήττες της κυβέρνησης.


«Με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, για αρκετά χρόνια. Με πρόσθετα μέτρα λιτότητας στο φορολογικό και το συνταξιοδοτικό, άμεσης νομοθέτησης, ακόμη και για μετά τη λήξη του προγράμματος το 2018. Και φυσικά, χωρίς κάποια κουβέντα για το χρέος και την ποσοτική χαλάρωση. Με λίγα λόγια, το κόστος της καθυστέρησης και της ανικανότητας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι οδυνηρό για τους πολίτες», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Ν.Δ.

Απάντηση του Μαξίμου:

“Διαβάσαμε την ανακοίνωση της ΝΔ για τη συμφωνία στο Eurogroup. Μάλλον την είχαν γράψει από χθες” ανέφεραν κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΝΔ για το σημερινό Eurogroup.

“Ενημερωθήκαμε επίσης για την ασθένεια του κ. Μητσοτάκη και την αναβολή της προγραμματισμένης ομιλίας του. Του ευχόμαστε περαστικά και περιμένουμε όταν αναρρώσει να ζητήσει εκ νέου εκλογές” σημείωναν με νόημα οι ίδιες πηγές.


Δεν υπάρχουν σχόλια: